Cum se folosește ceapa pentru a reduce zahărul din sânge

1

Când încercați să vă gestionați glicemia, Asociația Americană a Diabetului încurajează să consumați mai multe legume fără amidon, deoarece sunt sărace în calorii și carbohidrați. Consumul regulat de ceapă ar putea ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge.
🧅 Date nutriționale ceapa
Ceapa are un conținut scăzut de calorii și numeroși nutrienți care promovează o sănătate bună, inclusiv fibre, vitamine din grupul B și o varietate de antioxidanți.
1 cană de ceapă crudă feliată conține:
-46 de calorii
-10 grame de carbohidrați
-2 grame de fibre
-1 gram de proteine.
-14% din valoarea zilnică a vitaminei C
-7% din valoarea zilnică de mangan și vitamina B-6
-5% din valoarea zilnică de folat
🧅 Ceapa și zahărul din sânge
Dacă aveți dificultăți în gestionarea zahărului din sânge, ceapa vă poate ajuta. Un articol publicat în Nutrition a raportat că cercetările preliminare indică faptul că ceapa poate avea un efect hipoglicemiant pentru persoanele cu diabet zaharat. Autorii articolului menționează că compușii de sulf din ceapă, și anume S-metilcisteina și quercetina flavonoidă, pot fi responsabili pentru efectele asupra zahărului din sânge.

🧅 Porții de servire
Asociația Americană a Diabetului recomandă să consumați cel puțin trei până la cinci porții de legume fără amidon pe zi, în care o porție este egală cu jumătate de cană gătită sau 1 cană crudă.
Sucul de ceapă este atât de puternic, încât nu poate fi consumat decât în doze mici (maxim 50 ml pe zi) și în combinație cu miere sau cu alte sucuri, ca de exemplu cel de morcov. Pe lângă faptul ca este un aliment important pentru reglarea hipoglicemiei, acesta este și un puternic antiinfecțios si acționează ca un medicament vindecător în bolile respiratorii, în anumite dereglări hormonale, infecții urinare si renale.
Celor care suferă de diabet le este recomandat, ca la o ora dupa ce au servit masa, sa  bea 2 linguri de suc de ceapa diluate în jumătate de pahar de suc de morcov.
Surse:
American Diabetes Association: Non-Starchy Vegetables
Nutrition: Spice Plant Allium Cepa: Dietary Supplement for Treatment of Type 2 Diabetes Mellitus

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.