Ceai de mentă – deosebit de eficient pentru multe afecțiuni precum migrene, astm, oboseală fizică, bronșită si multe altele

0

Grecii antici credeau ca menta poate împrospăta trupul și înviora mintea. După nopți de beție, grecii antici își puneau pe cap o cununa de mentă pentru a exorciza mahmureala iminentă. De asemenea o foloseau și pentru durerile de cap.
Atunci când este zdrobită planta degajă un puternic miros aromatic, răcoritor. Frunzele de mentă conțin o cantitate mare de uleiuri volatile, substanțe polifenolice, taninuri si flavonoizi, precum si vitaminele C, D, calciu, magneziu, zinc, potasiu. In scopuri medicinale, de la mentă se folosesc frunzele și partea aeriană in totalitate.
Tulburările hormonale ale pielii, cum ar fi acneea, pot persista pe tot parcursul maturității si pot fi dificil de tratat, dar o soluție naturala poate fi găsită in ceaiul de mentă. Ceaiul mărește nivelurile de estrogen la unii oameni, iar acest impuls poate echilibra problemele hormonale și astfel ajută la diminuarea acneei. Pentru tenul gras sau pori dilatați se poate face o cataplasmă cu frunze de mentă după o spălare prealabilă a tenului.
Ceaiul de mentă este folosit pentru o gamă largă de afecțiuni: astm, bronșită, gripă, guturai, tuberculoză (adjuvant), tuse convulsivă, digestie lentă, indigestie, balonare, sughiț (se bea un pahar cu infuzie de menta cu înghițituri mici si dese, pe cât posibil fără a face pauză), colici, colon spastic, dureri de stomac, dureri de stomac pe fond nervos, respirație urât mirositoare, diaree, infecții gastro-intestinale, dureri de cap (cefalee), migrene, oboseală fizică, oboseală mentală, dureri musculare.

De asemenea, dacă sunteți o persoană care călătorește pe distante lungi, uleiul de mentol derivat din mentă poate fi foarte liniștitor pentru greața provocată de mașină sau avion. In special frunzele de mentă proaspăt sfărâmate te ajută să combați greața și cefaleea. Balsamurile sau uleiurile pe bază de mentă, oferă o ușurare rapidă în cazul unei dureri de cap atunci când sunt aplicate topic pe frunte sau nas.
Aroma plantei activează glandele salivare din gură, precum și glandele care secretă enzime digestive, facilitând astfel digestia. Aceste atribute sunt motivul pentru care menta este utilizată pe scară largă în artele culinare. O mare parte a lumii occidentale include menta ca parte din aperitive.
Aroma puternică a plantei medicinale este foarte eficientă în curățarea congestiei nazale, gâtului, bronhiilor și a plămânilor, ceea ce oferă o ușurare a afecțiunilor respiratorii care rezultă adesea din cauza astmului și a răcelii obișnuite. Spre deosebire de inhalatoarele bazate pe aerosoli, cele cu mentă, ca și componentă fundamentală, tind sa fie mai eficiente și mai ecologice.
Sucul de mentă poate fi, de asemenea, aplicat pentru vindecarea și calmarea arsurilor. Este de asemenea benefic în tratamentul reumatismului. In plus, se mai spune că menta îmbunătățește activitatea creierului, deși cercetarea legitima a impactului neurologic este incompleta.
Articole recomandate:
Cum să calmezi durerea de cap cu ajutorul uleiului esențial de lavandă sau de mentă
Ulei esențial de menta – contraindicații, cine trebuie să îl evite total
Ceai de mentă pentru slăbit – 9 rețete, indicații și beneficii
Tot ce trebuie sa știți despre menta de câmp

Niciun comentariu

Nu ratați!