Ghimbirul cu lămâie – o combinație fantastică pentru organism – rețete, utilizări și precauții

0

Ghimbirul și lămâia nu ar trebui să lipsească niciodată din bucătărie. Combinația celor două arome (acru și înțepător) este de neratat, mai ales dacă este asociată cu băuturi proaspete sau ca și condiment pentru salate. Apa, lămâia și ghimbirul sunt ingredientele perfecte pentru o băutură care îți poate ajuta metabolismul, poate stimula pierderea în greutate și poate atenua efectele durerilor de cap, răcelilor și gripei.
👉 Cum se prepară ghimbirul cu miere si lămâie
Ingrediente:
•500 grame miere
•300 grame rădăcină de ghimbir
•3 lămâi
Mod de preparare:
– Spălăm bine lămâia și o feliem.
– Spălăm bine ghimbirul și îl decojim, apoi îl dăm pe răzătoarea mică să fie cât mai fin, deoarece este fibros.
– Amestecăm bine mierea cu ghimbirul și adăugăm feliile de lămâie. – Punem amestecul într-un borcan de sticlă pe care îl închidem ermetic și îl depozităm în frigider.
– După 2-3 zile putem consuma din acest elixir pentru sănătate.
Combinația dintre ghimbir şi miere este cunoscută ca un puternic analgezic, ghimbirul datorită aromei intense, are rol expectorant, iar acest lucru ajută la diminuarea instantanee a durerii.
Această combinație este foarte bine cunoscută drept tratament împotriva răcelii şi știm cu toții că o răceală este de obicei urmată de o durere în gât.
Ghimbirul, datorită aromelor sale puternice, va deschide sinusurile şi ajută la eliminarea mucusului din sistemul respirator.
Cum procedăm pentru a prepara ghimbir cu miere și lămâie?
Spălăm bine lămâia și o feliem.
Spălăm bine ghimbirul și îl decojim, apoi îl dăm pe răzătoarea mică să fie cât mai fin, deoarece este fibros. Nu aruncăm coaja ghimbirului, din ea putem prepara ceai, la care adăugăm 1-2 lingurițe din mierea cu ghimbir și lămâie.
Așadar, amestecăm bine mierea cu răzătura de ghibir și adăugăm feliile de lămâie. Punem amestecul în borcan de sticlă pe care îl închidem ermetic și îl depozităm în frigider.
După 2-3 zile putem consuma din acest elixir pentru sănătate.

👉 Ghimbir cu lămâie pentru tuse, durere in gât și reducerea inflamației
Rade ghimbir proaspăt (1-2 lingurițe) și adaugă-l în 300 ml de apă clocotită. Lasă amestecul să fiarbă încă 2-3 minute, după care ia-l de pe foc. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară și se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și 1-2 lingurițe de miere, în funcție de preferințe.
Acest remediu este benefic atât pentru durerile în gât, cât și pentru tuse. Ghimbirul reduce inflamația de la nivelul gâtului, iar mierea ajută la ameliorarea și ușurarea tusei.
👉 Ghimbir și lamaie pentru pierderea in greutate
Tot ce trebuie să faci este să bei infuzia obținută din cele două ingrediente dimineața, înainte de micul dejun. Pe parcursul dietei va trebui să renunți la consumul de dulciuri, de prăjeli, de făinoase, de sucuri carbogazoase și de alcool.
Pune o cană de apă pe foc. Taie o felie dintr-o rădăcină de ghimbir și introdu-o în apa fiartă. Acoperă cana și lasă ghimbirul la infuzat 5 minute. Stoarce peste zeama unei lămâi. Se bea doar o cană pe zi, dimineața, pe stomacul gol.
❗️Precauții
•Ghimbirul poate influența acțiunea anumitor medicamente. De aceea diabeticii, hipertensivii şi cei care urmează tratament cu anticoagulante ar trebui să consume cantități mici de ghimbir, dar nu înainte de a cere părerea medicilor.
•Ghimbirul mai are și rolul de a subția sângele, deci este contraindicat pentru cei care iau medicamente pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, deoarece poate provoca hemoragii.
Tot ghimbirul mai are și capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge, deci persoanele care urmează tratament cu insulină sau iau medicamente pentru reglarea glicemiei ar trebui să îl evite, pentru că riscă un episod de hipoglicemie!

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.