Nucșoara – condiment cu super-beneficii – îmbunătățește funcția creierului, calmează indigestia, îmbunătățește circulația sângelui, previne leucemia și multe altele

0

Nucsoara este un condiment popular care are o lunga lista de beneficii pentru sanatate, inclusiv capacitatea de a calma indigestia si de a imbunatati functia cognitiva. Are capacitatea de a detoxifia organismul si de a reduce insomnia. Nucsoara intareste sistemul imunitar, previne leucemia si imbunatateste circulatia sangelui.
Datorita continutului de fibre, nucsoara poate stimula procesul digestiv prin promovarea miscarii peristaltice. De asemenea, induce secretia diferitelor sucuri gastrice si intestinale care usureaza procesul digestiv. Din aceste motive, nucsoara reduce frecventa si disconfortul constipatiei si alte probleme intestinale.
Nucsoara contine componente ale uleiului esential, numit myristicin si macelignan. Acesti compusi s-au dovedit a reduce degradarea cailor neuronale si a functiei cognitive care afecteaza in mod obisnuit persoanele cu dementa sau boala Alzheimer.
Nucsoara actioneaza ca un tonic in multe moduri diferite si, prin urmare, mareste sanatatea generala a corpului. Mai exact, poate ajuta la eliminarea toxinelor stocate si acumulate in ficat si rinichi. Mai mult, ingredientele active din nucsoara ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi si creste functia generala si eficienta rinichilor si ficatului.
Componentele antibacteriene prezente in nucsoara se lupta cu afectiuni precum halitoza, cunoscuta si sub numele de respiratie urat mirositoare. Nucsoara ucide bacteriile care cauzeaza aceasta stare jenanta si mareste imunitatea gingiilor si dintilor. Acesta este motivul pentru care nucsoara si extractele sale se gasesc frecvent in pastele de dinti si apa de gura, in special in cele organice si pe baza de plante.
De generatii, acest condiment a fost recomandat ca remediu pentru insomnie. O prajitura cu nucsoara in lapte cald pare sa faca intotdeauna trucul. Are un continut ridicat de magneziu, un mineral esential in organism, care reduce tensiunea nervoasa si chiar stimuleaza eliberarea serotoninei, ceea ce creaza un sentiment de relaxare. Serotonina este schimbata in melatonina in creier, care este un inducator de somn.

O alta calitate mai putin cunoscuta a nucsoarei este utilizarea sa potentiala impotriva celulelor canceroase. Studiile au aratat ca un anumit compus metanolic si uleiul sau esential pot induce moartea celulelor leucemice, stopand astfel raspandirea acestei varietati teribile de cancer care afecteaza in mod obisnuit copiii.
Desi mecanismul exact nu este pe deplin inteles, medicamentele pe baza de plante au folosit mult timp nucsoara pentru a stimula aspectul si sanatatea pielii. Cel mai frecvent, este aplicat ca pasta amestecata cu apa sau miere. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei si iritatiei pielii, pentru a promova hidratarea si aspectul neted, precum si pentru a reduce varicele si acneea.
Potasiul continut actioneaza ca un vasodilatator, care relaxeaza vasele de sange, reducand astfel tensiunea arteriala si scazand presiunea asupra sistemului cardiovascular. In plus, faciliteaza absorbtia nutrientilor din alimente, facand digestia un proces eficient si rapid.
Calciul gasit in nucsoara stimuleaza sanatatea oaselor, contribuind la ameliorarea simptomelor de osteoporoza, iar fierul poate creste numarul de celule rosii din sange si poate reduce sansele de a dezvolata anemie.
Atentie! Nucsoara consumata in exces poate avea efecte psihotrope, varsaturi si palpitatii ale inimii.

Niciun comentariu

Nu ratați!