Ceai din sâmburi de rodie – o licoare puternică ce aduce beneficii deosebite pentru sănătate

0

Consumul ceaiului de rodie este un mod intelept de a stimula sanatatea inimii si de a preveni anumite tipuri de cancer.
Ceaiul de rodie il puteti prepara din semintele de rodie zdrobite. Acest ceai a fost consumat de mii de ani, deoarece contine depozite uriase de nutrienti si antioxidanti. In timp ce acesta nu este cel mai des intalnit pe rafturile magazinelor, este destul de usor de pregatit la domiciliu si are o lunga lista de beneficii pentru sanatate.
Cercetarile arata ca ingredientele active din rodie sunt capabile sa reduca tensiunea arteriala si sa reduca nivelul total al colesterolului. Acest lucru este util pentru reducerea aterosclerozei, a atacurilor de inima, a accidentelor vasculare cerebrale si a bolilor cardiace.
Antioxidantii gasiti in semintele rodiilor sunt o colectie impresionanta de compusi care lupta impotriva radicalilor liberi. Acest lucru poate ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, precum si sa reduca efectele oxidative cauzate de stres, sa elimine ridurile si petele de varsta, imbunatatind in acelasi timp elasticitatea pielii.
Contine flavonoide puternice si antioxidanti, care sunt cunoscuti pentru a neutraliza celulele canceroase inainte de a se raspandi in organism.
Consumul regulat a acestui ceai este asociat cu reducerea inflamatiei in organism. Acest lucru poate atenua simptomele unor afectiuni ca guta, artrita si durerile de cap.
Acesta poate da un impuls major metabolismului dumneavoastra, ceea ce va poate imbunatati potentialul de ardere a grasimilor.

Mod de preparare:
Ceaiul de rodie se prepara foarte simplu: zdrobiti samburii de rodie (se pot zdrobi la blender) si adaugati doua lingurite la o cana de apa fiarta. Se lasa la infuzie 10 minute dupa care se strecoara si se bea ca atare sau indulcit cu miere (dupa ce se ajunge la temperatura camerei).
Proprietatile ceaiului de rodie:
» intareste imunitatea si mareste rezistenta organismului la infectii;
» contine vitamina C, antioxidanti, acid folic, zaharuri, minerale;
» foarte buna in caz de durere in gat sau raguseala.
» mareste ferilitatea;
» scade febra;
» tonifiaza muschiul cardiac si imbunatateste functiile vitale;
» reduce colesterolul;
» stimuleaza apetitul si digestia.
Atentie! Consumul acestui ceai poate fi foarte benefic, dar ar putea fi periculos daca este baut in exces. Femeile care sunt insarcinate, sau cele care alapteaza ar trebui sa evite complet acest ceai, deoarece nu sunt cunoscute efectele asupra bebelusilor.

Niciun comentariu

Nu ratați!