Este posibil să nu vă dați seama, dar dacă consumați alimente, băuturi sau suplimente care au un gust și miros plăcut, consumați arome naturale.
Ce anume sunt aromele naturale din alimente? Și aromele naturale sunt rele în ceea ce privește efectele lor asupra sănătății?
Cel mai adesea, atunci când alimentele conțin „arome naturale”, ele sunt de fapt făcute dintr-o combinație de zeci de compuși naturali care împreună fac ca gustul să fie unul familiar.
De exemplu, unele sunt folosite pentru a imita aromele citricelor, în timp ce altele imită gustul ciupercilor, brânzeturilor, ciocolatei, mierii, vaniliei, untului de arahide, nucii de cocos sau migdalelor.
Acești constituenți sunt extrași și adăugați la alimente pentru a îmbunătăți aroma, dar nu adaugă nicio valoare nutrițională. Acestea pot fi folosite pentru a face alimentele să aibă un gust mai bogat, mai intens sau mai asemănător anumitor alimente.
❓Ce sunt aromele naturale
Ce sunt „aromele naturale” conform FDA?
În SUA, Food and Drug Administration consideră că termenul aromă naturală înseamnă „constituenți proveniți dintr-un condiment, fruct sau suc de fructe, suc de legume sau legume, drojdie comestibilă, plantă, scoarță, mugur, rădăcină, frunze sau altele materiale vegetale. ” Unele arome provin și din alimente de origine animală, cum ar fi carne și ouă, sau alimente fermentate.
Ce este cu adevărat în aromele naturale? Există multe tipuri diferite de agenți aromatizanți, de la uleiuri esențiale la tipuri de proteine care au fost procesate. Ceea ce au în comun acești diferiți compuși este că aceștia servesc ca „molecule aromatice”.
👉 Arome naturale vs. Arome artificiale
Când citim etichetele alimentelor și întâlnim diverse substanțe chimice care par necunoscute, am putea presupune că cele considerate „naturale” sunt mai bune decât cele considerate „artificiale”. Dar este acest lucru neapărat adevărat?
În realitate, agenții aromatizanți naturali și artificiali nu sunt chiar atât de diferiți. Atât aromele naturale, cât și cele artificiale sunt „molecule aromatice” care sunt create în laboratoare. Chiar dacă o aromă este „naturală”, aceasta nu înseamnă că nu a fost procesată. Multe arome naturale sunt extrase din plante, diluate cu apă, apoi combinate cu glicerină sau etanol înainte de a fi supuse și mai multor prelucrări.
Diferența principală este că aromele artificiale provin din substanțe necomestibile.
Pe de altă parte, aromele naturale provin din plante sau alimente de origine animală, care teoretic ar putea fi consumate înainte de a fi procesate într-un laborator (deși unele nu sunt alimente pe care le-ați consuma în mod normal, cum ar fi flori și scoarță).
Aromele artificiale sunt de obicei mai rentabile de utilizat în alimentele procesate și sunt create pentru a imita amprenta moleculară a unui aliment dorit. Cu alte cuvinte, sunt produse pentru a imita aromele naturale.
Patru exemple comune de arome artificiale găsite în alimente includ: metil ciclopentenolonă, diacetil, metil metoxi pirazină și benzaldehidă.
👉 Arome naturale comune
Care sunt aromele naturale pe care le-ați găsi în produsele alimentare obișnuite, cum ar fi băuturile, iaurturile și pulberile de proteine?
Mai jos sunt câteva dintre cele mai comune arome naturale utilizate în alimente și suplimente:
•Acetat de amil
•Citral
•Vanilină
•Benzaldehidă
•Castoreum
•Linden eter
•Massoia lactonă
•Acetoină
👉 Cum utilizează companiile aromele naturale
În general, alimentele, băuturile și suplimentele care conțin cantități foarte mici de arome naturale nu reprezintă neaparat o problemă de sănătate, potrivit experților. Acestea nu sunt utilizate în mod obișnuit în concentrații mari – adesea adăugate doar în cantități mici – și au fost aprobate pentru consum de către FDA datorită siguranței lor demonstrate.
De exemplu, anumite arome naturale sunt adăugate pentru a imita aromele și mirosul cu care sunteți familiarizați.
Niciun comentariu