Ceai de floarea pasiunii – beneficii, proprietati si contraindicatii

1

Ceaiul de floarea pasiunii are multe beneficii, incluzand capacitatea de a reduce anxietatea, de a trata tulburarile de somn, de a preveni depresia, de a facilita simptomele menopauzei, de a stimula libidoul, de a reduce anumite dependente, de a vindeca pielea si de a reduce tensiunea arteriala.
Planta se foloseste integral pentru anumite aplicatii medicale, insa ceaiul se prepara doar din frunzele acesteia. Majoritatea beneficiilor acestui ceai sunt rezultul unor niveluri semnificative de flavonoide si acizi organici, cum ar fi acidul linoleic, palmitic si myristic, precum si diversi aminoacizi si antioxidanti.
Ceaiul de floarea pasiunii este bun pentru tratarea insomniei, anxietatii, dependentei, hipertensiunii arteriale, eczemelor, psoriazisului, menopauzei, disconfortului menstrual, infertilitatii si altor afectiuni inflamatorii.
Menopauza
Menopauza poate fi un un obstacol dificil si stresant in viata, determinand schimbari de dispozitie, dezechilibre hormonale, anxietate si insomnie. Efectele sedative si linistitoare ale ceaiului de floarea pasiunii va pot ajuta sa va echilibrati neurotransmitatorii si sa stimulati eliberarea acidului gama-aminobutiric (GABA), care este cunoscut pentru imbunatatirea starii de spirit si reglarea hormonala.
Stresul si depresia cronica
Compusii fitochimici si alcaloizii gasiti in ceaiul de floarea pasiunii, cum ar fi quercetinul si kampferolul, sunt cunoscuti pentru a imbunatati starea de spirit si de a reduce nivelul hormonilor de stres din organism. Acest lucru va poate face sa va simtiti energizati si pozitivi, ameliorand sentimentele de stres si anxietate.
Sanatatea pielii
Ceaiul de floarea pasiunii se poate aplica local pe zonele cu eruptii cutanate, arsuri, acnee, iritatii sau inflamatii ale pielii.
Inflamatie
Ceaiul de floarea pasiunii a fost mult timp recomandat pentru tulburari articulare si artrita, precum si guta, hemoroizi si inflamatia intestinului. Ingredientele active din acest ceai pot ajuta la ameliorarea simptomelor de indigestie, constipatie, diaree, balonare si crampe, precum si inflamatia cronica cauzata de activitatea radicalilor liberi.
Libidou
Daca doriti sa cresteti libidoul, acest ceai ar putea fi secretul, deoarece poate creste productia de testosteron in organism, oferind un stimulent reproductiv, dar si virilitate si fertilitate.

Sanatatea inimii
Calitatile de scadere a tensiunii arteriale ale ceaiului de floarea pasiunii sunt bine cunoscute si sunt rezultatul unui compus specific antioxidant cunoscut sub numele de acid edulilic. Prin tratarea hipertensiunii arteriale, acest ceai poate ajuta la prevenirea aterosclerozei, atac de inima, accident vascular cerebral si, in general, reduce presiunea asupra sistemului cardiovascular.
Tulburari de somn
Acest ceai a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea tulburarilor de somn. Prin impactul nivelelor neurotransmitatorilor din creier cu flavonoide si alte substante fitochimice, va puteti bucura de o noapte odihnitoare.
Alte beneficii:
• Imbunatateste circulatia sanguina;
• Atenueaza durerile menstruale, de cap, de dinti si de spate;
• Calmeaza iritatiile colonului;
• Recomandat pentru ameliorarea bolii Parkinson si a epilepsiei;
• Calmeaza spasmele in cazul colitei, tulburarilor gastrointestinale si ale musculaturii vezicii urinare.
Atentie! Nu se recomanda consumul ceaiului de floarea pasiunii femeilor insarcinate si celor care alapteaza, copiilor mai mici de 4 ani si persoanelor care sunt sub tratament cu sedative sau care urmeaza sa aiba o interventie chirurgicala in urmatoarele 2 saptamani.
Consumul excesiv de ceai de floarea pasiunii poate avea efecte adverse, cum ar fi greata, voma, cresterea ritmului cardiac, halucinatii si somnolenta.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/passionflower-tea.html

1 comments

  1. Floarea pasiunii - de ajutor în momentele stresante din viață - beneficii și contraindicații – Natura Vindecătoare 17 mai, 2021 at 11:26 Răspunde

    […] – Cumarina – numeroase cercetări au demonstrat proprietățile farmacologice ale curmarinei: antiinflamator, anticoagulant, antibacterian, antifungic, antiviral, antihipertensiv, antioxidant si un bun neuroprotector. – Glicina – glicina este un aminoacid neesențial (unul dintre cei 20 de aminoacizi proteinogeni) pe care organismul îl folosește pentru a produce proteine. Părțile utilizate ale plantei sunt cele aeriene sub formă uscată pentru a fi incluse în compoziția unor preparate precum extractele de lichid, tincturi, pulberi și infuzii. 🌸 Vă poate calma mintea Studiile timpurii sugerează că floarea pasiunii ar putea ajuta la ameliorarea insomniei și anxietății. Se pare că crește nivelul de acid gamma-aminobutiric (GABA) din creier. Acest compus reduce activitatea creierului, ceea ce vă poate ajuta să vă relaxați și să dormiți mai bine. 🌸 Vă poate alina stomacul Alți membri ai familiei Passiflora ar putea ajuta la tratarea problemelor de stomac. Passiflora foetida este mai frecvent cunoscută sub numele de floarea pasiunii. Într-un studiu cercetătorii au examinat potențialul său pentru tratarea ulcerelor de stomac. Au descoperit că a ajutat la atenuarea ulcerelor la șobolani. De asemenea, a arătat potențial antioxidant. 🌸 Vă poate ameliora manifestările menopauzei Cercetările de până acum au relevat faptul că floarea-pasiunii poate susține diminuarea unora dintre manifestările menopauzei, cum ar fi cefaleea (durerea de cap), insomnia, anxietatea, nervozitatea; totodata, ea poate contribui la ameliorarea manifestărilor menopauzei premature. 🌸 Vă poate ameliora tulburarea de deficit de atenție si hiperactivitate (ADHD) Pulberea de Passiflora poate contribui la ameliorarea manifestărilor, însă sunt necesare studii mai ample în acest sens. 🌸 Are acțiune antioxidantă si antiinflamatorie Datorită compușilor săi, floarea-pasiunii poate fi un factor antioxidant si antiinflamator, însă în aceasta privință este nevoie de mai multe cercetări decât cele realizate până acum. ❗️Precauții Floarea pasiunii poate interacționa cu diferite tipuri de medicație, cum ar fi cele care au tot acțiune sedativă, anticoagulante, antiagregante plachetare sau inhibitori ai monoaminooxidazei. De asemenea, (ca și în cazul altor tipuri de tratamente naturiste) este necesară utilizarea cu precauție de femeile însărcinate sau care alăptează, dar și de către cei care conduc. Articole recomandate: 📌 Ceai de floarea pasiunii – beneficii, proprietati si contraindicatii […]

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!