Alune de pădure – proprietăți curative deosebit de valoroase – extraordinare pentru sănătatea inimii, controlul diabetului, prevenirea cancerului, stimularea creierului și multe altele

0

Alunele de padure au fost recoltate in regiunea Marii Negre si a Turciei timp de cel putin 2300 de ani. Turcia este in continuare exportatorul principal de alune din lume. Astazi, ele sunt cultivate in mai multe parti ale lumii, iar cererea a crescut substantial. Un alun poate produce nuci pana la varsta de 80 de ani.
In antichitate, alunele au fost folosite ca medicament, fiind mentionate in manuscrise chineze care dateaza din anul 2838 i.Hr.
Alunele de padure contin proteine, grasimi sanatoase, fibre, mangan, cupru, vitamina E, B6, C, K, tiamina, magneziu, folat, fosfor, fier, potasiu, niacina, calciu si zinc.
1 Promoveaza sanatatea inimii
In general, nucile lupta impotriva bolilor de inima, iar alunele de padure nu fac exceptie. Contin vitamine si minerale care promoveaza sanatatea inimii. In afara de fibre, mai contin o cantitate mare de acizi grasi mononesaturati, care contribuie la reducerea colesterolului LDL (rau) si la cresterea colesterolului HDL (bun).
Studiile efectuate de Societatea Americana pentru Nutritie au aratat ca dietele bogate in alune de padure au dus la scaderea colesterolului LDL, la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea lipidelor din sange.
Aceste alune contin, de asemenea, o cantitate considerabila de magneziu, care ajuta la reglarea echilibrului calciului si potasiului si este esentiala pentru tensiunea arteriala.
2 Ajuta la controlul diabetului
Intr-un studiu din 2015 publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, s-a produs un rezultat interesant privind modul in care pacientii cu diabet au reactionat atunci cand au introdus alunele de padure in dieta lor. S-a concluzionat ca acestia au inregistrat scaderi ale nivelului de colesterol. Variabila surprinzatoare a fost aceea ca alunele de padure au un efect mai puternic asupra diabeticilor, decat pentru cei fara diabet.
3 Antioxidant
Antioxidantii prezenti in alunele de padure elimina radicalii liberi daunatori din organism si ajuta la prevenirea bolilor. Acestea sunt o sursa excelenta de vitamina E, care ajuta la combaterea imbatranirii si a bolilor prin reducerea inflamatiei.

4 Stimuleaza creierul
Alunele sunt pline de elemente care pot imbunatati functia cognitiva a creierului si ajuta la prevenirea bolilor degenerative mai tarziu in viata. Datorita nivelurilor ridicate de vitamina E, mangan, tiammina, acid folic si acizi grasi, o dieta suplimentata cu alune poate contribui la mentinerea sanatatii creierului.
Intr-un studiu recent publicat in Nutritional Neuroscience, alunele de padure au fost testate pentru calitatile lor neuroprotective. Atunci cand se ofera ca supliment alimentar, alunele au reusit sa imbunatateasca memoria si sa impiedice anxietatea.
5 Ajuta la prevenirea cancerului
Datorita numarului mare de antioxidanti, lupta impotriva cancerului. Vitamina E este cel mai notabil supliment de prevenire a cancerului. Studiile au demonstrat capacitatea vitaminei E de a reduce riscul de cancer de prostata, de san, colon si de plamani, prevenind in acelasi timp cresterea mutatiilor si a tumorilor.
6 Alunele sporesc rezistenta osoasa
Minunatele alune sunt bogate in minerale esentiale, necesare organismului pentru a asigura sanatatea oaselor. Femeile aflate la menopauza pot avea oase fragile, in special daca au osteoporoza.
7 Contribuie la sanatatea pielii si parului
Vitamina E din alunele de padure ajuta la mentinerea sanatatii pielii si parului. Capacitatile antioxidante ale acestei vitamine pot ajuta la prevenirea deteriorarii cauzare de razele UV sau de fumul de tigara. De asemenea, ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine si reduce inflamatia. Vitamina E ajuta la tratarea cicatricilor, a acneei si a ridurilor, datorita capacitatii de a regenera celulele pielii.
8 Protejeaza musculatura
Magneziul joaca un rol vital in reglarea cantitatii de calciu care ajunge la celulele din corp. O cantitate potrivita de calciu incurajeaza contractiile musculare si permite muschilor sa se relaxeze, ceea ce te ajuta sa eviti tensiunea, spasmele, crampele musculare si oboseala.
Atentie! Daca sunteti alergic la alune, acestea pot provoca reactii grave, uneori putand sa va puna viata in pericol!

Niciun comentariu

Nu ratați!