Cum te pot ajuta perele să-ți menții sănătatea inimii + alte 9 beneficii majore

0
Pere beneficii

Perele se numără printre acele fructe cărora oamenii nu le acordă suficientă atenție. Sunt bogate în fibre dietetice, compuși vegetali, fitonutrienți și antioxidanți.
Spre deosebire de alte fructe, perele se coc din interior spre exterior. Acesta este motivul pentru care mulți oameni confundă perele necoapte sau lipsite de aromă.
Medicii recomandă persoanelor cu diabet zaharat și afecțiuni cardiace să includă pere în dieta lor. Dacă încă nu sunteți convinși, această postare vă va ajuta să obțineți toate cunoștințele despre
pere, de la beneficii pentru sănătate până la valoarea nutrițională și multe altele.
👉 O porție de pere de 100 de grame conține:
– Calorii – 57
– Carbohidrați – 15 grame
– Grăsime totală – 0,1 grame
– Proteine – 0,4 grame
– Fibra dietetică – 3,1 grame
👉 Beneficiile pentru sănătate ale perelor
Perele au fost savurate încă din cele mai vechi timpuri. Acestea oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, care au fost susținute de știință și medicină.
1. Piele și păr
Vitamina A este benefică pentru menținerea pielii, părului și unghiilor sănătoase și frumoase. Perele conțin cantități mari de vitamina A care vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea în acest scop. De asemenea, sunt îmbogățite cu substanțe nutritive precum zeaxantina și luteina care participă la o serie de funcții ale organelor și reacții enzimatice. Acest lucru ajută și la menținerea pielii tinere, deoarece reduce petele de vârstă și ridurile. Dacă doriți o piele și un păr sănătos, ar trebui să vă măriți aportul de vitamina A.
2. Sănătatea oaselor
Perele conțin cupru, calciu, fosfor, mangan și magneziu în cantități semnificative, care toate joacă un rol crucial în sănătatea oaselor. Persoanelor cu afecțiuni precum osteoporoză li se recomandă să includă pere în dieta lor, deoarece ajută la prevenirea și tratarea afecțiunilor debilitante și a pierderii de minerale osoase.
3. Reducerea inflamației
Perele sunt bogate în flavonoizi și componente antioxidante. Cercetările au arătat că proprietățile antiinflamatorii ale perelor ajută la reducerea umflăturilor și a durerii asociate inflamației. Persoanele care suferă de simptome de gută, afecțiuni reumatice precum artrita și altele asemenea ar trebui să mănânce pere pentru a ușura simptomele și a le împiedica să se înrăutățească, îmbunătățind astfel calitatea vieții.
Mai mult, există mai multe studii care arată o asociere pozitivă între inflamație și boli metabolice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și chiar cancerul. De asemenea, nutrienți precum vitamina C și K ajută la combaterea inflamației, care se găsesc din abundență în pere.

4. Îmbunătățirea circulației sângelui
Perele pot fi foarte benefice pentru pacienții care suferă de deficiențe minerale, cum ar fi anemia, printre altele, deoarece au un conținut ridicat de fier și cupru. Fierul stimulează sinteza celulelor roșii din sânge. Pe de altă parte, cuprul facilitează sinteza mineralelor esențiale și absorbția fierului în sistem. Atunci când corpul dumneavoastră are suficiente minerale pentru a susține organele, puteți preveni slăbiciunea musculară, disfuncționalitatea cognitivă, oboseala și disfuncționalitatea sistemului de organe. Acesta este motivul pentru care medicii recomandă copiilor și adulților în mod egal să consume alimente bogate în cupru și fier.
5. Vindecare rapidă
Perele sunt o sursă bună de vitamina C și, astfel, ajută la vindecarea rănilor. Acidul ascorbic ajută la sintetizarea structurilor celulare ale corpului și a țesuturilor noi din diferitele organe.
6. Îmbunătățirea sănătății inimii
Există mai multe studii și cercetări publicate care subliniază impactul perelor asupra sănătății inimii. Conform acestor studii, perele au o relație inversă cu riscul de accident vascular cerebral. Deoarece au un conținut ridicat de potasiu, înseamnă că fructul are un impact semnificativ asupra sănătății inimii. Potasiul acționează ca un vasodilatator (unul extrem de bun) care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru are ca rezultat creșterea fluxului sanguin în toate părțile corpului, care ajută la furnizarea de oxigen organelor. Această oxigenare a organelor promovează funcția lor eficientă. Dacă sunteți bolnav de inimă sau doriți să preveniți afecțiunile cardiace, trebuie să includeți pere în dieta zilnică. De asemenea, conținutul ridicat de fibre din pere asigură o bună sănătate a inimii.
7. Creșterea imunității
Într-un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, s-a constatat că vitamina C și vitamina A găsite în pere, stimulează imunitatea.
Antioxidanții ajută la stimularea producției de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru sistemul imunitar puternic. În cele din urmă, acest lucru permite corpului să prevină afecțiuni precum boli ușoare precum gripa, răceala și multe altele.
8. Proprietăți anticanceroase
Proprietățile antioxidante ale perelor au potențialul de a distruge celulele cauzatoare de cancer din corpul nostru. Antioxidanții sunt renumiți pentru activitățile lor anti-cancerigene. Potrivit unor studii, fitonutrienții, cum ar fi flavonoizii și acizii cinamici găsiți în pere, ajută la reducerea riscului de cancer.
9. Scăderea riscului de diabet
Există diferite soiuri de pere cultivate. Perele roșii sunt cunoscute pentru a ajuta la reducerea riscului de diabet. Acestea sunt bogate în antocianină, care este direct asociat cu diabetul.
În timpul unui studiu, s-a constatat că peste 200.000 de persoane care au consumat cinci sau mai multe porții săptămânale de pere roșii au avut cu 23% mai puține riscuri să facă diabet de tip 2.
Pe de altă parte, un experiment de laborator a descoperit că coaja de pere conține antociani care prezintă atât efecte antiinflamatorii, cât și anti-diabet. Mai mult, din moment ce para este un fruct fibros, acesta încetinește procesul de digestie, oferind corpului tău mai mult timp pentru a se descompune și a absorbi carbohidrații. Ca urmare, nivelul zahărului din sânge se reglează corect, ajutându-vă să controlați sau să preveniți diabetul.
10. Sănătatea intestinului
După cum s-a menționat mai sus, perele sunt surse excelente de fibre insolubile și solubile, esențiale pentru sănătatea digestivă. Consumul de alimente bogate în fibre este important, deoarece ajută la menținerea regularității intestinului.
O singură pară conține aproximativ 6 grame de fibre, ceea ce reprezintă 22% din necesarul zilnic de fibre.
Mai mult, fibrele solubile sunt responsabile pentru hrănirea bacteriilor intestinale sănătoase. Bacteriile intestinale sănătoase înseamnă o imunitate îmbunătățită și o îmbătrânire sănătoasă.

Niciun comentariu

Nu ratați!