Pepene verde – 9 beneficii semnificative care te vor face să îl consumi mai des

0
Pepene roșu beneficii

Pepenele verde este fructul “vedetă” al verii. Poate fi consumat sub mai multe forme: ca fruct, suc proaspăt, smoothie, salată de fructe.
Pepenele verde conține 92% apă, ceea ce îl face excelent pentru hidratare. Este sărac în calorii și bogat în antioxidanți. Iată câteva dintre substanțele nutritive pe care le obțineți atunci când consumați un castron plin cu pepene verde:
– Vitamina C (21%)
Unul dintre cei mai importanți antioxidanți de care are nevoie corpul uman care îl protejează de radicalii liberi.
– Carotenoizi (18%)
Vitamina A prezentă ca beta caroten este un antioxidant găsit în fructele și legumele roșii-portocalii. Acesta ajută la creșterea imunității și la prevenirea cancerului, printre alte beneficii pentru sănătate.
– Licopen
Licopenul este un fitonutrient care apare în mod natural în fructe și legume. Este un carotenoid care nu se transformă în vitamina A.
– Cucurbitacina E
Este un puternic compus vegetal antioxidant și antiinflamator.
In plus, pepenele verde mai contine minerale precum potasiu și magneziu și vitamine precum B1, B5 și B6.
9 Beneficiile pepenelui verde pentru sănătate
Când un fruct oferă o valoare nutritivă atât de mare, beneficiile sale pentru sănătate nu se lasă așteptate. Deși lista este destul de lungă, să aruncăm o privire asupra celor nouă avantaje care se remarcă:
🍉 Inimă
Conform cercetărilor efectuate de Universitatea Purdue din SUA, concentrația ridicată de licopen din fruct ajută la protejarea celulelor de daune și ar putea reduce riscul bolilor cardiace. Un alt studiu a constatat că extractele din fruct ajută la scăderea tensiunii arteriale la adulți și la reducerea aterosclerozei. La femeile aflate în postmenopauză cu rigiditate aortică, s-a demonstrat că extractele de pepene verde au un impact pozitiv asupra reducerii rigidității împreună cu TA redusă. Arginina și citrulina, extracte găsite în fructe sunt responsabile pentru îmbunătățirea circulației și reducerea acumulării de colesterol.

🍉 Răspuns imun
Fructul delicios, bogat în vitamina C, ajută la creșterea răspunsului imun al corpului. Aceasta, împreună cu vitamina A, protejează organismul de infecții.
Anticorpii produși de acest fruct pot fi atribuiți prezenței vitaminei B6. În timp ce pepenii verzi sunt minunați pentru imunitate, au și proprietăți antiinflamatorii excelente. Licopenul prezent este responsabil pentru această proprietate. Inflamația sistemică poate apărea din cauza expunerii la stres, fumat, poluare și o serie de boli. Prin urmare, consumul de fructe antiinflamatoare precum pepenele verde este esențial pentru a duce un stil de viață sănătos.
🍉 Hidratare
Pepenele verde este aproape 92% apă, astfel încât să vă puteți imagina cât de benefic este pentru hidratare. Este bogat în electroliți, cum ar fi potasiul și magneziul, care ajută la refacerea instantanee a nivelurilor de energie.
Este un diuretic excelent, ajută la creșterea cantității de urină fără a face presiune asupra rinichilor.
🍉 Intestin
Fiind bogat în fibre favorizează digestia sănătoasă și previne constipația. Conținutul ridicat de apă ajută, de asemenea, la netezirea activității organelor digestive. Consumul acestui fruct ajută și la reglarea mișcărilor intestinale.
🍉 Durere
Studiile au arătat că consumul de suc de pepene verde reduce durerea musculară și ritmul cardiac crescut experimentat în ziua următoare a unui antrenament intens. Citrulina prezentă în fruct ajută, de asemenea, la îmbunătățirea performanței atletice. Pepenele roșu vă ajută mușchii să primească oxigen adecvat, ajutând astfel la recuperarea rapidă.
🍉 Anti-cancer
Datorită concentrației sale ridicate de antioxidanți, pepenele se crede că are proprietăți anticancerigene. Licopenul, împreună cu numeroasele sale alte beneficii, este responsabil pentru acest lucru. Este responsabil pentru culoarea fructelor și este un puternic antioxidant care combate radicalii liberi și descurajează anumite tipuri de cancer.
🍉 Piele și păr
Este cunoscut faptul că vitamina A este excelentă pentru pielea dumneavoastră. Puteți obține o doză bună din aceasta doar dintr-o cană plină cu pepene verde. Vitamina A favorizează hidratarea pielii și a părului. De asemenea, vă ajută să vă reparați pielea și să creați noi celule ale pielii. O altă vitamină prezentă în fruct este Vitamina C, vitală pentru sinteza colagenului. Colagenul este ceea ce vă ajută să vă păstrați pielea și părul sănătos și moale.
Acești nutrienți vă ajută să vă protejați pielea de razele dure ale soarelui și să preveniți tulburările pielii, cum ar fi psoriazisul.
🍉 Greutate corporală
Cui nu i-ar plăcea să renunțe la câteva kilograme mâncând ceva de care se bucură? Datorită conținutului ridicat de apă, consumul de pepene verde vă poate ajuta să vă simțiți mai repede plin, ceea ce vă face să consumați mai puține calorii. Consumul adecvat de apă ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor și a produselor grase din sistemul dvs. în timp ce accelerați metabolismul.
🍉 Funcția renală
După cum s-a discutat mai devreme, pepenele verde este un diuretic excelent și reduce presiunea asupra rinichilor. Este o sursă bună de minerale precum potasiul, dar concentrația este mai mică în comparație cu alte fructe. Este o alternativă perfectă pentru persoanele care suferă de boli renale cronice.

Niciun comentariu

Nu ratați!