11 beneficii dovedite stiintific ale uleiului de nuca

0

Extras prin tehnici de presare la rece, uleiul de nuca este probabil unul dintre cele mai scumpe uleiuri.
Uleiul de nuca este bogat in acizi grasi omega-3 si omega-6, vitaminele B1, B2 si B3, vitamina E si niacina. Este bogat in fitonutrienti si este o sursa excelenta de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier, potasiu si calciu. Mai contine melatonina, un hormon responsabil pentru reglementarea ceasului biologic al organismului.
Impiedica dezvoltarea placilor aterosclerotice
Placa aterosclerotica este cauzata de o combinatie intre colesterolul rau, consumul ridicat de grasimi si procesele inflamatorii. Uleiul de nuca poate ajuta la reducerea acestor depozite, deoarece este bogat in grasimi polinesaturate si mononesaturate, fara colesterol, eficient pentru scaderea nivelului de proteine de transport LDL. Aceasta, la randul sau, reduce probabilitatea de depunere a placilor pe peretii vaselor de sange.
Previne caderea parului
Uleiul de nuca are in compozitie o cantitate decenta de potasiu. Aplicat pe scalp ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin catre foliculii de par. Proprietatile sale hidratante (datorita vitaminei E si a continutului de grasimi) ajuta la prevenirea tulburarilor scalpului care pot provoca un mediu mai putin favorabil cresterii parului si poate ajuta la eliminarea matretii.
Gestioneaza zaharul din sange
Uleiul de nuca incetineste absorbtia glucozei in sange si are efect stimulativ asupra pancreasului.
Psoriazis
Uleiul de nuca ajuta la hidratarea pielii si calmeaza pruritul asociat cu aceasta boala, reducand probabilitatea aparitiei ulcerelor deschise. Datorita naturii vascoase a uleiului de nuc, se recomanda sa se aplice pe timp de noapte si sa se spele dimineata.
Imbunatateste fertilitatea masculina
Uleiul de nuca este un instrument foarte util in gestionarea infertilitatii masculine, deoarece imbunatateste mai multi parametrii care cresc in mod semnificativ sansele conceperii. Mareste numarul de spermatozoizi si imbunatateste motilitatea si morfologia lor generala.

Imbunatateste functia creierului
Uleiul de nuca ajuta la pastrarea functiei cognitive si intarzie sau previne dezvoltarea unor conditii neurodegenerative. Intrucat o mare parte din aceste tulburari apar datorita inflamatiei, proprietatile antiinflamatorii ajuta la prevenirea aparitiei acestora. De asemenea, ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin catre creier, mentinand abilitatile cognitive pana la varsta inaintata.
Anti-cancerigen
In timp ce grasimile nesaturate si antioxidantii naturali combat daunele oxidative care pot provoca cancer, uleiul de nuca pare sa aiba un mecanism unic in spatele actiunii sale preventive impotriva cancerului. Se crede ca nucile sunt capabile sa reprogrameze genele care pot creste riscul unei persoane de a dezvolta aceasta boala.
Somn odihnitor
Nucile sunt bogate in melatonina, o substanta chimica neurotransmitatoare, importanta in reglarea ciclului de somn. Melatonina ajuta la atenuarea efectelor cortizolului hormonului de stres, care tinde sa previna somnul.
Antirid
Ridurile este o reducere naturala a nivelului de colagen si elastina din proteinele gasite in piele, care ii confera elasticitatea si capacitatea de a reveni la forma sa naturala. Pe masura ce imbatranim, cantitatea acestor proteine scade si astfel apar ridurile. Uleiul de nuca este bogat in vitamina E, un nutrient puternic antioxidant care hraneste pielea si previne epuizarea excesiva a depozitelor de proteine din piele. De asemenea, mentine pielea hidratata, ceea ce reduce riscul de uscare si probabilitatea aparitiei infectiilor in piele.
Promoveaza sanatatea oaselor
Uleiul de nuca este o sursa excelenta de vitamina K, o vitamina subevaluata, care joaca un rol important in asigurarea mineralizarii osoase adecvate. Mineralizarea osoasa se refera la depunerea mineralelor esentiale in matricea osoasa pentru a asigura rezistenta si longevitatea. Aceaasta, la randul sau, previne fracturile si minimizeaza pierderea calciului din oase, ceea ce provoaca tulburari precum osteoporoza.
Migrena
Uleiul de nuca are in compozitie o cantitate mare de magneziu, un mineral benefic in tratarea migrenelor. Studiile au aratat ca atunci cand o persoana are un deficit de magneziu este mai susceptibila sa sufere si de migrene. Magneziul are, de asemenea, alte functii importante care includ remineralizarea osoasa si sanatatea vaselor de sange.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.naturalfoodseries.com

Niciun comentariu

Nu ratați!