Ceaiul din rădăcină de păpădie este o modalitate naturală și eficientă de detoxifiere a ficatului și a rinichilor. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea simptomelor de durere articulară, balonare, gaze și alte probleme.
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. Asta pentru că se ocupă de toate aspectele digestiei și ale metabolismului corpului. Eliberează sau declanșează anumiți hormoni corporali. Ficatul este responsabil pentru producerea factorilor de coagulare a sângelui atunci când aveți o tăietură sau o rană. Acesta descompune de unul singur toxinele care ajung în corpul nostru, astfel încât acestea să poată fi excretate de rinichi. Dacă ficatul funcționează defectuos, toate funcțiile sale ar putea fi serios compromise. Aceasta înseamnă că este extrem de important să vă mențineți ficatul fără toxine, iar rădăcina de păpădie este remediul potrivit.
Rădăcinile și frunzele păpădiei sunt folosite în scopuri medicinale. Rădăcina este partea care ajută la curățarea ficatului. Compușii din rădăcină provoacă o creștere a producției de bilă. Creșterea bilei ajută la îmbunătățirea digestiei. Producția crescută de bilă ajută, de asemenea, ficatul să digere alimentele și să elimine toxinele rapid și eficient, curățând ficatul. Păpădia este plină de antioxidanți, minerale, vitamine și nutrienți, care favorizează vindecarea hepatică.
👉 Cum se prepară ceaiul din rădăcină de păpădie
Rădăcina de păpădie este disponibilă sub formă de extract de păpădie, tinctură, extract de pudră și ceai. Dacă vrei să faci o curățare profundă a ficatului, ceaiul este cea mai bună opțiune.
– Fierbeți o cană cu apă și turnați peste o linguriță de plantă uscată de păpădie (frunze sau rădăcină);
– Se lasă să stea cel puțin 10 minute, apoi se strecoară;
– Bea acest ceai de trei ori pe zi;
– Mierea poate fi adăugată pentru a spori aroma.
Dacă aveți probleme cu balonarea sau retenția de apă, adăugați o lingură cu suc de merișor organic pur neîndulcit și o lingură cu suc de lămâie proaspăt stors la fiecare ceașcă de ceai. Acest lucru va ajuta rinichii să elimine excesul de apă și sare din organism, deoarece este un diuretic natural, motiv pentru care poate fi benefic și pentru infecțiile tractului urinar!
Fiecare ceașcă de ceai ar trebui să fie urmată de o ceașcă de apă filtrată și ar trebui să bei cel puțin 1,8l de apă în plus față de ceai în fiecare zi.
O astfel de detoxifiere se poate ține de la trei la zece zile. Nu există beneficii sporite pentru sănătate ale ceaiului de păpădie în urma unei detoxifieri care durează mai mult de zece zile. Când aveți îndoieli, discutați cu medicul dumneavoastră.
❗️Efecte secundare
Ceaiul din rădăcină de păpădie poate provoca câteva efecte secundare neplăcute. Unii oameni experimentează un efect laxativ ușor. Acest lucru se datorează faptului că rădăcina de păpădie promovează sănătatea digestivă și curăță tractul digestiv de toxine. Acest lucru ar trebui să dureze maximum trei zile.
Din cauza efectului rădăcinii de păpădie asupra producției de bilă, dacă aveți boli ale vezicii biliare, pietre sau alte probleme ale vezicii biliare, sunteți avertizat să nu utilizați rădăcina de păpădie și ar trebui să consultați mai întâi un medic. Rădăcina de păpădie interacționează negativ cu litiul și anumite antibiotice. Dacă luați litiu sau urmați tratament cu antibiotice, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe această curățare a ficatului.
Efectele ceaiului de păpădie pot provoca la unele persoane dureri de stomac sau arsuri la stomac, dacă este consumat în exces. Ca în cazul oricărui remediu, consuma-l precaut și observă cum răspunde corpul tău.
Niciun comentariu