Ulei de cocos – unul dintre cele mai bune alimente anti-cancerigene + multe alte beneficii spectaculoase

0

Cancerul la colon este una dintre formele de cancer cele mai răspândite, atât la femei cât și la bărbați. Deși există multe remedii naturale cu potențial de prevenire a bolii, instituțiile guvernamentale din domeniul sănătății se grăbesc să afirme că nu există suficiente studii care să justifice prescrierea acestora ca formă de tratament.
Este o atitudine des întâlnită când vine vorba despre utilizarea alimentelor ca medicament și despre cercetările care pot confirma potențialul acestora. Din păcate, știința din ziua de azi este dominată de industria farmaceutică și majoritatea studiilor primite de medicii din lumea occidentală vin direct de la firmele de profil.
Un exemplu foarte bun în acest sens este un studiu care arată că uleiul de cocos are în componența sa, în proporție de 50%, un compus activ anti-cancer. Acesta se numește acid lauric și, într-un studiu publicat în revista „Studii despre cancer”, cercetătorii de la Universitatea din Adelaide au descoperit că a distrus complet peste 90% din celulele de cancer la colon după doar două zile de tratament pe o linie de celule de cancer la colon in vitro.
Studiul indică și alte studii de cercetare care confirmă faptul că acidul lauric poate induce moartea celulelor de cancer.
Există și experimente, conform rapoartelor Universității Națiunilor Unite, conduse pe animale, care au ca scop descoperirea modului în care uleiul de cocos poate proteja contra cancerului și care au avut deja câteva rezultate interesante.
Din păcate, testele clinice sunt foarte scumpe, de aceea studierea efectelor benefice ale acidului lauric în legătură cu cancerul este foarte dificilă pentru cercetătorii care nu au acces la fonduri. În ciuda faptului că studii multiple subliniază nevoia unor cercetări mai riguroase, pur și simplu nu există bani pentru acestea. De ce? Pentru că cercetările medicale sunt finanțate de companiile farmaceutice, iar produsele testate în testele clinice umane și animale sunt cele de uz farmaceutic, cum sunt medicamentele.
Ceea ce există deja produs de natură nu poate fi patentat. Dar medicamentele da. Așadar, nu este în interesul unei companii farmaceutice să finanțeze un astfel de studiu, deși ar fi în mod clar un câștig pentru tot restul populației.

Acidul lauric, compusul uleiului de cocos, cu proprietatea de a ucide cancerul la colon, este prezent și în laptele matern. Este un acid gras cu lanț mediu care întărește sistemul imunitar și are multe proprietăți anti-microbiene. Unii consideră uleiul de cocos crud, organic, virgin, un super-aliment, care vindecă atât cancerul cât și alte boli, iar studii ca cel de mai sus sprijină această convingere.
Conform Societății Americane de Nutriție, studiile clinice au arătat că grăsimile prezente în uleiul de cocos (MCFA) “pot fi utile în tratarea și prevenirea unor boli ca diabetul, osteoporoza, boli cauzate de virusuri (mononucleoza, hepatita C, herpes etc), boli ale vezicii biliare, boala lui Crohn și cancerul.”
Uleiul de cocos a dovedit că reduce efectele secundare ale chimioterapiei și îmbunătățește calitatea vieții pacienților cu cancer.
Sunt multe alimente cu potențial de vindecare a cancerului și este de-a dreptul copleșitor, și în același timp dezamăgitor, că marile companii farmaceutice nu-și folosesc puterea financiară pentru a sprijini cercetările sau pentru a confirma rezultatele deja obținute de cele de până acum. Așa cum stau lucrurile în prezent, 25% dintre ingredientele active din medicamentele pentru cancer sunt disponibile numai pe Amazon (site de cumpărături online), în ciuda faptului că numai 10% dintre plantele care intră în componenta lor au fost studiate pentru proprietățile lor medicinale.
Conform studiilor publicate în Life Sciences (Științe despre viață), Cancer Letters (Scrisori despre cancer) și Anticancer Drugs (Medicamente împotriva cancerului), artemisinina, un derivat al pelinului, folosit frecvent în medicina chineză, poate ucide celulele de cancer și face acest lucru în proporție de 12.000 de celule de cancer la fiecare celulă sănătoasă.
Recent, sucul de pepene amar a dovedit că poate ucide celulele de cancer pancreatic în cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din Colorado.
Există sute și chiar mii de astfel de studii, care justifică necesitatea unor cercetări mai amănunțite asupra acestor posibile tratamente alternative.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.