Nu este un secret faptul ca mancarea este un factor important in lupta impotriva cancerului. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne hranim cu mancare neapetisanta ca si culoare si gust pentru prevenirea sau tratarea cancerului. In nici un caz!
Cartea „Lupta cu cancerul incepe in bucatarie” scrisa de Rebecca Katz si Mat Edelson, exact asta reuseste, intr-un mod in care elimina negativismul legat de aceasta schimbare.
Este o carte dedicata tuturor persoanelor care vor sa adopte o dieta sanatoasa, dar mai ales acelora care lupta sa invinga cancerul. Prezinta numeroase retete care, intr-adevar fac minuni in astfel de conditii, si care ne pot oferi o viata pozitiva si sanatoasa.
„O activitate de baza cum e gatitul si o buna hranire pot oferi pacientului mai mult decat hrana, ii pot imbunatati in mod evident starea psihica.”
O multime de alimente obisnuite – de la brocoli pana la afine – au multiple proprietati pretioase in prevenirea sau invingerea acestei boli. In mod similar, condimentele de zi cu zi – de la ghimbir la scortisoara – pot inhiba efectele secundare cum ar fi oboseala, greata, etc.
In aceasta carte gasiti o rubrica „Farmacia culinara” cu informatii extrem de valoroase si detaliate despre proprietatile si beneficiile multor alimente.
Citind-o nu veti „auzi” doar vocea autorilor (Rebecca Katz si Mat Edelson) ci si pe cele ale expertilor care si-au dedicat carierele spre a ajuta pacientii sa treaca cu bine peste aceasta boala. Contine sfaturi utile de la oameni cu experienta si de la cei care au trecut personal prin aceasta experienta si doresc sa impartaseasca ce au avut de invatat.
Retetele care constituie esenta acestei carti –supe hranitoare, mancaruri bogate in proteine, sucuri, paine, smoothie, budinca, gustari dulci– au fost testate in nenumarate randuri de un grup degustatori.
Cartea este foarte bine structurata, pentru fiecare efect secundar, cum ar fi dificultatile la inghitire, anemie, greata, constipatie, sunt recomandate anumite retete testate, benefice acelor conditii. De asemenea, este recomandat si „meniul zilnic” in functie de stadiul bolii.
„Lupta cu cancerul incepe in bucatarie” este o carte ce nu trebuie sa lipseasca nici unui bolnav, si, de ce nu, oricarei persoane care doreste sa previna aceasta boala.
Fasole neagra batuta
Ingrediente:
› 2 boluri de fasole neagra gatita sau conserva de 400g scursa, clatita si amestecata cu putina zeama de lamaie proaspata si un praf de sare de mare
› ½ lingurita de usturoi maruntit
› 2 linguri de apa
› 1 lingura tahini
› 1 lingura de zeama de lamaie proaspat stoarsa
› ½ lingurita de sare de mare
› ¼ lingurita de boia
› 1/8 lingurita de piper Cayenne
› 1/8 lingurita de scortisoara macinata
› 1 lingura de ulei de masline extravirgin
› ¼ bol de coriandru proaspat, tocat (optional)
Mod de preparare: Combinati fasolea, usturoiul, apa, tahini, zeama de lamaie, chimionul, sarea, boiaua, piperul Cayenne si scortisoara in robotul de bucatarie si amestecati pana se omogenizeaza bine. Adaugati uleiul de masline si amestecati bine. Gustati si adaugati inca putina seama de lamaie sau un praf de sare daca e cazul. Serviti fasoleaornata cu coriandru.
Se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic, in frigider, timp de 5 zile.
Niciun comentariu