Ceaiul de măghiran – un supliment excelent pentru menținerea sănătății

0
ceai de Maghiran beneficii

👉 Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de maghiran
Ceaiul de maghiran conține minerale și vitamine esențiale pentru organism. Ceaiul de maghiran poate fi consumat ca și supliment în cadrul unei diete sănătoase. Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de maghiran sunt următoarele:
1. Digestie
Aportul zilnic al unei căni cu ceai de maghiran ajută la creșterea sănătății digestive. Prezența nutrienților ajută la îmbunătățirea digestiei. În plus promovează apetitul și previne infectarea intestinului subțire, precum și a intestinului gros. Ajută la ameliorarea durerilor severe de stomac și a crampelor. De asemenea, ameliorează constipația și diareea.
2. Antiinflamator
Consumul acestui ceai previne bolile cauzate de inflamații. De asemenea, ameliorează durerile de cap sinusale, durerile corpului, durerile de cap, spasmul muscular, migrenele, durerea de dinți și astmul.
3. Oase și inimă
Ceaiul de maghiran conține o cantitate imensă de vitamina K, care ajută la promovarea activității osteotrofice în organism prin formarea masei osoase. Previne boala Alzheimer și elimină leziunile nervoase. Conține potasiu și calciu care ajută la menținerea ritmului cardiac și a nivelului tensiunii arteriale.
4. Răceală și boli virale
Aportul de ceai cald de maghiran ameliorează simptomele curgerii nasului și a frigului. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui.
5. Aromaterapie
Datorită efectului său relaxant și a capacității de ameliorare a stresului, este utilizat în aromoterapie. Crește bunăstarea.

6. Sistem nervos
Ceaiul de maghiran ajută la ameliorarea stresului, ușurarea nervilor și anxietății datorită efectului calmant. Ameliorează crampele stomacale și intestinale care sunt cauzate de hrană grea sau intoxicație.
7. Insomnie
Tratează insomnia și alte tulburări legate de somn.
8. Sănătatea femeilor
Aportul zilnic al ceaiului de maghiran ajută la reglarea ciclului menstrual. Elimină amețelile și migrenele. De asemenea, ameliorează simptomele menopauzei, reglează perioadele menstruale, schimbările de dispoziție și tulburările legate de menopauză.
👉 Alte utilizări
– Maghiranul se adaugă în multe bucătării sub formă de condiment în carne, alte feluri de mâncare și legume.
– Este folosit în vinul roșu ca afrodiziac.
👉 Ceai de măghiran rețetă:
Preparare: o lingurița plină cu maghiran trebuie adăugată în apă rece (200 ml). Se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Apoi se strecoară și adăugați miere pentru gust. Pentru a îmbunătăți gustul, ar trebui adăugat un strop de lămâie. Se recomandă să consumați până la trei căni cu ceai de maghiran într-o zi.
👉 Efecte secundare ale ceaiului de maghiran
– Femeile însărcinate ar trebui să evite aportul de maghiran în cantități mari, deoarece poate duce la contracția uterului.
– Copiilor și sugarilor nu li se recomandă să bea ceai de maghiran.
– Doza de ceai de maghiran trebuie redusă dacă se manifestă diaree, greață sau vărsături.
– Ar trebui să consultați medicul dacă simptomele durează mai multe zile.
– Ar trebui să consultați medicul înainte de a folosi ceai de plante dacă luați anumite tratamente deoarece acest ceai poate interacționa cu anumite medicamente.
– Ar trebui să beți maxim 3 căni de ceai de maghiran într-o zi pentru a evita efectele secundare de mai sus.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.