Ceapa este una dintre cele mai bune superalimente pe care majoritatea oamenilor îl au în cămară. Nu numai că este bogată în vitamina C și s-a dovedit a avea proprietăți antibacteriene și antivirale, dar, împreună cu usturoiul și ghimbirul, se spune că sunt și expectorante naturale, care pot ajuta la ameliorarea tusei uscate. De aceea oamenii consumă ceai de ghimbir atunci când sunt răciți.
Acest sirop natural pentru tuse este deosebit de eficient și slăbește tusea persistentă. Calitățile expectorante ale cepei ajută la slăbirea mucusului și la curățarea acestuia din plămâni de fiecare dată când tușiți. Este o modalitate simplă și ieftină de a calma simptomele unei răceli. Pentru simptome sau boli severe, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.
Mierea este, de asemenea, un expectorant natural și poate ajuta la calmarea durerii gâtului, așa că este într-adevăr partenerul perfect pentru ceapă în acest sirop natural de tuse. Utilizați miere crudă pentru beneficii maxime, dar amintiți-vă să nu o oferiți unui copil cu vârsta mai mică de 1 an, deoarece mierea poate fi potențial toxică pentru ei.
Adăugarea mierii îndulcește siropul, ceea ce poate ajuta dacă ți se pare prea puternică aroma cepei crude. Un strop de suc proaspăt de lămâie în siropul tău poate ajuta la creșterea aromei. Desigur, dacă ceapa crudă este favorita ta, atunci simțiți-vă liber să o mâncați ori de câte ori doriți.
Este suficient să luați o linguriță de 2 ori pe zi din acest sirop natural pentru tuse pe tot parcursul zilei pentru a calma simptomele. Ar trebui să se păstreze la frigider până la o săptămână.
👉 Rețetă
✔️ Ingrediente:
– 300 g ceapa tocată
– 4-5 linguri miere crudă
– Suc proaspăt de lamaie (opțional, dupa gust)
✔️ Mod de preparare:
– Curățați, spălați, tăiați ceapa și puneți-o într-un recipient cu capac.
– Adăugați peste ea miere și amestecați până când toată ceapa este acoperită.
– Acoperiți recipientul și lăsați-l să se odihnească timp de o zi, lăsând sucul de ceapă să se infuzeze cu mierea.
– Se strecoară lichidul, se aruncă ceapa și se păstrează într-un recipient acoperit la frigider timp de maxim o săptămână.
Niciun comentariu