Ceapa ar putea ajuta la prevenirea osteoporozei, subțierea oaselor care apare adesea odată cu vârsta.
Populara legumă ar putea întări oasele în timp ce înviorează papilele gustative, sugerează un studiu din Journal of Agricultural and Food Chemistry .
Înainte de a comanda un castron de supă de ceapă, luați în considerare acest lucru. Până acum, dovezile provin doar din testele pe celule osoase prelevate de la șobolani. Nu există niciun motiv să nu mănânci ceapă, dar este prea devreme să spunem dacă îți vor ajuta oasele sau de câtă ceapă este nevoie.
👉 Bazele oaselor
O mulțime de factori afectează oasele. Unele nu depind de tine, cum ar fi vârsta, anumite afecțiuni medicale și utilizarea unor medicamente eliberate pe bază de rețetă.
Cu toate acestea, alți factori sunt în controlul dvs. Acestea includ să mănânci sănătos, să nu fumezi sau să bei prea mult alcool și să faci exerciții, cum ar fi mersul pe jos.
Cel mai bine este să începi aceste obiceiuri sănătoase devreme în viață, dar niciodată nu este prea târziu să faci tot ce poți.
Oasele se subțiază în mod normal odată cu vârsta, dar osteoporoza nu este inevitabilă. La femei, osteoporoza se dezvoltă de obicei după menopauză; în rândul bărbaților, se întâlnește de obicei după vârsta de 65 de ani. A avea oase mici sau slabe și antecedente familiale cu osteoporoză sunt factori de risc. Un test de densitate minerală osoasă poate depista osteoporoza.
👉 Studiul cepei asupra osteoporozei
Cercetătorii elvețieni spun că un compus din ceapa albă a redus degradarea oaselor la șobolani. Compusul nu este calciu , magneziu , vitamina D sau alte minerale și vitamine necesare pentru oase. În schimb, este ceva numit GPCS, spune studiul.
Oamenii de știință de la Universitatea din Berna din Elveția au hrănit tineri șobolani masculi cu fulgi de ceapă albă uscați (sau extracte obținute din fulgi de ceapă). De asemenea, șobolanii au primit injecții cu o substanță chimică care marchează pierderea osoasă. Judecând după nivelurile acestei substanțe chimice în urina șobolanilor, șobolanii care mănâncă ceapă au pierdut mai puțin os.
Apoi, cercetătorii au recoltat celule osoase de la șobolani. Apoi, celulele au fost expuse hormonului paratiroidian, care crește degradarea osoasă. După aceea, unele dintre celule au fost tratate cu extract de ceapă.
GPCS a fost singurul compus de ceapă care a redus pierderea osoasă, spun cercetătorii. Vor să testeze GPCS în continuare și să caute orice compuși înrudiți.
👉 Hrana pentru minte
Pune ceapa pe lista de cumpărături! Soiurile de ceapă cu aromă puternică au atras atenția. Au cea mai mare activitate antioxidantă totală dintre toate soiurile; care ar putea ajuta la combaterea celulelor canceroase, spune un studiu din ediția din noiembrie a Jurnalului de Agricultură și Chimie Alimentară.
Niciun comentariu