In timp ce vitamina E din uleiul de migdale ofera beneficii antioxidante, acizii grasi nesaturati promoveaza sanatatea inimii. Exista multe modalitati prin care acest ulei va poate imbunatati sanatatea:
Protejeaza inima
Grasimile mononesaturate din uleiul de migdale scade colesterolul LDL si creste nivelul colesterolului HDL. In acest fel, uleiul de migdale reduce riscul bolilor de inima.
O dieta bigata in acizi grasi mononesaturati poate, de asemenea, sa scada nivelul tensiunii arteriale – mai mult la persoanele obeze. Uleiul de migdale contine o combinatie de acizi grasi mono si polinesaturati. Aceste componente contribuie in mare masaura la sanatatea cardiovasculara.
Pierderea in greutate
O dieta bogata in grasimi mononesaturate poate induce pierderea in greutate. De asemenea, poate imbunatati profilul lipidic la persoanele obeze.
Aceste grasimi promoveaza echilibrul energetic, care poate ajuta si la mentinerea unei greutati normale.
Cu toate acestea, uleiul de migdale nu contine fibre precum migdalele. Prin urmare, mentineti o dieta echilibrata, bogata in fibre, si faceti regulat exercitii fizice.
Sanatate digestiva
Uleiul de migdale imbunatateste tranzitul intestinal. Acest lucru reduce in cele din urma simptomele sindromului colonului iritabil.
Acizii grasi din uleiul de migdale functioneaza ca prebiotice. Acesta promoveaza sanatatea bacteriilor intestinale.
Diabet
Studiile au aratat ca pacientii care au consumat micul dejun imbogatit cu ulei de migdale au avut niveluri mai mici de zahar in sange. Acest nivel a fost mentinut pe tot parcursul zilei.
Sanatatea pielii
Uleiul de migdale mentine sanatatea pielii si imbunatateste aspectul tenului. Aceste proprietati ajuta si la reducerea cicatricilor acneice.
Uleiul este plin cu vitamina E care face minuni pentru piele. Poate trata acneea si reduce inflamatia.
Tot vitamina E este responsabila si pentru protejarea pielii impotriva razelor UV si apara impotriva cancerului de piele.
Alte cercetari au aratat ca uleiul de migdale ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului si eczemei.
Uleiul de migdale mai poate fi folosit si pentru reducerea cearcanelor. Pe fata curata masati usor zona de sub ochi si restul fetei cu cateva picaturi de ulei. Acest lucru il puteti face seara. Dimineata veti observa o piele mai neteda si mai luminoasa.
Aplicarea regulata si masajul cu ulei de migdale poate reduce ridurile si pungile de sub ochi. De asemenea, puteti aplica ulei de migdale pentru tratarea buzelor crapate.
Sanatatea parului si scalpului
Vitamina E este responsabila si pentru sanatatea si aspectul parului. Acest nutrient reduce stresul oxidativ la nivelul scalpului, reduce riscul de alopecie si stimuleaza cresterea parului.
Proprietatile sale hidratante pot trata si scalpul uscat si matreata.
Atentie!
· Uleiul de migdale poate scadea prea mult nivelul glicemiei;
· Poate declansa alergii;
· Poate interactiona cu anumite medicamente – progesteronul si ketoprofenul – daca luati medicamente care contin aceste substante evitati uleiul de migdale.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com
[…] naturale Ungeți-vă părul cu uleiuri naturale precum uleiul de nucă de cocos, de măsline, de migdale sau de ricin. Pentru articolele dedicate acestor uleiuri naturale, puteti da click pe fiecare in […]