Curmalele – printre cele mai sănătoase fructe – indiferent dacă sunt proaspete sau uscate

0

Beneficiile curmalelor includ ameliorarea constipatiei, problemelor cardiace, anemiei si disfunctiilor sexuale. Curmalele contribuie la cresterea sanatoasa in greutate si dezvoltarii musculare.
Sunt bogate in vitamine, minerale si fibre. Aceste fructe delicioase contin calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu. De asemenea, contin vitamine, cum ar fi tiamina, riboflavina, niacina, piridoxina, acid folic, vitamina A si K.
Curmalele pot spori in mod semnificativ nivelul de energie in mai putin de o jumatate de ora dupa consum.
Acestea sunt benefice pentru intarirea oaselor si lupta impotriva osteoporozei. Contin seleniu, mangan, cupru si magneziu, toate acestea fiind esentiale in dezvoltarea si intarirea sistemului osos, in special oamenilor in varsta.
In ceea ce priveste problemele digestive, curmalele contin fibre insolubile si solubile, precum si multi aminoacizi benefici care pot stimula digestia alimentelor si sporeste absorbtia nutrientilor in tractul digestiv.
Curmalele au un continut ridicat de minerale, benefice pentru numeroase conditii, dar nivelul lor impresionant de fier le face un supliment alimentar perfect pentru persoanele care sufera de anemie.
Curmalele sunt ridicate in zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza si sucroza. Prin urmare, ele sunt o gustare perfecta pentru o explozie imediata de energie. Multi oameni din intreaga lume mananca aceste fructe pentru o gustare rapida dupa-amiaza atunci cand se simt lenti sau obositi.
Vitaminele prezente in curmale le fac un stimulent ideal pentru sanatatea si functionalitatea sistemului nervos. Potasiul este unul dintre ingredientele primare in promovarea unui sistem nervos receptiv si imbunatateste viteza si vigilenta activitatii creierului. Prin urmare, ele sunt o sursa minunata de hrana pentru oameni pe masura ce imbatranesc si pentru cei care doresc sa-si pastreze mintea ascutita.

Curmalele sunt utile in mentinerea sanatatii inimii. Cand sunt lasate peste noapte in apa, si consumate a 2a zi dimineata, acestea au un efect pozitiv asupra inimilor slabe. Acestea sunt o sursa mare de potasiu, reducand riscul de accident vascular cerebral si alte boli de inima. In plus, ele sunt sugerate ca un mod sanatos si delicios de a reduce nivelurile de colesterol LDL in organism, care este un factor major care contribuie la atacurile de cord si alte boli ale inimii. Prin urmare, consumate de doua ori pe saptamana, curmalele imbunatateste semnificativ sanatatea inimii.
Consumul de curmale ajuta in cresterea libidoului si imbunatatirea performantelor sexuale, fiind recomandate chiar si in perioada cand cuplurile doresc sa conceapa un copil – continutul ridicat in potasiu face ca aceste fructe sa sustina fertilitatea. Unele experimente au evidentiat intarirea musculaturii uterine ca urmare a consumului de curmale. Acest lucru este benefic in special in ultimele luni de sarcina.
Curmalele sunt frecvent utilizate ca remediu pentru intoxicatie alcoolica. Acestea au un efect de atenuare in cazul in care simtiti ca ati consumat o cantitate mare de alcool. Pot fi consumate in dimineata urmatoare pentru a preveni mahmureala. Din nou, acestea trebuiesc lasate intr-un pahar cu apa peste noapte, pentru cele mai bune rezultate.
Atentie! Curmalele sunt o gustare minunata, dar asigurati-va ca le mancati cu moderatie, fructele pot contine niveluri ridicate de fructoza, care pot dauna sanatatii dumneavoastra.
Desi curmalele contin valori nutritive extraordinare, alegerea lor trebuie facuta cu mare grija, deoarece suprafata lor adeziva atrage diverse impuritati. Prin urmare, ar trebui sa se consume doar acele curmale care sunt corect ambalate. Altfel inainte de consum, curmalele trebuie spalate pentru a elimina impuritatile.

Niciun comentariu

Nu ratați!