Ceai de ghimbir cu lamaie – beneficii, mod de preparare si contraindicatii

0

Ceaiul de ghimbir cu lamaie este usor de preparat si va poate aduce beneficii impresionante. Radacina de ghimbir este bogata in potasiu, zinc, calciu, cupru si magneziu, vitaminele B6, C si D, precum si uleiuri esentiale cu multiple proprietati benefice.
Elimina greata si varsaturile
In astfel de cazuri, ceaiul de ghimbir cu lamaie functioneaza ca o magie si tonifica simptomele pentru a oferi o usurare instantanee. Studiile arata ca ghimbirul este unul dintre cei mai eficienti ageti pentru tratarea problemelor gastrointestinale cum ar fi greata, varsaturile, indigestia, diareea si durerea abdominala.
Pierderea in greutate
Ceaiul de ghimbir cu lamaie creste satietatea si reduce senzatia de foame. Ghimbirul si lamaia mareste metabolismul si arde mai multe calorii, ajutandu-va in efortul de a scapa de kilogramele in plus.
Sporeste imunitatea
Lamaia este bogata in vitamina C, un nutrient antioxidant si are proprietati de stimulare a imunitatii. Daca aveti tendinta de a va imbolnavi de indata ce se schimba vremea, trebuie sa incepeti sa beti acest ceai pentru a va imbunatati imunitatea.
Lamaia si ghimbirul sunt excelente in combaterea infectiilor, frigului, gripei si protejarii corpului impotriva altor afectiuni.
Imbunatateste functionarea cognitiva
Ceaiul de ghimbir cu lamaie are proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Studiile au constatat ca ghimbirul imbunatateste memoria femeilor de varsta mijlocie si creste functionarea cognitiva.
Consumul acestui ceai in fiecare dimineata poate avea beneficii semnificative pentru creierul dumneavoastra si va reduce riscul aparitiei bolilor neurodegenerative.
Imbunatateste sanatatea inimii
Ceaiul de ghimbir cu lamaie poate fi consumat si pentru a mentine sanatatea inimii. Lamaia este bogata in vitamina C, care este cunoscuta pentru a favoriza circulatia corecta a sangelui prin artere si vene si pentru a preveni formarea cheagurilor de sange. Acest lucru reduce semnificativ riscul de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale.
Ghimbirul este cunoscut pentru a spori circulatia sangelui si poseda efecte antiinflamatorii, hipotensive si hipolipidemice care ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Imbunatateste dispozitia si concentrarea
In afara de imbunatatirea functiei cognitive si cresterea concentrarii, consumul ceaiului de ghimbir cu lamaie stimuleaza starea dumneavoastra de spirit si regleaza schimbarile de dispozitie.
Din acest motiv, lamaia este frecvent utilizata in aromoterapie. Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru a reduce stresul in organism.

Ajuta la imbunatatirea functiei hepatice
Combinatia de lamaie cu ghimbir este extrem de eficienta in imbunatatirea functiei hepatice.
Studiile au aratat ca utilizarea pe termen lung a ghimbirului si a lamaii este benefica pentru tratarea bolii hepatice, indiferent daca este sau nu legata de alcool.
Amelioreaza durerea, crampele menstruale, durerea de cap si inflamatia
Datorita efectelor antiinflamatorii ale ghimbirului si ale lamaii, acest ceai ajuta la reducerea diferitelor tipuri de durere, indiferent ca este vorba de migrene sau crampe menstruale.
Imbunatateste aspectul pielii
Combinatia puternica dintre lamaie si ghimbir ofera o piele frumooasa si impecabila. Lamaia are o cantitate mare de vitamine, mierale si antioxidantii care imbunatatesc sanatatea globala a pielii. Prezenta ghimbirului confera proprietati antibacteriene, care lupta impotriva infectiilor pielii.
Promoveaza cresterea parului
Ceaiul de ghimbir cu lamaie baut in mod regulat asigura o aprovizionare sanatoasa cu vitamine si minerale necesare scalpului, ajutand la reducerea caderii parului. De asemenea, ajuta la reducerea problemelor legate de scalp cum ar fi matreata si mancarimea.
Mod de preparare:
Se spala o radacina (aproximativ 5cm) sub jetul de apa rece si se da prin razatoare. Se pune la fiert 1l de apa si cand incepe sa fiarba se adauga ghimbirul razuit. Se lasa la fier 1 minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute, dupa care se strecoara si se adauga (dupa ce a ajuns la temperatura camerei) zeama de lamaie si miere dupa gust.
Atentie! Consumul ceaiului de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afectiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.
Daca urmati un tratament medicamentos cu analgezice, precum aspirina, ibuprofenul sau antihipertensive, evitati ceaiul de ghimbir deoarece scade tensiunea arteriala si poate cauza palpitatii, dar si sangerari neobisnuite.
Femeile insarcinate care se confrunta cu greturi matinale sunt sfatuite sa consulte un medic inainte de a consuma ceai de ghimbir.
Ceaiul de ghimbir nu trebuie consumat in exces deoarece poate afecta si poate da nastere unor simptome neplacute precum sindromul de gura uscata, diaree, greata sau arsuri in capul pieptului.
Mare atentie in cazul diabeticilor deoarece ghimbirul consumat in exces poate reduce drastic nivelul de zahar din sange cauzand hipoglicemie.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.stylecraze.com/articles/benefits-of-lemon-ginger-tea-for-skin-hair-and-health/

Niciun comentariu

Nu ratați!