Ce este zerul și cum se folosește pentru a profita de beneficiile sale

0
zer beneficii

Zerul este lichidul rămas după ce laptele este coagulat și strecurat. Este, de asemenea, un produs secundar al fabricării brânzeturilor. Se compune din β-lactoglobulină, α-lactalbumină, imunoglobuline, albumină serică și peptoni proteici. Este o proteină completă care constă din toți cei nouă aminoacizi esențiali pentru sinteza proteinelor.
Zerul servește ca supliment și ajută la realizarea diferitelor obiective atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Este ușor de digerat și este necesar pentru construirea mușchilor și pierderea în greutate atunci când este combinat cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice.
Zerul oferă o gamă largă de aminoacizi L-cisteină care poate atenua deficiențele care apar în timpul diabetului, al îmbătrânirii și al altor probleme de sănătate.
Zerul este o parte lichidă a laptelui rămas după prepararea brânzei. A fost folosit din diferite motive de sănătate timp de 24 de secole. În 446-337 î.Hr., Hipocrate, un tată al medicinei, a prescris zerul pacienților săi. Un alt tată al medicinii pe nume Galen în 131 î.Hr.-200 î.Hr., a sfătuit folosirea zerului pacienților săi. Apoi, a fost recomandată utilizarea ca substanță pentru îmbunătățirea sănătății în diferite regiuni ale lumii.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale zerului
1. Sănătatea mușchilor
Proteina din zer este o alegere înțeleaptă pentru obține proteine în dietă fără a adăuga calorii suplimentare din grăsimi și carbohidrați. Acesta conține de la 80% la 90% proteine care ajută corpul să construiască și să întărească mușchii. Proteinele stimulează sinteza mușchilor într-un grad mai mare decât proteinele din soia sau produsele din cazeină. Adăugarea proteinelor în dietă îmbunătățește masa musculară.
2. Arderea grăsimilor
Studiile au arătat că proteina din zer a redus greutatea și grăsimea corporală. Rezultatele semnificative au fost observate la cei care au combinat suplimentarea proteinei din zer cu exerciții de rezistență.
3. Reducerea poftei de mâncare
Zerul afectează atât leptina, cât și grelina, hormoni care ajută la reglarea poftei de mâncare. Leptina echilibrează energia care suprimă consumul de alimente. Grelina ajută la reglarea foamei și are un rol în inițierea mesei. Studiile au arătat că nivelurile de leptină sunt crescute, iar nivelurile de grelină sunt scăzute la pacienții obezi. Zerul ajută la echilibrarea secreției de grelină și leptină prin scăderea poftei de foame și prevenirea supraalimentării.
Studiile au concluzionat că proteinele din zer ajută la scăderea aportului caloric. Aminoacidul găsit în proteina din zer este responsabil pentru influențarea sațietății.

4. Nivelul zahărului din sânge
Zerul stabilizează nivelul zahărului din sânge atunci când este consumat înainte de mese. Promovează producția de insulină și previne creșterea nivelului de zahăr din sânge. Cercetările arată că proteina din zer este utilizată pentru gestionarea simptomelor diabetului. Încetinește golirea gastrică, promovează insulina și hormonii intestinali, cum ar fi incretina, care se eliberează după consum și ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge. În mod natural, ar putea scădea nivelul zahărului din sânge atunci când este consumat înainte de masă.
5. Energie
Proteina din zer promovează glicogenul, care este o sursă de energie în timpul activității solicitante și al exercițiilor fizice. Promovează efectul leptinei, care este un hormon care afectează echilibrul energetic. Mai mult, zerul este digerat cu ușurință și absorbit de organism. De asemenea, este transformat în energie și ajută la creșterea nivelului de energie în mod natural.
6. Glutation
Zerul promovează producția de glutation, care este un antioxidant găsit în fiecare celulă a corpului. Glutationul elimină radicalii liberi care dăunează celulelor, cauzează boli asociate îmbătrânirii, precum Alzheimer, Parkinson și cancer. Oferă organismului rezistența la medicamente și toxinele din mediu.
7. Sistem imunitar
Proteina din zer îmbunătățește sinteza glutationului și îmbunătățește sistemul imunitar. Glutationul promovează eficiența antioxidanților, cum ar fi CoQ10, vitamina C, ALA și Vitamina E. Are diferite proteine și vitamine, cum ar fi Vitamina D, care are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și are o activitate antimicrobiană. Nu numai că promovează producția de glutation, dar are și L-lizină și L-arginină, aminoacizi care îmbunătățesc funcția imună.
8. Inimă
Studiile au arătat că zerul ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce rigiditatea arterială și promovează profilurile lipidice. Scade factorii de risc cardiovasculari protejând sănătatea musculară și ajută la pierderea în greutate.
9. Longevitate
Zerul promovează durata de viață prin reducerea pierderii musculare și promovează absorbția nutrienților. Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem masa osoasă, funcția digestivă și funcția celulară scade. De asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire.
Studiul arată că suplimentele de proteine din zer au provocat efecte pozitive asupra sintezei proteinelor musculare, a forței musculare și a masei musculare.
👉 Cum se folosește
– Folosiți-l ca aditiv în alimente, cum ar fi biscuiți, pâine etc.
– Se adaugă în făină sau se folosește ca înlocuitor al laptelui degresat în clătite și brioșe.
– Se consumă și ca băutură.
– Folosiți-l la prepararea brânzeturilor brune și a ricotei.
– Zerul este, de asemenea, utilizat ca înlocuitor al apei pentru frământarea aluatului sau înmuierea orezului sau a leguminoaselor.
– Folosiți-l ca bază pentru supe.
– Zerul este utilizat pentru fermentarea legumelor, varza murată, condimente și gemuri.
– Se folosește pentru înmuierea boabelor.
– Folosiți-l pentru a găti paste, fulgi de ovăz, cartofi și orez.
– Adăugați-l în tocană și supe.
– Zerul ar putea fi adăugat la piureurile de fructe și milkshake-urile.
– Folosiți zerul pentru a îngroșa sosurile.
– Folosiți-l pentru a înmuia făină integrală de grâu.
– Zerul este folosit pentru a fierbe tăiței.
– Se folosește pentru a găti quinoa.
– Înmuiați nucile în zer pentru a ajuta digestia.
– Gătiți fulgi de ovăz în zer adăugând niște fructe.
– Adăugați-l în shake-urile de proteine.
👉 Efecte secundare
❗️Formarea pietrelor la rinichi
Prea mult aport de proteine cauzează pietre la rinichi. Ar trebui să consumați o cantitate adecvată de fibre și apă pentru a menține corpul și pentru a preveni acumularea de depozite care duce la pietre la rinichi.
❗️Probleme digestive
Fiind o sursă dietetică, zerul conține lactoză care ar putea duce la probleme digestive. Persoanele care au probleme cu proteinele din zer prezintă semne similare ale altor produse lactate, cum ar fi brânza, laptele și înghețata.
❗️Probleme hepatice
Proteina din zer conține proteine și aminoacizi în cantități mari. Dacă corpul nu este capabil să proceseze, atunci se acumulează în sistem și provoacă probleme hepatice.

Niciun comentariu

Nu ratați!