10 posibile efecte secundare ale graviolei

0

Soursop, cunoscut și sub numele de graviola, este un pom fructifer tropical. Această plantă stufoasă crește de obicei înălțimea de 9 metri. Are multe utilizări tradiționale. Semințele sunt folosite pentru uciderea păduchilor. Sucul acestui fruct tratează lepra.
Găsit inițial în America Centrală, America de Sud și Caraibe, astăzi poate fi văzut chiar în Columbia, Peru, Brazilia și Venezuela. Soursop este, de asemenea, originar din țările din Africa subsahariană. Este destul de adaptabil la climatul tropical. Recent, țări precum Indonezia, Malaezia și Filipine au început să cultive această plantă pentru fructele sale.
10 Efecte secundare ale graviolei
Graviola este cunoscută pentru numeroasele beneficii pe care le oferă pentru sănătate, dar, în același timp, are multe efecte secundare, care formează o parte integrantă a consumului său. Unele dintre efectele secundare frecvente ale acestui fruct, care au apărut în timpul cercetării sunt discutate mai jos pe scurt:
⚠️ Nivel scăzut al tensiunii arteriale
Conform experimentelor efectuate pe animale, s-a constatat că această plantă poate reduce nivelul TA în corp. Această plantă poate dilata și vasele de sânge. Deci, persoanele cu tensiune arterială scăzută ar trebui să evite cu orice preț consumul de graviola. De fapt, cei cărora li se administrează medicamente pentru tensiune arterială ridicată ar trebui să-și consulte medicii înainte de a mânca acest fruct. Ca orice alt produs natural, ar trebui să-l consumați și în cantități controlate. Supradozajele pot duce la vărsături, precum și la greață.
⚠️ Evitați graviola cu CoQ10
Graviola (Soursop) este cunoscută pentru proprietățile sale anti-cancer. Fructul obține această proprietate datorită capacității sale de a reduce aportul de adenozin trifosfat către celulele canceroase. Adenozin trifosfat, oferă energie metabolică ridicată celulelor din corp și suplimente nutritive precum Coenzima Q10 este responsabilă pentru îmbunătățirea ATP. Din aceste motive, efectul graviolei poate fi neutralizat de CoQ10. Deci, se recomandă evitarea consumului ambelor produse împreună.

⚠️ Tulburare de mișcare
Consumul de graviola poate duce la dezvoltarea tulburărilor de mișcare.
⚠️ Neurotoxicitate
Potrivit mai multor cercetări, ceaiul făcut folosind tulpinile și frunzele acestei plante, poate duce la tulburări de neurotoxicitate.
⚠️ Antidepresiv
Dacă sunteți supus unui tratament pentru depresie și luați medicamente pentru același lucru, ar trebui să evitați cu siguranță graviola, deoarece poate suprima efectele acestor antidepresive.
⚠️ Infecții
Utilizarea fructului de graviola pentru o perioadă lungă de timp poate duce la dezvoltarea infecțiilor fungice și cu drojdie în organism.
⚠️ Boala Parkinson
O serie de cercetări au indicat faptul că substanța chimică prezentă în graviola este prezentă și la persoanele care suferă de tulburare Parkinson. Pacienții care suferă de această tulburare neurologică ar trebui să evite să mănânce graviola; altfel poate agrava simptomele.
⚠️ Afectează sistemul cardiovascular
Aici intervine unul dintre efectele secundare serioase. O doză mare de graviola poate afecta sistemul cardiovascular al corpului. Deci, persoanele care suferă de probleme cardiace ar trebui să evite complet utilizarea acesteia.
⚠️ Probleme uterine
Consumul excesiv de graviola poate stimula contracțiile uterine. Femeile însărcinate trebuie să evite utilizarea acestuia, deoarece pot duce la avort spontan sau travaliu prematur.
⚠️ Probleme neurologice
Consumul de graviola poate duce la dezvoltarea tulburărilor neurologice.
Dacă intenționați să consumați graviola (soursop) în forma sa brută sau ca suplimente disponibile pe piață, atunci ar trebui să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Există unele beneficii ale consumului acestui fruct, precum și suplimentele făcute cu acesta. Dar, este necesar să rămâneți prudenți cu privire la efectele secundare. Acest lucru este valabil mai ales dacă suferiți de probleme de sănătate critice sau consumați doze mari de anumite medicamente.
Nu are sens să vă agravați sănătatea în numele alimentației sănătoase! Rămâneți în siguranță și urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru a vă menține sănătos!

Niciun comentariu

Nu ratați!