Ulei din semințe de morcov – beneficii mari pentru sănătate, piele si păr

0

Unul dintre eroii necunoscuți din lumea uleiurilor, uleiul de semințe de morcov are câteva beneficii impresionante, în special împotriva bacteriilor și ciupercilor periculoase. De fapt, unele studii sugerează că poate chiar lupta împotriva anumitor celule canceroase.
Printre utilizările sale cele mai populare, uleiul din semințe de morcov poate fi inclus în produsele de îngrijire a pielii ca agent de protecție a pielii. Este util și pentru produsele naturale de hidratare a părului. Bogat în antioxidanți, uleiul din semințe de morcov merită mai multă atenție decât a primit în trecut. Cred că veți fi de acord după ce citiți toate beneficiile incredibile pe care le poate oferi.
👉 Ce este uleiul de semințe de morcov?
În medicina antică, uleiul din semințe de morcov era cunoscut pentru proprietățile sale carminative, potrivit unor surse neconfirmate. Deși poate suna destul de fantezist, înseamnă de fapt că oamenii l-au folosit pentru a ameliora flatulența.
Nu se cunosc prea multe despre originea uleiului de semințe de morcov, dar cel mai adesea este obținut din morcovi sălbatici din țările europene.
Există o concepție greșită comună despre uleiul de semințe de morcov în comparație cu uleiul de morcov. Potrivit Aromatherapy Science: A Guide for Healthcare Professionals, acestea sunt adesea citate greșit sau interschimbate în mod eronat. Aceasta este o distincție importantă, deoarece uleiul de morcov (care funcționează ca ulei de bază sau purtător) este bogat în vitamina A și nu oferă un ulei esențial.
În mod similar, atunci când discutați despre uleiul din semințe de morcov, este important să știți în mod specific despre ce discutați. Lipsesc studii privind beneficiile uleiului esențial din semințe de morcov, în timp ce există câteva care examinează beneficiile uleiului din semințe de morcov, un ulei presat la rece derivat din semințe de morcov.
Dimpotrivă, uleiul din semințe de morcov și uleiul esențial din semințe de morcov nu au vitamina A, deși includ antioxidanți incredibili pentru a ajuta la protejarea împotriva bolilor.
Uleiul din semințe de morcov este extras din planta de morcov, Daucus carota. Extractele variază, deoarece există atât de multe specii de morcov. Cu toate acestea, conține de obicei trei bioflavonoide, derivați ai luteolinei, un antioxidant care luptă împotriva cancerului, ce se găsește în multe fructe.
👉 Beneficii pentru sănătate
1. Ajută la uciderea ciupercilor și bacteriilor
Cea mai importantă calitate a uleiului de semințe de morcov este capacitatea sa de a ucide anumite bacterii și ciuperci. Într-adevăr, unii dintre virușii împotriva cărora este puternic sunt îngrijorători din mai multe motive. Mulți sunt comuni în țările în curs de dezvoltare, iar uleiul poate oferi o modalitate unică de a lupta împotriva acestor boli, dacă este dezvoltat corespunzător.
Iată bacteriile și ciupercile care par să fie cele mai afectate de aceasta:
Dermatofitele – Keratina este necesară pentru ca aceste ciuperci să crească. Infecțiile cu dermatofite afectează de obicei părul, pielea și unghiile și rezultă din contactul direct cu oamenii, animalele și solul infectat cu ciuperca. Studiile arată cum uleiul de semințe de morcov luptă împotriva acestor ciuperci.
Alternaria alternata — Această ciupercă trăiește pe frunze și poate provoca putregai pentru culturi, un eveniment deosebit de periculos pentru fermierii cu resurse limitate. Uleiul din semințe de morcov ajută la combaterea acestuia.
Escherichia coli – O infecție cu E. coli poate provoca diaree și, în unele cazuri rare, anemie și insuficiență renală.
Activitatea antimicrobiană a uleiului funcționează împotriva acestuia.
Acinetobacter — Tulpinile bacteriei gram-negative Acinetobacter provoacă o serie de infecții grave. Uleiul a fost descoperit în studii pentru a ajuta la uciderea acestuia.
Aedes albopictus — OK, acesta din urmă nu este un virus; este un țânțar. Dar este semnificativ, deoarece uleiul din semințe de morcov poate ucide larvele acestui țânțar tigru asiatic. Țânțarii Aedes albopictus răspândesc adesea febra galbenă, febra dengue, Zika și o varietate de alte virusuri periculoase.
2. Poate lupta împotriva celulelor canceroase
În lupta împotriva cancerului, cercetătorii se uită în mod constant la substanțe, începând din laborator și văzând ce impact, dacă este cazul, au asupra diferitelor linii de celule canceroase.
Studiile de laborator confirmă că uleiul de semințe de morcov are proprietăți anticanceroase împotriva leucemiei mieloide acute, cancerului de colon și liniilor celulare de cancer de sân.
Un studiu pe animale a fost efectuat pentru a investiga efectul uleiului de semințe de morcov asupra cancerului de piele (și anume, carcinomul cu celule scuamoase) la șobolani și a constatat că este deosebit de puternic.

