Ceai de iasomie – foarte eficace împotriva migrenelor, pentru sistemul imunitar, prevenirea diabetului și multe alte beneficii importante

0

Beneficiile ceaiului de iasomie asupra sănătății includ un risc redus de atac de cord, un sistem imunitar mai puternic și prevenirea diabetului. Ajută la prevenirea cancerului, îmbunătățește procesele digestive și reduce colesterolul. De asemenea, s-a descoperit că elimină bacteriile dăunătoare și ușurează inflamația cronică, cum ar fi durerile musculare.
China are o istorie lungă și renumită a ceaiului, iar iasomia este printre cele mai populare tipuri de ceai folosit. Ceaiul de iasomie a apărut prima dată în timpul dinastiei Song, care s-a încheiat în secolul al XIII-lea, în acel moment fiind rezervat doar regalității. În dinastii ulterioare, ceaiul de iasomie a devenit un export comun în lumea occidentală și rămâne foarte popular până în prezent.
Unul dintre motivele pentru care ceaiul de iasomie este atât de popular se datorează beneficiilor sale pentru sănătatea generală, care provine din elementele nutritive ale mugurilor organici. Este un mijloc minunat de a adăuga antioxidanți ce au o gamă largă de beneficii asupra corpului dumneavoastră.
Toată lumea caută secretul pentru a-și reduce greutatea ușor și rapid, iar ceaiul de iasomie poate fi un plus adițional oricărui regim alimentar, ca ajutor în scăderea greutății. Proprietățile antioxidante ale acestui ceai ajută la creșterea metabolismului iar această creștere face ca organismul să proceseze mai rapid substanțele nutritive. Un metabolism mai rapid ajută la scăderea în greutate, dar trebuie folosit în plus față de alte tehnici, nu ca soluție autonomă.
Antioxidanții lucrează în organism pentru a detecta și distruge agenții nocivi sau radicalii liberi, care pot provoca boală și pot compromite sistemul imunitar.
Acest ceai îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Pentru cei ce au o istorie personală sau familială cu probleme cardiovasculare, ceaiul de iasomie poate fi un ajutor imens în prevenirea acestor probleme. Catechinele (un antioxidant puternic) este un factor cheie în inhibarea oxidării, și scăderea colesterolului LDL (rău) din arterele dumneavoastră, facilitând tensiunea arterială, iar amenințările pe termin lung, cum ar fi bolile cardiace, pot fi prevenite.
Lupta împotriva cancerului este una dintre prioritățile din domeniul sănătății din întreaga lume, astfel încât tot ceea ce poate ajuta la prevenirea cancerului este întotdeauna popular. Studiile arată ca ceaiurile ajută la prevenirea acestor boli. Ceaiul de iasomie s-a demonstrat că are proprietăți de prevenire a cancerului, deoarece conține polifenoli. Polifenolii reprezintă linii principale de apărare împotriva radicalilor liberi și a altor invadatori dăunători sau carcinogeni din organism.
În lupta împotriva diabetului, ceaiul de iasomie s-a dovedit a fi un instrument valoros. Abilitatea de a metaboliza glucoza este mecanismul fundamental care cauzează afecțiuni diabetice. Consumul acestui ceai poate inversa efectele negative pe care le are diabetul asupra anumitor proteine ce lucrează ca regulator pentru cei cu diabet zaharat și ca o măsură preventivă pentru cei care nu sunt diagnosticați.
Sistemul olfactiv este adesea uitat, dar studiile au arătat ca mirosul de iasomie poate fi foarte benefic și creează o stare de bine.

Adăugarea ceaiului de iasomie în dietă vă poate îmbunătăți șansele de a avea un stomac sănătos, de a digera alimentele corect și de a preveni forme de cancer gastrointestinal. Catechinele prezente în ceaiul de iasomie au efecte pozitive asupra mai multor domenii ale sănătății, inclusiv asupra sistemului gastrointestinal. Ele activează un număr de antioxidanți intracelulari și interacționează bine cu enzimele gastrointestinale pentru a promova funcția intestinală sănătoasă.
S-a demonstrat că acest ceai protejează sistemul imunitar datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante. Sistemul imunitar este prima linie de apărare împotriva tuturor tipurilor de boli, susținând astfel organismul în nenumărate moduri.
Una dintre efectele pozitive ale ceaiului de iasomie este reducerea disconfortului cronic asociat durerii articulare și artritei. Natura antiinflamatoare a anumitor elemente organice din ceaiul de iasomie poate reduce umflarea și inflamația articulațiilor prin inhibarea oxigenării celulelor nedorite.
Ceaiul de iasomie asigură apărarea împotriva infecțiilor bacteriene, fiind un antibiotic ce-l puteți adăuga în siguranță în dieta dumneavoastră. De asemenea, poate oferi ameliorarea tusei, durerilor în gât sau infecțiilor.
Deși multe tehnici de aromaterapie sunt populare în timpul sarcinii, mirosul puternic și substanțele ceaiului de iasomie nu sunt recomandate in timpul sarcinii. Au existat cazuri în care utilizarea ceaiului sau a uleiului esențial de iasomie a provocat contracții premature la femeile însărcinate.
În ciuda proprietăților sale de relaxare, ceaiul de iasomie este o sursă de cofeină, care este un stimulent ce poate afecta oamenii în moduri diferite. Unii oameni sunt sensibili la aceste efecte ale cofeinei, deci este bine de menționat.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.