Cea mai gustoasă și simplă rețetă de ceai de turmeric – cunoscută și sub denumirea de „aur lichid”

0

Există un motiv pentru care ceaiul de curcuma este o băutură populară în toată Asia și este cunoscută de unii ca „aur lichid”. Cele patru ingrediente simple din această rețetă de ceai de turmeric lucrează pentru a vă îmbunătăți sănătatea, indiferent dacă este vorba de reducerea inflamației, de digestie, de îmbunătățirea sănătății inimii sau de întărirea oaselor. Adăugarea rețetei noastre de ceai de curcuma la regimul zilnic de sănătate vă poate ajuta să vă restabiliți corpul și să vă promovați bunăstarea.
❓De ce să prepari ceai de curcuma
Există un răspuns simplu dintr-un singur cuvânt – inflamație. Este adevărat că inflamația este la baza majorității bolilor și este o problemă pe care medicina modernă nu se concentrează de obicei.
Curcumina prezentă în acest condiment popular este ceea ce îl face un aliment funcțional și contribuie la numeroasele beneficii ale turmericului. Nu numai că ajută la combaterea inflamațiilor care pot duce la dureri cronice, artrită, boli degenerative și tulburări digestive, dar stimulează și sănătatea pielii și ajută la detoxifierea organismului.
Laptele de cocos și untul ghee, alte două ingrediente principale din rețeta noastră de ceai de turmeric, sunt ambalate cu acizi grași naturali care, de asemenea, ajută la reducerea inflamației și acționează pentru a stimula sănătatea inimii și chiar vă ajută să pierdeți în greutate.
Ai încercat unt ghee? Are un gust de unt, dar este mai moale, cu o aromă mai intensă, și este într-adevăr gustos. Când este amestecat cu lapte de cocos, creează un ceai cremos, bogat și sățios.
Și pentru a oferi puțină dulceață acestui ceai, se adaugă miere, care este unul dintre cei mai buni îndulcitori naturali, deoarece este plin de vitamine și minerale și chiar poate promova sănătatea tractului digestiv.
Aceste patru ingrediente creează un ceai de curcuma sănătos și satisfăcător, care poate ajuta la menținerea inflamației la distanță și la satisfacerea papilelor gustative.

👉 Profil nutrițional
O cană de ceai de curcuma preparată folosind această rețetă conține aproximativ următoarele:
•310 calorii
•2,5 grame de proteine
•30 grame grăsime
•13 grame carbohidrați
•0,4 grame de fibre
•9 grame zahăr
•1,17 miligrame mangan (65% DZR)
•0,2 miligrame cupru (31% DZR)
•4,6 miligrame fier (26% DZR)
•55 miligrame magneziu (18% DZR)
•115 miligrame fosfor (16% DZR)
•0,7 miligrame zinc (9% DZR)
•177 UI vitamina A (8% DZR)
•287 miligrame de potasiu (6% DZR)
•0,7 miligrame vitamina B3 (5% DZR)
•17 micrograme de folat (4% DZR)
•0,19 miligrame vitamina B5 (4% DZR)
*DZR – doza zilnică recomandată
❓ Cum se prepară ceaiul de curcuma
✔️ Ingrediente:
•1 cană de lapte de cocos
•1 cană de apă
•1 lingură ghee
•1 lingura miere
•1 linguriță curcuma (pudră sau rădăcină rasă)
✔️ Mod de preparare:
🫖 Puneți 1 cană de lapte de cocos și 1 cană de apă într-o cratiță și încălziți timp de aproximativ două minute.
🫖 Apoi adăugați 1 lingură de ghee și 1 lingură de miere în amestec.
🫖 Apoi, adăugați 1 linguriță de curcuma.
🫖 Încălziți amestecul încă două minute.
🫖 Și ultimul dvs. pas este să amestecați totul și să turnați ceaiul de curcuma în căni.
🫖 Această rețetă ar trebui să ajungă pentru aproximativ două căni de ceai. Și dacă doriți ca ceaiul dvs. să fie puțin mai dulce, puteți adăuga puțin mai multă miere.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.