Reduceți riscul de diabet tip 2 consumând 2 porții de fructe pe zi

0

Cercetătorii spun că vă puteți reduce riscul de diabet de tip 2, consumând două porții de fructe pe zi.
Ei spun că persoanele care mănâncă fructe își pot reduce nivelul glicemiei fără a produce la fel de multă insulină.
Au observat că sucul de fructe nu produce la fel de multe beneficii ca și consumul de fructe întregi.
Consumul a cel puțin două porții de fructe în fiecare zi a fost legat de un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.
Cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan (ECU) din Australia de Vest au descoperit că participanții la studiu care au consumat zilnic două porții de fructe au șanse cu 36% mai mici de a dezvolta diabet de tip 2.
„Am găsit o asociere între aportul de fructe și markerii sensibilității la insulină, sugerând că persoanele care au consumat mai multe fructe trebuiau să producă mai puțină insulină pentru a scădea nivelul glicemiei”, a declarat dr. Nicola Bondonno , autor principal al studiului și cercetător la Institutul ECU pentru Nutrition Research, într-un comunicat de presă.
Acest lucru este important, deoarece nivelurile ridicate de insulină circulantă (hiperinsulinemie) pot deteriora vasele de sânge și sunt legate nu numai de diabet, ci și de hipertensiune arterială, obezitate și boli de inimă.
În realizarea cercetării, Bondonno și colegii săi au analizat datele de la 7.675 de australieni care au participat la Studiul AusDiab al Baker Heart and Diabetes Institute pentru a evalua aportul de fructe și suc de fructe și rata diabetului după 5 ani.
Cercetătorii au raportat că participanții care au avut un aport ridicat de fructe au avut rezultate mai bune atât pentru toleranța la glucoză, cât și pentru sensibilitatea la insulină.
Comparativ cu participanții care au avut cel mai mic aport de fructe, cei cu un aport moderat de fructe au avut un risc mai mic de a dezvolta diabet după 5 ani.
Lauri Wright, dr., RDN, LD / N, profesor asistent în sănătate publică la Universitatea din Florida de Nord, a declarat că rezultatele nu sunt surprinzătoare.
„Constatările întăresc puterea nutriției si alimentelor in prevenirea si gestionarea dezvoltarii bolilor cronice, cum ar fi diabetul. Rezultatele sunt foarte importante, deoarece mulți oameni cred în mod fals că fructele nu ar trebui consumate de persoanele cu diabet zaharat ”.
„Fructele sunt o alegere excelentă pentru reducerea riscului de diabet, datorită conținutului lor de fibre și a conținutului natural de zahăr. Fructele uscate și sucul sunt surse mai concentrate de zahăr, astfel încât limitarea dimensiunii porției este importantă ”, a adăugat ea.
Cercetătorii de la ECU nu au găsit același beneficiu pentru prevenirea diabetului zaharat pentru aportul de suc de fructe.

„Cel mai probabil motiv cauzal pentru aceasta este că sucul de fructe este zahăr concentrat fără fibre. Acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece am văzut și alte studii care indică faptul că sucul de fructe reacționează în organism la fel de puternic ca băuturile cu zahăr complet ”, Dana Ellis Hunnes , dr., MPH, RD, dietetician senior la Centrul Medical UCLA și autor al cărții „Rețetă pentru supraviețuire”.
„Sucul de fructe este puțin mai sănătos decât sucul acidulat, totuși, prin faptul că are încă câteva vitamine, minerale și alți micronutrienți”, a adăugat ea. „Cu toate acestea, fără fibre sau factorul de mestecat, este mai asemănător consumului de suc acidulat decât consumul de fructe cu toată bunătatea sa fibroasă”.
Prediabetul poate fi inversat, iar diabetul de tip 2 poate fi prevenit sau întârziat cu modificări ale stilului de viață.
Wright recomandă în special pierderea în greutate și creșterea activității fizice.
„Nu doar ca exercițiile fizice vă ajută să vă controlați greutatea, ci îmbunătățesc și activitatea insulinei”, a spus ea.
„Accentuează cerealele integrale, fructele și legumele”, a adăugat ea. „Alegeți carne slabă, inclusiv pește și lactate. Acesta este un model de masă foarte asemănător cu dieta mediteraneană, care s-a dovedit că îmbunătățește controlul glicemiei la diabetici și prediabetici. ”
Articole recomandate:
Dieta mediteraneana – cel mai sănătos mod de a manca?

Niciun comentariu

Nu ratați!