Când intri în magazin să cumperi o sticlă de vin, nu poți cumpăra doar „vin”. Există o selecție enormă. Achiziționarea mierii nu trebuie să fie atât de complicată, dar ar trebui să presupună mai mult decât să mergi într-un supermarket pentru a cumpăra un borcan cu miere. În realitate, multe dintre acele borcane umplute cu „miere” conțin de fapt un produs care a fost atât de bine prelucrat sau modificat cu îndulcitori artificiali, încât a pierdut majoritatea nutrienților și beneficiile pentru sănătate ale mierii nefiltrate, crude .
Puțini oameni își dau seama că există mai mult de 300 de soiuri de miere, fiecare cu culoarea, aroma, gustul și beneficiile sale distincte.
Iată ce ar trebui să știți despre mierea de salcâm:
👉 Mierea de salcâm nu provine din copacii de salcâm
Numele de miere de salcâm poate evoca viziuni ale copacilor de salcâm pe câmpiile africane pline de animale sălbatice sau în apropierea apelor cristaline din Hawaii. Dar salcâmul se găsește cel mai frecvent în Australia – și, cel mai important, mierea de salcâm nu provine din niciunul dintre acești copaci, care rareori produc nectar de miere.
Mierea de salcâm provine din ceea ce se numește salcâm negru sau „salcâm fals”, de obicei din specia Robinia pseudoacacia sau Caragana arborescens. (Sursa mierii determină dacă este albă sau galben pal). „Salcâmul fals” este originar din sud-estul SUA, dar se găsește acum în America de Nord și pe alte trei continente.
👉 Calitățile mierii de salcâm
Există două motive pentru care majoritatea oamenilor iubesc mierea de salcâm.
Primul este gustul și aspectul său. Salcâmul are o aromă dulce, delicată, cu note de vanilie, o aromă florală curată.
Al doilea motiv pentru care mierea de salcâm este atât de populară este că se cristalizează extrem de lent pe raft, datorită conținutului său ridicat de fructoză. Mierea de salcâm poate rămâne lichidă pe raft atâta timp cât 1-2 ani.
👉 Cele mai bune utilizări pentru mierea de salcâm
Gustul blând o face perfectă pentru diferite combinații, cum ar fi adăugată la iaurt, cereale sau înghețată, deoarece nu maschează alte arome. Mierea de salcâm are, de asemenea, un conținut scăzut de acid, astfel că se combină bine cu multe brânzeturi, smochine, caise sau alte fructe și nuci.
Când vine vorba de coacere, este o miere bună de utilizat în anumite circumstanțe. Este destul de dulce datorită conținutului ridicat de fructoză, deci este un îndulcitor excelent. Dacă doriți ca o miere să-și aducă propria sa aromă puternică la o rețetă, vă recomandăm să optați pentru mierea de castan sau Manuka sau la un alt tip de miere cu un gust care se distinge instantaneu.
Și, desigur, este delicioasă chiar din borcan ca gustare pentru o energizare rapidă.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale mierii de salcâm
– La fel ca majoritatea soiurilor, mierea de salcâm crudă oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate datorită concentrației sale ridicate de antioxidanți naturali care combat daunele cauzate de radicalii liberi. Mai exact, salcâmul este bogat în flavonoide, despre care se crede că scad riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer (inclusiv cancerul pulmonar). S-a demonstrat că consumul regulat de miere de salcâm scade tensiunea arterială și crește nivelul de hemoglobină.
– Mierea de salcâm are proprietăți antibacteriene naturale. Conține substanțe care produc și eliberează peroxid de hidrogen în organism, un acid cunoscut pentru a ucide bacteriile.
– Este, de asemenea, un antiseptic puternic, util atât pentru uz extern, cât și pentru uz intern, pentru vindecarea rănilor corporale, inversarea problemelor pielii, cum ar fi acneea și eczemele, și chiar pentru tratarea problemelor oculare, cum ar fi conjunctivita și abraziunile corneene.
– Există afirmații că mierea de salcâm este eficientă în tratarea stresului, a insomniei și a apneei de somn, dar nu s-au făcut suficiente cercetări pentru a le fundamenta.
– Există minerale și vitamine importante în mierea de salcâm, inclusiv magneziu și vitamina C. Și, ca majoritatea soiurilor de miere, este un antiinflamator, ceea ce o face un tratament bun pentru durerile de gât, tuse și probleme ale sistemului respirator.
– Spre deosebire de multe alte soiuri, salcâmul nu este deosebit de eficient în tratarea sau stimularea tractului gastro-intestinal, deoarece multe dintre bacteriile benefice pe care le conține nu supraviețuiesc suficient de mult timp pentru a-și face magia în intestin.
– Unii nutriționiști și medici le spun pacienților lor diabetici că mierea de salcâm este cea mai bună varietate pe care o pot consuma din cauza conținutului ridicat de fructoză și a indicelui glicemic redus. Cu toate acestea, alți profesioniști din domeniul medical consideră că mierea cu un raport de 50-50 de fructoză și glucoză este mai sănătoasă pentru diabetici. Consultați-vă propriul medic dacă sunteți îngrijorat de efectul mierii asupra zahărului din sânge.
Referință:
diethive.com
Niciun comentariu