Suc de morcovi – o băutură simplă, ieftină și deosebit de sănătoasă – beneficii + rețetă fără storcător sau blender

0

Chiar dacă nu aveți acasă un storcător electric, puteți face suc de morcovi foarte simplu:
Tăiați morcovii în bucăți mici și puneți-i într-un blender (sau dați-i prin răzătoare). Adăugați apă, cât să îi acopere. Mixați până se obține un piure fin.
Mai adăugați apoi puțină apă încălzită în terciul obținut și lăsați la infuzat 15-30 de minute.
Filtrați apoi sucul folosind o strecurătoare densă. Presați terciul cu o lingură pentru a extrage cât mai mult lichid.
Sucul obținut se bea imediat, sau se poate păstra la frigider cel mult 6 ore, în recipiente închise la culoare, pentru a nu se oxida.
Beneficiile sucului de morcovi:
Sucul de morcovi este o delicioasă sursă de vitamina A, C, D, E și K precum și multe minerale, cum ar fi magneziu, potasiu și calciu.
Acesta ne protejează sănătatea ochilor, fiind bogat în beta-caroten și îi apără de diferite tulburări (degenerare maculară sau chiar orbire).
Consumul de suc de morcovi cu regularitate ajută la menținerea ochilor sănătoși pe tot parcursul vieții.
Sucul de morcovi este o sursă bogată de antioxidanți. Carotenoizii, găsiți în morcovi și în alte legume portocalii, sunt antioxidanți puternici care contribuie la reducerea riscului de diferite forme de boli. Aceștia ajută sistemul imunitar, întărind apărarea organismului de deteriorările cauzate de radicalii liberi, a bacteriilor dăunătoare, a virusurilor și a inflamației.
Sucul de morcovi scade riscul bolilor cardiace și accidentelor vasculare cerebrale. Acesta întărește sănătatea inimii prin scăderea stresului oxidativ și îmbunătățește apărarea organismului împotriva bolilor cardiovasculare.

Sucul de morcovi ajută și la scăderea colesterolului și la cresterea producției biliare, ceea ce mărește capacitatea organismului de a digera grăsimi. Nu numai că ajută sistemul digestiv să absoarbă în mod corespunzător nutrienții din alimente, dar influențează direct nivelurile bune de colesterol care protejează inima.
Cercetările au arătat că nivelul mare de carotenoizi apără corpul împotriva cancerului. Antioxidanții din morcov sunt capabili să lupte împotriva celulelor leucemice și pot juca un rol în reducerea riscului de apariție a unora dintre cele mai răspândite tipuri de cancer, inclusiv ovarian și de sân.
Nutrienții găsiți în acest suc ajută la îmbunătățirea imunității, inclusiv a capacității organismului de a lupta împotriva bacteriilor orale. Anumite minerale antibacteriene ajută la prevenirea cariilor dentare. Acestea ajută la îndepărtarea plăcii și petelor dinților, iar fibrele sale ajută sistemul digestiv natural, eliminând bacteriile nedorite din intestin.
Beta-carotenul este esențial pentru vindecarea oricărui tip de rană și ajută pielea să rămână tânără și radiantă.
Sucul de morcovi ajută sănătatea creierului, îmbunătățește memoria și previne bolile cognitive. Acest lucru se datorează capacității morcovului de a reduce stresul oxidativ din creier, ce poate slăbi capacitatea de semnalizare a nervilor.

Niciun comentariu

Nu ratați!