Sărace în grăsimi, pline din belșug de fibre, vitamine și minerale, vinetele, minunatele legume ale verii, aduc beneficii uriașe sănătății!
Vreți o detoxificare a corpului ca la carte? Apelați la cel mai bun prieten din această perioadă a anului: vinetele!
Fie că le consumați sub formă de salată sau la grătar, acestea au efecte binefăcătoare. Pentru un efect maxim puteți consuma ceaiul de vinete.
Cum se face ceaiul de vinete?
Ingrediente:
– 2 rondele de vânătă,
– 300 de ml de apă,
– 1-2 lingurițe de miere.
Mod de preparare:
Puneți apa la fiert, iar când apa este în punctul de fierbere, adăugați cele 2 rondele de vânătă, opriți focul și lăsați la infuzat 10 minute. După ce s-a răcit, adăugați și mierea. Consumați 1 cană de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni.
Beneficiile ceaiului de vinete asupra organismului
1. Te ajută să scapi de insomnie și de stările de nervozitate.
Vitamina B conținută în vinete vă ajută să faceți față stresului și conferă o stare psihică foarte bună. Folosind rețeta de mai sus veți scăpa și de insomnii și stări de nervozitate.
2. Micșorează cantitatea de colesterol „rău” LDL.
Acidul clorogenic, cel mai abundent antioxidant din componența vinetelor, este foarte eficient în ceea ce privește reducerea nivelului de colesterol „rău”.
Ceaiul de vinete stimulează circulația sanguină, prevenind astfel acumularea plăcii aterosclerotice pe pereții arterelor și întărirea acestora.
3. Ajută în caz de constipație.
Dacă până acum ați avut probleme cu constipația, acest ceai va rezolva problema după prima utilizare. Bogat în antioxidanți, preparatul protejează organismul de infecțiile cauzate de bacterii.
4. Protejează inima.
Ceaiul de vânătă este renumit a fi unul dintre cele mai bune remedii ce protejează sistemul cardiovascular. În coaja vinetelor se află cea mai mare concentrație de flavonoide, antioxidanți benefici pentru sănătatea cardiovasculară.
5. Ameliorează durerile provocate de artrita reumatoidă.
Dacă durerile și inflamațiile articulare te chinuie tot timpul, încearcă să bei ceai de vinete. Inflamațiile, roșeața și durerile asociate cu artrita reumatoidă pot fi ameliorate grație acidului clorogenic din componența vinetelor.
6. Întărește sistemul imunitar.
Nu în ultimul rând, vitaminele C și conținute de vinete întăresc sistemul imunitar și luptă împotriva radicalilor liberi.
De gustul minunat al acestei legume, dar și de ceaiul de mai sus (fără a adăuga miere) se pot bucura și persoanele care suferă de diabet, întrucât vinetele sunt bogate în carbohidrați solubili, fibre și au doar 4 grame de zahăr la o cantitate de 100 de grame.
Niciun comentariu