Ridichile sunt foarte benefice pentru ficat și stomac, acționând ca un puternic detoxifiant. Asta înseamnă că purifică sângele, elimină toxinele și deșeurile. Sunt extrem de utile pentru tratarea icterului, apără celulele roșii din sânge prin creșterea cantității de oxigen.
Acestea facilitează digestia, previn retenția de apă și remediază constipația, una dintre cauzele majore a bolii. Calmează sistemul digestiv și excretor.
Ridichile sunt diuretice, mărind producția de urină. Sucul acestora vindecă inflamația și senzația de arsură. Protejează rinichii, inima, și sistemul urinar, ajutând astfel la tratamentul diferitelor afecțiuni urinare exacerbate de excesul de toxine.
Ridichile sunt o sursă de antociani, un tip de flavonoide, care, nu numai că dau culoare ridichilor, dar oferă și numeroase beneficii pentru sănătate. Antocianinele au fost intens studiate, dovedind o reducere a apariției bolilor cardiovasculare, prezentând proprietăți antiinflamatorii și anti-canceroase.
Având proprietăți detoxifiante și bogate în vitamina C, acid folic și antociani, ajută la tratarea multor tipuri de cancer, în special al colonului, al rinichilor, intestinului, stomacului și a cancerului bucal.
Izotiocianații găsiți în ridichi au un impact major asupra căilor genetice ale celulelor canceroase. Aceștia provoacă apoptoza (moartea celulelor canceroase), eliminând astfel reproducerea celulelor canceroase.
Proprietățile detoxifiante și anti-carcinogene le fac utile în tratamentul leucodermiei. Semințele de ridiche sunt folosite în acest tip de tratament.
Ridichile sunt bogate în fibre, adăugând un volum considerabil în mișcările intestinale, promovând digestia și ameliorând simptomele constipației. Sunt cunoscute pentru a promova producția de bilă.
Ridichile scad congestia sistemului respirator, incluzând iritarea nasului, gâtului și plămânilor, care pot apărea un urma răcelii, infecțiilor sau alergiilor. Acestea protejează sistemul respirator împotriva infecțiilor.
Ridichile sunt o sursă bună de potasiu, care contribuie la o largă listă de beneficii. Potasiul a fost conectat pozitiv la reducerea tensiunii arteriale, relaxând vasele de sânge.
Ridichile au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu afectează nivelurile de zahăr din sânge. De asemenea, ajută la reglarea absorbției zaharurilor în fluxul sanguin.
Vitamina C, fosforul, zincul și unii membrii ai complexului de vitamine B prezenți în ridiche sunt benefice pielii. Apa din ridiche ajută la menținerea unor niveluri sănătoase de umiditate în piele. Datorită proprietăților lor benefice, ridichile ajută la înlăturarea tulburărilor de piele cum ar fi pielea uscată, erupțiile cutanate sau fisurile.
Având proprietăți diuretice și antibacteriene, ridichile ajută la tratamentul multor tulburări renale. Proprietățile sale diuretice ajută la eliminarea toxinelor acumulate în sânge și protejează rinichii de orice infecție.
Ridichea are proprietăți antipruritice și poate fi utilizată ca tratament eficient pentru mușcăturile insectelor, inclusiv înțepăturile albinelor. Elimină durerea, umflarea și calmează zona afectată.
Îmbunătățirea sistemului imunitar este unul dintre cele mai importante beneficii ale ridichilor. O jumătate de ceașcă de ridichi pe zi reprezintă 15% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Un sistem imunitar puternic apără împotriva oricărei afecțiuni, de la răceală la cancer.
Vitamina C ajută la reglarea metabolismului care transformă grăsimea în energie și contribuie în principal la crearea colagenului, o proteină esențială ce întărește pereții vaselor de sânge și reduce șansele de ateroscleroză și boli de inimă.
Niciun comentariu