Ati auzit de ulei din seminte de ceapa? Este foarte sanatos! Descopera beneficiile acestuia pentru sanatate.

0

Desi poarta acest nume, seminte de ceapa, acestea nu au legatura cu ceapa pe care o cunoastem sau cu familia cepei, semintele de ceapa provin dintr-o planta total diferita de ceapa obisnuita, o planta care face flori. Aceste seminte sunt denumite Kalonji si provin din planta Nigella sativa.
Semințele de ceapă au provenit din regiunea mediteraneană și au fost cultivate ulterior în toată Arabia Saudită, Egipt și în câteva părți din India. Planta are mai multe utilizări, dintre care una este de a vindeca boli. Vorbind despre semințe, acestea sunt folosite ca si condiment în mai multe bucătării, în timp ce uleiul din ele este folosit pentru a menține sănătos corpul uman.
În vechime, egiptenii foloseau acest ulei pentru a păstra obiectele sacre în morminte! Depărtându-ne de caracteristica conservantă a uleiului, acum aruncăm o privire asupra beneficiilor sale pentru sănătate.
Lupta impotriva pierderii parului
Uleiul din semințe de ceapă are minerale care sunt foarte benefice pentru structura parului si poate împiedica pierderea acestuia. Mineralele stopeaza caderea parului dar ajuta si la mentinerea unui par sanatos si frumos, plin de stralucire.
Ajuta la tulburarile digestive
Dacă consumi acest ulei, te vei asigura că sistemul tău digestiv este imun la mai multe tulburări. Drept urmare, ajută la o mai bună digestie a alimentelor . De asemenea, uleiul ucide paraziții intestinali pentru a vindeca diareea.
Vindeca febra
Uleiul din semințe de ceapă este, de asemenea, un medicament bun pentru a vă scuti de febră ușoară. De asemenea, puteți consuma ulei pentru a vindeca durerile corpului.
Hranitor pentru piele
În timp ce acest ulei menține pielea sănătoasă și proaspătă, este util și pentru a scăpa de probleme grave ale pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul. Acestea sunt afecțiuni grave ale pielii. Puteți utiliza uleiul pur și simplu pentru a ușura tenul pielii. Curăță fața de acnee și ciupercă, făcând astfel pielea să arate proaspata și revigorata.

Vindeca ranile
Uleiul din semințe de ceapă are proprietăți anti-bacteriene și anti-fungice care ajută la vindecarea rănilor.
Ajuta respiratia
Acest ulei curăță tractul respirator de infecții, acționând astfel ca un bun remediu pentru astm. Bineinteles, daca vreti sa folositi ulei din seminte de ceapa Kalonji in acest scop, este cel mai bine sa consultati si un medic inainte de a renunta total la tratamentul prescris.
Vindeca raceala
Dacă aveti o raceala suparatoare, aplicați ulei din semințe de ceapă pe piept sau inhalați vaporii. Oricum ar fi, face minuni pentru a vă scuti de răceală și tuse. Puteți folosi uleiul și pentru a vindeca sinuzita.
Analgezic natural
Dacă aveți dureri de dinți, dureri de spate sau durere de cap, uleiul de semințe de ceapă poate face un miracol si vă poate ajuta să scăpați de durere. Este un analgezic natural ce nu are efecte sau reactii adverse precum analgezicele cumparate din farmacie care au la baza substante chimice produse in laborator.
Controleaza zaharul din sange
Dacă aveți probleme cu zahărul, aportul de ulei din semințe de ceapă ajută la menținerea nivelului de zahăr sub control. Este important în cazul în care sunteți un pacient diabetic, deoarece uleiul menține glicemia sub control.

Niciun comentariu

Nu ratați!