Ceai din cozi de cirese – beneficii, proprietati si contraindicatii

0

Ceaiul din cozi de cirese are proprietati diuretice, antiseptice urinare, antiinflamatoare, astringente, antidiureice si depurative. Printre cele mai utilizate si eficiente diuretice vegetale, coditele de cirese determina efecte rapide, mai ales asupra aparatului renal si urinar, sunt eficiente in afectiunile urinare (cistite, pielite, uretrite, nefrite, litiaza renala), edeme, diaree.
Cozile de cirese contin vitaminele C, B1, D, sunt sarace in calorii si datorita efectului diuretic, ceaiul se poate bea pentru a pierde in greutate sau pentru eliminarea nisipului de la rinichi.
In scop terapeutic, de la cires se folosesc aproape toate componentele: fructele, cozile, frunzele, florile si scoarta. Coditele sunt insa cele mai benefice sanatatii.
Colesterol
Coditele de cirese au un continut mare de vitamina C si o cantitate semnificativa de bioflavonoizi si antioxidanti care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange si imbunatateste circulatia sangelui prin dilatarea arterelor mici.
Probleme digestive
Daca ai probleme stomacale, indiferent ca este vorba de constipatie sau diaree, consuma timp de doua saptamani cate un litru de ceai din cozi de cirese pentru a scapa definitiv de aceasta problema. Acest lichid reface tesuturile bolnave, revitaminizandu-le.
Probleme reumatice
Adauga in apa din cada un litru de ceai de cozi de cirese daca ai probleme reumatice. Ceaiul trebuie sa fie fierbinte. Nu arunca cozile din oala in care ai fiert apa, lasa-le in cada. De asemenea, acest tratament este de ajutor si pentru cei care sufera de guta.
Anti-alergice
Cozile de cirese sunt un bun adjuvant in cazul alergiilor, fie ca este vorba despre urticarii, catar respirator sau alte simptome cauzate de alergeni. Tratamentul cu ceai de codite de cirese poate elimina simptomele neplacute. In plus, expertii recomanda ceaiul de cozi de cirese ca tratament persoanelor cu astm alergic.

Hipertensiune arteriala
Mai ales in timpul sezonului cald, se recomanda cura cu infuzie de cozi de cirese, din care se administreaza cate jumatate de litru pe zi. Acest ceai are efecte diuretice puternice, fiind un excelent adjuvant in hipertensiunea arteriala.
Tract urinar
Ceaiul de cozi de cirese este recomandat pentru functionarea normala a aparatului urinar. Elimina lichidele retinute in exces in corp, este eficient pentru a elimina nisipul urinar.
Celulita
Pe langa efectul diuretic, cozile de cirese au si proprietati depurative, ajutand la eliminarea rezidurilor din sange si a depozitelor de grasime. Consumand timp de o luna, zilnic cate o cana de ceai de cozi de cirese, vom putea observa rezultate vizibile. Lupta cu celulita va da insa rezultate in timp.
Mod de preparare si administrare
Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 20 de minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Pulberea de cozi de cirese – se obtine prin macinarea cu rasnita electrica a pedunculilor, din ea administrandu-se de 2 -3 ori/zi cate o lingurita. Acest remediu are calitati depurative, hipoglicemiante, precum si efecte hipotensoare (reduce usor tensiunea arteriala).
Atentie! Ceaiul din cozi de cirese nu trebuie administrat persoanelor cu pietre mari la rinichi deoarece prin migrarea lor se pot produce blocaje renale.
De regula, pe timpul curei cu cozi de cirese se consuma minimum 2l de apa/zi pentru a preveni deshidratarea care poate aparea in urma stimularii intense a activitatii rinichilor.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.

Niciun comentariu

Nu ratați!