Tinctura de brusture – remediu pentru curățarea sângelui și pielii, căderea părului, scăderea glicemiei

0

Brusturele este de nelipsit din cărțile de fitoterapie tradițională și modernă. Toți autorii îl menționează în scrierile lor.
Folosit din antichitate ca plantă medicinală, astăzi este vedeta multor loțiuni contra căderii părului, unguente antireumatice sau tincturi pentru detoxifiere.
Tinctura de brusture
Brusturele (Arctium lappa) se laudă cu numeroase calități. Este în primul rând un foarte bun depurativ. Plantele depurative sau alterative ajută la detoxifierea organismului.
Despre rădăcina de brusture se spune că are un efect purificator asupra sângelui. Stimulează căile de detoxifiere ale ficatului. Îmbunătățește circulația sangvină. Mărește metabolismul celular.
Brusturele este de asemenea diuretic și laxativ. Este tonic gastric, calmant gastric și gastroprotector. Reduce glandele mărite.
Reduce inflamațiile, combate infecțiile cu diverși microbi. Previne formarea tumorilor. Este amar, antioxidant, hepatoprotector și imunostimulator.
Remediu pentru boli de piele și păr
Datorită faptului că ajută la curățarea sângelui de toxine, brusturele dă rezultate bune în bolile de piele.
Ceaiul și cremele cu brusture sunt prescrise în diferite afecțiuni dermatologice, de la cele mai simple până la cele mai severe.
Brusturele este de asemenea un bun antibiotic și antimicrobian, contribuind la vindecarea infecțiilor externe.
Multe femei îl folosesc pentru păr, deoarece stimulează regenerarea și creșterea firelor de păr. Combate căderea excesivă a podoabei capilare și infecțiile scalpului.
Scade zahărul și colesterolul din sânge
Nu mai puțin importantă este acțiunea sa hipoglicemiantă. Din acest motiv, brusturele este recomandat în diabet, pentru scăderea și controlul zahărului din sânge.
Are inclusiv efecte hipolipidemiante, contribuind la reducerea grăsimilor din sânge.
Tinctura de brusture – indicații terapeutice

Tincturile sunt cel mai eficient mod de administrare a plantelor medicinale. Alcoolul extrage substanțele active din plante, de aceea efectul lor este mult mai rapid și intens.
Tinctura de brusture poate fi folosită atât extern, cât și intern. Este indicată în următoarele afecțiuni:
• detoxifierea organismului
• constipație
• intoxicație cu mercur
• diabet
• dureri reumatice
• paralizie
• căderea părului
• mătreață
• coșuri, acnee
• eczeme
• psoriazis
Cum se folosește tinctura de brusture
Pentru uz intern, adulții vor lua câte 1 linguriță de tinctură de brusture, de 3-4 ori pe zi. Fiecare linguriță se pune în 100 ml de apă sau ceai și se bea cu jumătate de oră înainte de mesele principale ale zilei.
Dacă cineva are sensibilitate gastrică, acesta trebuie să o consume după ce a mâncat. Tinctura poate fi dată și copiilor mai mari de 15 ani.
Pentru uz extern, se înmoaie un tampon de vată, tifon sau dischetă demachiantă în tinctură și se aplică pe zonele afectate. Se curăță pielea de 2-3 ori pe zi. Ajută la reducerea excesului de sebum de pe față.
Contra căderii părului, se aplică pe scalp și se masează pielea. Se lasă să acționeze câteva ore. Tratamentul se face de 2-3 ori pe săptămână.
Precauții și interacțiuni
Persoanele cu alergie la plantele din familia Asteraceae pot avea reacții adverse la brusture. Planta trebuie administrată cu precauție de cei cu tulburări de coagulare, deshidratare, dezechilibre ale electrolițilo, hipoglicemie.
Brusturele nu trebuie administrat pe perioada sarcinii și alăptării. Diabeticii trebuie să monitorizeze glicemia, deoarece poate reduce prea mult nivelul zahărului din sânge.
Nu este indicat ca preparatele din brusture să se administreze concomitent cu medicamentele, deoarece le va reduce absorbția. Poate crește efectul aspirinei și altor anticoagulante.
• Rețetă tinctura de brusture •

Niciun comentariu

Nu ratați!