Cuișoare: 4 efecte secundare + dozare

1

Cuișoarele se numără printre cele mai populare condimente. Sunt folosite pentru aromatizarea alimentelor și băuturilor. De asemenea, sunt un ingredient important în pastele de dinți, săpunuri și produse cosmetice.
Deși cuișoarele au multe beneficii, ele pot avea, de asemenea, anumite efecte secundare. Studiile arată că eugenolul, un compus important în cuișoare, poate provoca alergii la unele persoane.
❓ Care sunt efectele secundare ale cuișoarelor
⚠️ Pot crește sângerarea
Cuișoarele pot crește riscul de sângerare prin îmbunătățirea efectelor medicamentelor pentru subțierea sângelui, cum ar fi warfarina.
Cuișoarele interferează, de asemenea, cu alte medicamente antiplachetare, cum ar fi aspirina, clopidogrelul, dipiridamolul, heparina și ticlopidina. Acest lucru crește, de asemenea, riscul de sângerare.
⚠️ S-ar putea să scadă prea mult glicemia
Cuișoarele ajută la scăderea zahărului din sânge. Într-un studiu, s-a descoperit că acestea susțin o activitate antihiperglicemică pentru o lungă perioadă de timp.
Aceasta este o veste bună, mai ales pentru persoanele cu diabet zaharat.
Dar există posibilitatea ca condimentul să vă scadă prea mult nivelul de zahăr din sânge, mai ales dacă luați medicamente împotriva diabetului și consumati cuisoare in cantitate mare.
Nu există date disponibile pentru a determina dacă cuișoarele pot scădea prea mult nivelul zahărului din sânge. Dar dacă luați medicamente pentru diabet, vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră.
⚠️ Poate provoca alergii
Eugenolul din cuișoare poate provoca alergii. Compusul reacționează direct cu proteinele corpului și provoacă dermatită de contact. De asemenea, poate provoca iritații localizate.
Cuișoarele pot provoca, de asemenea, alergii respiratorii la unele persoane. Acest lucru a fost valabil mai ales în cazul lucrătorilor implicați în fabricile de prelucrare a condimentelor (cuișoare), care au inhalat praful de condimente. Iritarea tractului respirator superior și inferior și afectarea funcționării pulmonare au fost două dintre simptomele majore.
De asemenea, eugenolul din cuișoare ar putea irita cavitatea bucală. Persoanele care consumă prea multe cuișoare pot experimenta senzații de căldură și durere în gură.

⚠️ Consumate excesiv pot fi toxice
Toxicitatea cuișoarelor (sau a uleiului) a fost documentată în unele cazuri rare, când doza inhalata este excesivă.
Cuișoarele au proprietăți puternice. Dar, ca orice alt ingredient, pot provoca efecte grave dacă sunt consumate în exces. Prin urmare, este esențial să fiți conștienți de limitele de dozare acceptabile ale cuișoarei.
👉 Câte cuișoare poți consuma într-o zi?
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, doza zilnică acceptabilă de cuișoare pe zi este de 2,5 mg / 1 kg de greutate corporală. Orice doză depașită poate provoca complicații.
👉 Concluzie
Cuișoarele sunt o parte integrantă a majorității bucătăriilor. Acestea adaugă aromă mâncărurilor și oferă beneficii incredibile. Dar au și o latură negativă. Nu le consumați excesiv. Dacă aveți orice problemă gravă de sănătate, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a le include în dieta dumneavoastră.
Folosești cuișoare zilnic? Cum le încorporezi în dieta ta? Împărtășiți-ne gândurile dvs. lăsând un comentariu în rubrica de mai jos.

1 comment

  1. Gheorghe Ignatescu 18 septembrie, 2021 at 10:02 Răspunde

    La o rasnita de cafea boabe sau radacina de cicoare (granulata) adaugam 5-6 cuisoare, un graunte de cardamon si putina coaja de scortisoara. Le rasnim impreuna si preparam prin fierbere sau oparire o cafea delicioasa. Se poate adauga si putin miez de cacao. Cantitatile ingredientelor pot fi ajustate dupa gust.

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!