3. Inclus ca parte a opțiunii de protecție solară naturală
Un studiu des citat despre beneficiile uleiului de semințe de morcov a fost publicat în 2009 de o universitate indiană. Diverse surse susțin că studiul a constatat că are un SPF de aproximativ 40, ceea ce îl face un agent util de blocare a razelor UV.
Studiul a investigat, de fapt, cum să evalueze SPF din produse naturale cu diferite ingrediente din plante. Cercetătorii au descoperit că un produs care conține o serie de ingrediente din plante, inclusiv uleiul din semințe de morcov, se dovedește a avea un SPF de aproximativ 40.
Datorită modului în care ingredientele naturale interacționează pentru a crea SPF-ul găsit în produsul testat, este puțin probabil ca uleiul de semințe de morcov să aibă un SPF suficient de semnificativ pentru a fi folosit în locul cremelor solare convenționale, bogate în substanțe chimice. Cu toate acestea, pare să facă parte dintr-o rețetă naturală de protecție solară care poate fi utilă.
4. Antioxidant puternic
La fel ca multe uleiuri și uleiuri esențiale, uleiul din semințe de morcov conține antioxidanți puternici care pot ajuta la protejarea împotriva bolilor.
Mai exact, acești polifenoli au fost studiați în teste pe animale pentru calitățile lor de protecție a ficatului. Uleiul din semințe de morcov protejează ficatul de leziuni și prezintă o protecție puternică împotriva radicalilor liberi care provoacă stres oxidativ și leziuni celulare.
5. Sprijină sănătatea pielii și a părului
În mod tradițional, uleiul din semințe de morcov este un produs de frumusețe popular pentru hidratarea pielii și a părului. Deși niciun studiu nu confirmă eficacitatea acestuia pentru proprietăți bogate în umiditate, este sigur pentru utilizare locală și poate ajuta la furnizarea acestor beneficii. Este posibil să protejeze pielea și părul de deteriorare din cauza încărcăturii sale antioxidante.
Cum se utilizează
Ca și în cazul tuturor produselor naturiste, fiți conștienți de calitatea a ceea ce cumpărați și cumpărați întotdeauna de la companii de renume, cu surse bune. Uleiul din semințe de morcov ar trebui să fie întotdeauna presat la rece din morcovi organici (dacă este disponibil).
Amintiți-vă, uleiul de semințe de morcov, uleiul esențial de semințe de morcov și uleiul de morcov sunt distinct unul de celălalt, așa că acordați o atenție deosebită la ceea ce cumpărați de fapt. Uleiul din semințe de morcov este presat din semințe de morcov sălbatic, în timp ce uleiul esențial din semințe de morcov este distilat cu abur și poate proveni fie din semințe, fie din morcovul însuși.
Are un miros unic, dar uleiul din semințe de morcov poate fi folosit în difuzoare de uleiuri esențiale și în diverse practici de aromoterapie. De asemenea, îl poți folosi direct pe piele ca o altă modalitate de a profita de numeroasele sale beneficii.
❗️Precauții și efecte secundare
Multe surse sugerează folosirea uleiului de semințe de morcov în rețete și intern într-o varietate de moduri. Deoarece nu a fost efectuată nicio cercetare privind eficacitatea ingerării acestuia, consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a-l ingera ca parte a rețetelor.
Mamele însărcinate și care alăptează ar trebui să evite să-l ingereze.
Dacă aveți o reacție alergică (externă sau de altă natură) după utilizarea uleiului din semințe de morcov, întrerupeți imediat utilizarea și consultați-vă medicul.
Uleiul din semințe de morcov nu are interacțiuni medicamentoase cunoscute.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.