Amestecul de miere cu ghimbir este un remediu eficient pentru tratarea problemelor respiratorii. Acesta ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, intareste imunitatea si trateaza problemele respiratorii. In plus, mierea este un mediu excelent pentru transmirea beneficiilor ghimbirului in organism.
Ambele ingrediente au proprietati benefice individuale pentru sanatate, iar combinatia celor doua ofera bonusuri suplimentare.
Ghimbirul protejeaza vasele de sange si previne ateroscleroza, are efect antiinflamator, imbunatateste functiile digestive, are efect termogenic, activeaza metabolismul si combate greata – un efect secundar comun al dietelor de slabire si al curelor de detoxifiere. Un studiu realizat de cercetatori de la Institute for Human Nutrition de la Columbia University a ajuns la concluzia ca ghimbirul consumat in diverse mancaruri sau bauturi creeaza senzatia de satietate si o mentine pentru mai mult timp. In plus, ghimbirul regleaza secretia de cortizol, care, in exces, sustine depunerea de tesut adipos in zona abdominala si cresterea in greutate.
Mierea contine numerosi antioxidanti – caracteristica importanta pentru oameni. In plus, aceasta are o componenta antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei, a bolilor intestinale si a ranilor pielii.
Tratamentul astmului
Se crede ca un amestec de miere si ghimbir, impreuna cu piper negru, este capabil sa trateze sau sa reduca efectele astmului. Este un amestec natural, calmant si antiinflamator, care elibereaza tensiunea, promoveaza fluxul de oxigen in plamani si ajuta la relaxarea vaselor de sange.
Reduce problemele respiratorii
Amestecul de miere si ghimbir este un expectorant excelent si, prin urmare, ofera o usurare instantanee oamenilor care sufera de tuse, raceala, dureri in gat si nas infundat.
Gestioneaza cancerul
Ghimbirul ofera o reducere a greturilor si varsaturilor asociate cu tratamentul cancerului si chimioterapiei. Pacientii sufera adesea de greata in urma acestor proceduri si se indreapta spre solutii alternative pentru a o elimina.
Ghimbirul accelereaza golirea stomacului prin proprietatile sale digestive, putand preveni greata. Aceasta greata este cauzata de cisplatina, o componenta prncipala a chimioterapiei, iar ghimbirul poate echilibra acest lucru prin efectele sale puternice.
Anti-cancerigen
In ceea ce priveste prevenirea cancerului, studiile au aratat ca mierea in combinatie cu ghimbirul are ca rezultat proprietati chimio-preventive si stimuleaza enzimele antioxidante care reduc riscul de crestere si metastaze ale cancerului. Prin urmare, un tonic de ghimbir cu miere nu numai ca poate ajuta la reducerea simptomelor chimioterapiei, dar reduce si riscul de cancer.
Energizant
In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorit proprietatilor sale stimulente, tonice si energizante. Planta este utila persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente si letargice.
Ajuta digestia
Ghimbirul si mierea este un excelent ajutor digestiv. Ambele au proprietati antioxidante si digestive, imbunatatind astfel imunitatea organismului. Prin urmare, consumul unei lingurite de ghimbir cu miere este foarte util pentru persoanele care au un sistem digestiv slab.
Mierea cu ghimbir are un nivel ridicat de proteine, care ajuta procesul digestiv si stimuleaza secretia de bila, care ajuta la dizolvarea grasimilor. Mai mult, stimuleaza cresterea florei intestinale, care accelereaza procesul digestiv si faciliteaza miscarile intestinale corespunzatoare.
In cele din urma, acest lucru creste capacitatea de absorbtie a nutrientilor din alimente.
Dureri menstruale
Ghimbirul cu miere poate fi un tratament naturist eficient si cand vine vorba despre durerile menstruale, datorita proprietatilor antispasmodice ale radacinoasei. Pregateste-ti un ceai aromat din bucatele proaspete de ghimbir pe care le fierbi timp de 15 minute. La final, indulceste bautura cu miere, dupa gust.
Ingrediente:
500 grame de radacina de ghimbir
550 grame de miere poliflora organica
Mod de preparare:
Curata de coaja radacina de ghimbir si da-o pe razatoarea mica, pe sensul fibrelor din interior.
Pune ghimbirul ras in borcan, adauga mierea si amesteca bine cu o lingura de lemn.
Inchide ermetic borcanul si lasa-l in frigider, la macerat, o saptamana.
Peste amestec, la macerat, poti adauga 3-4 catei de usturoi, o lamaie stoarsa si rasa, scortisoara, morcov ras, 2-3 cuisoare etc.
Amestecul se ia dupa ce a stat la macerat o saptamana, in fiecare dimineata, cate o lingura. Incearca sa nu bei nimic dupa aceea timp de 20 minute.
Ingrediente:
1 lingura de ghimbir proaspat ras
1 lingura de miere
1 cana de apa fierbinte
Mod de preparare:
Pune ghimbirul ras intr-o ceasca si toarna deasupra lui apa fierbinte.
Lasa-l sa se infuzeze timp de 5-10 minute si apoi strecoara-l.
Dupa ce s-a mai racit, adauga miere. Poti bea pana la 2-3 cani de ceai pe zi.
Sursa: https://www.organicfacts.net; https://melissaknorris.com
super bun amestecul, mai ales daca il adaugati intr-o cana de apa fierbinte cu lamaie.
Asa este, insa tineti cond sa nu adaugati mierea atunci cand apa este foarte fierbinte. O zi frumoasa!