Sarea roz de Himalaya este unică și vine cu o gamă extinsă de beneficii

0

Sarea consumată în cantitatea potrivită este, de fapt, foarte bună pentru sănătate. Sarea roz de Himalaya conține peste 84 de oligominerale, printre care calciu, magneziu, potasiu, cupru și fier, deci face mai mult decât să dea gust mâncării.
În trecut, locuitorii din regiunile Himalaya foloseau această sare versatilă pentru a conserva carnea și peștele. Se spune că sarea de Himalaya este cea mai benefică și mai curată dintre toate tipurile de sare existente pe această planetă. Pe lângă calitățile sale culinare, are multe proprietăți nutriționale și terapeutice. Se poate folosi ca o alternativă mai sănătoasă la sarea de masă, ca o bază pentru o pastă exfoliantă și ca sare de baie. De asemenea, există lămpi din această sare roz.
Sarea roz de Himalaya este cu adevărat o sare unică. Această sare este clasificată ca sare gemă sau halit și provine din regiunea Punjab, din Pakistan, situată la aproape 306 km de munții Himalaya. Această regiune are unele dintre cele mai bogate mine de sare din întreaga lume, acestea fiind foarte, foarte vechi. Cu un istoric ce ne trimite înapoi până la creația Pământului, sarea de Himalaya se crede că este compusă din sarea ce a rămas după ce prima mare de pe planetă a secat.
Sarea gemă de Himalaya provine din minele de sare aflate la o adâncime de 1500 km în pământ, sub nivelul Munților Himalaya. Sarea din aceste mine a fost supusă unei foarte mari presiuni de-a lungul a milioane de ani și se spune că este 99% pură. Culoarea roz a sării de Himalaya, precum și variațiile de culoare, stau mărturie pentru conținutul mineral al acesteia. Sarea gemă de Himalaya poate fi roz, albă sau roșie.
În general, sarea este esențială pentru menținerea în stare optimă de funcționare a celulelor corpului, funcționarea nervilor, digestie, precum și pentru absorbția nutrienților și eliminarea produselor reziduale.
Sarea roz de Himalaya este mai echilibrată și mai sănătoasă în comparație cu sarea de masă. Sarea adevărată de Himalaya, de bună calitate, este una dintre cele mai pure. Se poate extrage chiar și manual, ceea ce diferă foarte mult de sarea de masă care implica atâtea procedee artificiale. Sarea de masă își pierde prin procesare mineralele pe care le conține. Sarea de masă din comerț conține, în mod normal, 99.9 % clorura de sodiu. În același timp, sarea de Himalaya, nefiltrată, conține doar 87% clorura de sodiu. În cele mai multe tipuri de sare de masă, sodiul este singurul mineral care mai rămâne, la care se adaugă iod și, de multe ori, un agent anti aglomerant, dăunător pentru sănătate, cum este prusiatul galben de soda. Sarea este deseori supusă și unui proces de înălbire, procedură care implică derivați de aluminiu și alte ingrediente nocive despre care se știe ca sunt foarte toxice pentru oameni.
Conform Institutului Lung, sarea de Himalaia este antibacteriană, antiinflamatorie, diluează mucusul în exces și accelerează eliminarea de mucus, înlătură patogenii din aer (precum polenul), reduce nivelul de hipersensibilitate a sistemului imunitar.
În prezent există multe saline cu sare de Himalaya, făcute pentru ca oamenii să profite de beneficiile acesteia pentru sănătate, în special când vine vorba de sistemul respirator. Acest tip de tratament se numește haloterapie. Studiile arată că haloterapia este un tratament natural și care nu necesită medicamente, foarte eficient pentru bronșita cronică.

Conținutul mineral al sării roz de Himalaya poate echilibra pH-ul corpului. Chiar dacă nu pare important, când pH-ul este acid-alcalin într-o proporție sănătoasă, are un efect imens asupra întregii sănătăți. Un pH adecvat mărește imunitatea și îmbunătățește digestia. Pentru că sarea roz de Himalaya conține, pe lângă sodiu, și alți electroliți, are un efect direct asupra pH-ului din sânge.
Sarea roz de Himalaya stimulează peristaltismul organelor digestive, echilibrează acidul gastric, mărește producția de lichide digestive din ficat și pancreas, reglează metabolismul și reglează echilibrul acid-alcalin.
Sarea de Himalaya, folosită pentru lămpile de sare, poate curăța aerul din casă. Prin natura sării din care este alcătuită, lampa atrage vaporii de apă, precum și poluanții din aer. Vaporii de apă se evaporă datorită căldurii eliberate de lampă, însă praful și alergenii rămân în sare.
Sarea de Himalaya, se spune că ajută somnul datorită conținutului bogat de minerale. Deși pare greu de crezut, consumul zilnic adecvat de sare este esențial pentru calitatea somnului.
Desigur, nu este, în niciun caz, indicat să abuzăm de sare, însă, este bine de știut, că eliminarea completă a sării din alimentație, sau consumul insuficient, poate dăuna calității somnului.
Sarea de Himalaya mai are și alte beneficii pentru sănătate, printre care: reduce semnele îmbătrânirii, promovează un nivel sănătos al zahărului în sânge, ajută la producerea de energie la nivel celular, reduce crampele, îmbunătățește absorbția nutrienților din mâncare, ajută sănătatea vasculară, ajută sistemul circulator, întărește oasele, menține un libido sănătos, ajută la sănătatea rinichilor, spre deosebire de sarea de masă tratată chimic.

Niciun comentariu

Nu ratați!