Bananele Java – albastre și cu gust de înghețată

0

Bananele albastre Java sunt un tip de banană cu un gust și o textură care amintește de înghețata de vanilie.
În plus față de aroma lor interesantă, ies în evidență pentru nuanța albastră strălucitoare a cojii și a cărnii lor albe cremoase.
Deși nu sunt la fel de cunoscute ca bananele Cavendish, care sunt bananele pe care le găsești în mod normal la magazinul alimentar, bananele albastre Java sunt cultivate pe scară largă în Asia de Sud-Est și localnicii se bucură de un desert delicios, natural.
Ce sunt bananele albastre Java?
Bananele albastre Java sunt un tip de banane cunoscut pentru aroma și aspectul său unic.
Sunt un hibrid din două specii de banane native din Asia de Sud-Est – Musa balbisiana și Musa acuminata.
Înainte de a fi coapte complet, au o coajă neobișnuită de nuanță albastră, datorită acoperirii naturale de ceară. Aceasta tinde să se estompeze încet pe măsură ce se maturizează.
De asemenea, au un aspect mai lung, mai stins decât celelalte soiuri de banane, cu carne albă și semințe mici negre.
De ce au gust de înghețata?
Datorită compușilor naturali din carnea lor, bananele albastre Java au o aromă interesantă, care este adesea comparată cu cea a înghețatei sau cu crema de vanilie.
Carnea lor moale, cremoasă, le conferă o textură care seamănă și cu desertul popular.
Acest lucru le face un substitut excelent pentru înghețată obișnuită.
Datorită gustului și consistenței lor unice, bananele albastre Java sunt adesea folosite în smoothie-uri, adăugate la deserturi sau consumate ca atare.
Informații nutriționale
Deoarece bananele albastre Java sunt un tip de banane, acestea au un profil nutritiv foarte similar cu alte soiuri de banane.
Ca și alte tipuri, sunt o sursă excelentă de fibre, mangan și vitamine B6 și C.
Deși informațiile referitoare la nutriție pentru bananele albastre Java, în special, nu sunt disponibile, o banană medie conține următoarele substanțe nutritive:
Calorii: 105
Proteine: 1,5 grame
Carbohidrați: 27 grame
Grăsime: 0,5 grame
Fibră: 3 grame
Vitamina B6: 26% din doza zilnică (DZ)
Mangan: 14% din DZ
Vitamina C: 11% din DZ
Cupru: 10% din DZ
Potasiu: 9% din DZ
Acid pantotenic: 8% din DZ
Magneziu: 8% din DZ
Riboflavina: 7% din DZ
Folat: 6% din DZ
Niacina: 5% din DZ
Bananele Java albastre oferă, de asemenea, cantități mici de fier, fosfor, tiamină și seleniu.
Beneficii
Adăugarea de banane albastre Java în dieta dvs. poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate.
Promovează pierderea în greutate
Cu doar 105 calorii pe porție, bananele albastre Java sunt o alternativă excelentă în conținut scăzut de calorii la gusturile dulci precum înghețata și crema.
Nu numai că puteți schimba alte dulciuri cu bananele Java albastre pentru a va ajuta să reduceți consumul de calorii, dar vă pot îmbunătăți aportul zilnic de fibre.

Fibra călătorește lent prin tractul gastro-intestinal, ajutând la promovarea sentimentelor de plenitudine pentru a vă menține satisfăcut între mese.
De fapt, studiile arată că creșterea consumului de alimente bogate în fibre poate ajuta la controlul greutății.
Mai mult, alte cercetări au descoperit că consumul de fructe poate fi asociat cu pierderea în greutate.
Susține sănătatea digestivă
Pe lângă stimularea pierderii în greutate, fibra din bananele Java albastre poate avea un efect puternic asupra sănătății digestive.
Fibrele adaugă volum la scaun, contribuind la mișcarea lucrurilor și la promovarea regularității.
Cercetările arată că, de asemenea, fibra poate ajuta la tratarea mai multor afecțiuni digestive, inclusiv hemoroizi, ulcere stomacale și boala de reflux gastroesofagian (GERD).
Fiecare banană medie furnizează aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce reprezintă aproximativ 12% din DZ pentru acest nutrient.
Bogat în antioxidanți
Bananele albastre Java sunt încărcate cu antioxidanți , care sunt compuși puternici ce pot ajuta la protejarea împotriva afectării celulare.
Compușii antioxidanți din banane includ acidul galic, quercetina, acidul ferulic și dopamina.
Antioxidanții sunt de asemenea considerați că joacă un rol cheie în prevenirea bolilor și pot ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.
Dezavantaje
Atunci când se consuma cu moderație, bananele albastre Java pot fi un plus sigur și sănătos la o dietă bine rotunjită.
Deși sunt mai mari în carbohidrați decât multe alte tipuri de fructe, bananele au un indice glicemic relativ scăzut , ceea ce reprezintă o măsură a cât de mult pot ridica nivelul de zahăr din sânge anumite produse alimentare.
Cu toate acestea, cei cu diabet zaharat de tip 2 ar trebui să fie atenți la aportul lor și să monitorizeze nivelul de zahăr din sânge după ce au consumat alimente bogate în carbohidrați, inclusiv banane albastre Java.
Bananele albastre Java pot, de asemenea, să declanșeze o reacție alergică la cei sensibili la latex.
De fapt, conform unor rapoarte, aproximativ 30–50% dintre cei cu alergie la latex sunt, de asemenea, sensibili la anumite alimente vegetale, inclusiv la banane.
Prin urmare, asigurați-vă că aveți precauție atunci când încercați alimente noi, cum ar fi bananele albastre Java, dacă aveți alergii.
Cum să te bucuri de banane albastre Java
Există o mulțime de opțiuni pentru a adăuga acest ingredient gustos în dieta ta.
Una dintre cele mai populare metode este de a face o înghețată crema, prin congelarea bananelor și amestecarea lor într-un procesor de alimente până când atinge o consistență bogată și lină.
Bananele albastre Java funcționează bine și în smoothie-uri sau ca topping pentru făină de ovăz , iaurt sau cereale.
Puteți încerca chiar să schimbați banane obișnuite pentru banane albastre Java în rețetele și deserturile preferate, inclusiv pâine cu banane, clătite, briose sau fursecuri.
Alternativ, încercați să vă bucurați de banane albastre Java brute pentru o gustare sănătoasă, comodă și portabilă.

Niciun comentariu

Nu ratați!