Consumul regulat de sucuri acidulate poate afecta grav sănătatea!

0

Sucurile acidulate contribuie în mod semnificativ la condițiile de sănătate, cum ar fi obezitatea, diabetul de tip 2 și cariile dentare. Dar v-ați întrebat vreodată exact ce fac aceste băuturi în corpul dumneavoastră după consum?
Exista aproximativ 10 lingurițe de zahăr adăugat într-o singură doză de cola (330ml). Organizația Mondială a Sănătății recomandă să nu consumați mai mult de 6 lingurițe de zahăr zilnic, ceea ce înseamnă că doar o singură doză de suc ne duce cu mult peste această limită.
Ca atare, nu este o surpriză faptul că băuturile dulci sunt asociate cu o serie de condiții de sănătate. Potrivit Școlii de Sănătate Publică de la Harvard, persoanele care beau 1 – 2 cutii de băuturi dulci zilnic au o probabilitate de 26% mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, iar Medical News Today a raportat 184.000 de decese anual din cauza acestor băuturi.
Coca-Cola este comparabilă cu heroina în modul în care stimulează centrele de recompensă și plăcere ale creierului. Potrivit farmacistului Niraj Naik, dulceața intensă din Cola, ca urmare a conținutului ridicat de zahăr, ar trebui să ne facă să vomităm imediat ce intră în organism. Cu toate acestea, acidul fosforic din băutură scade dulceața, permițându-ne să o menținem în organism.
Nivelurile de zahăr din sânge cresc dramatic în 20 de minute de la consumul acestor băuturi, explică Naik, provocând o izbucnire a insulinei. Ficatul transformă apoi cantitățile mari de zahăr, care circulă în corpul nostru, în grăsime.
În decurs de 40 de minute, corpul a absorbit toată cofeina din Cola, provocând dilatarea pupilelor și cresterea tensiunii arteriale. Prin acest punct, receptorii de adenozina din creier au fost blocați, prevenind oboseala.

Cinci minute mai târziu, producția de dopamina a crescut. Dopamina este un neurotransmitator care ajută la controlul plăcerilor și centrelor de recompensă ale creierului. Conform datelor infografice, modul în care Coca-Cola stimulează aceste centre este comparabil cu heroina, făcându-ne să ne dorim altă porție.
După o oră de la consumarea unui pahar de suc, nivelul de zahăr scade, provocând iritabilitate și somnolență. În plus, apa din suc va fi eliminată din organism prin urinare, împreună cu substanțele nutritive importante pentru sănătate.
Aceste lucruri nu se aplică doar la Coca-Cola, ci la toate băuturile acidulate dulci, alcoolice și cofeinizate.
„Băute regulat, aceste sucuri pot duce la cresterea tensiunii arteriale, a bolilor de inimă, a diabetului zaharat și a obezității. Cu toate astea, o cantitate mică din când în când nu va face nici un rău, cheia este moderația” scrie farmacistul Naik pe blogul sau.
Intr-o declarație de presă, purtătorul de cuvânt al Coca-Cola spune că băutura este „perfect sigură pentru a fi băută și poate fi savurată ca parte a unei alimentații echilibrate și a stilului de viață” – trebuie doar să ignori cele 10 lingurițe de zahăr dintr-un pahar !

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.