Tinctura tibetană, cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare în cazul mai multor afecțiuni, poate fi pregătit cu ușurință acasă de către oricine.
Pentru a prepara tinctura de ghimbir aveți nevoie de 250 g de rădăcină de ghimbir. Se spală, se curăță, se taie felii, se umple cu ele un borcan și se umple recipientul cu vodcă până sus. Acoperiți vasul cu un capac și puneți-l într-un loc întunecat și uscat pentru 2 săptămâni. Agitați periodic. Se strecoară și se adaugă 2 lingurițe de miere.
Tinctură tibetan cu ghimbir
Se ia câte 1 linguriță înainte de masă, de 2 ori pe zi. Această veche rețetă tibetană este foarte eficientă. Ea curăță sângele și crește capacitate de apărare a organismului.
Tinctura de ghimbir este folosită pentru a revigorare, foarte utilă pentru durerile de gât și răceală. Restabilește foarte bine vederea și crește activitatea sexuală la bărbați și femei.
Pentru tratarea tusei se poate face o băutură pe bază de pătlagină
Siropul de pătlagină este o rețetă veche pentru diverse afecțiuni precum tusea, hemoroizii, cistita, astmul, infecțiile, hipertensiunea arterială, abcesele și furunculele. Pătlagina se poate administra sub diverse forme, inclusiv sub formă de pulbere, infuzii, comprese, gargară, cataplasme, tincturi și sirop.
Pentru a pregăti siropul de pătlagină, veți avea nevoie de 50 de grame de frunze de pătlagină peste care veți turna jumătate de litru de apă clocotită. Lăsați amestecul să stea timp de 10 minute pentru infuzare, apoi strecurați-l. La lichidul obținut adăugați aceeași cantitate de miere polifloră, amestecați bine, și stocați în sticle închise la culoare. Se recomandă consumul a 2-3 lingurițe pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Pentru a doua modalitate de preparare aveți nevoie de un bol plin cu frunze proaspete de pătlagină, 400 grame zahăr brun, 400 grame miere de albine polifloră sau de tei, jumătate de lămâie, 150 ml vodcă sau altă băutură spirtoasă cu concentrație mare (peste 40 grade) sau 2 pastile clasice de aspirină netamponată. Spălați și scurgeți frunzele, fără a le șterge de apă, tocați-le fin și puneți-le într-o cratiță împreună cu zahărul, zeama de lămâie și un pahar mediu de apă.
Aduceți amestecul la punctul de fierbere, fără a-l lăsa să dea în clocot. Reduceți focul la minim, amestecați constant și lăsați să fiarbă lent timp de 10 minute, până când zahărul se topește complet. Dacă nu a devenit o pastă fină, filtrați-o printr-un tifon storcând cât mai bine. Adăugați mierea și alcoolul sau aspirina sub formă de pulbere. Siropul brun obținut poate fi îmbuteliat și păstrat în locuri întunecate și răcoroase.
Niciun comentariu