Uleiul de ricin este folosit în scopuri terapeutice de foarte mult timp. Bunicii noștri recomandau ulei de ricin pentru aproape orice boală. Pentru ei a fost un remediu pentru o serie de probleme. Uleiul de ricin se întâmplă să fie unul dintre cele mai utilizate ingrediente în produsele cosmetice, datorită faptului că are multe beneficii puternice pentru piele, păr și sănătate.
Uleiul de ricin se extrage din planta de ricin și devine din ce în ce mai folosit, fiind baza a diferite produse cosmetice, săpunuri, textile, uleiuri de masaj și chiar medicamente.
Spre deosebire de alte laxative care acționează în colon, acțiunea uleiului de ricin începe în intestinul subțire. Vă puteți aștepta la o curățare completă a intestinelor în 2 până la 5 ore. Doza uzuală este de una până la două lingurițe.
Uleiul de ricin este considerat un ulei cald, ce promovează circulația fluidelor în organism. Este excelent ca ulei de masaj și poate ameliora durerea cauzată de suprasolicitarea mușchilor.
Îndepărtează durerea articulară având proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Acționează direct asupra sistemului imunitar prin stimularea glandei timus și creste numărul de celule albe din sânge, numite limfocite.
Uleiul de ricin are o puternică proprietate antifungica. Încălziți puțin ulei de ricin până când este doar cald la atingere. Aplicați-l pe zona afectată chiar înainte de culcare și lăsați-l peste noapte. Repetați timp de o săptămână pentru a observa o îmbunătățire semnificativă. Continuați tratamentul până la dispariția completă a infecției.
Uleiul de ricin poate fi folosit pentru a spori culoarea naturală a părului, pentru a-l face mai bogat și pentru a-i accelera creșterea. Acesta mai este folosit și pentru hidratarea pielii uscate. Fiind vâscos, uleiul pătrunde adânc în piele și o hrănește cu acizi grași.
Utilizați uleiul de ricin pentru a trata acneea, negii și petele de pe piele. Aplicați uleiul peste acestea cu un tampon de bumbac. Cele mai multe dintre aceste probleme se rezolvă cu aplicarea regulată timp de una sau doua săptămâni. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale uleiului sunt responsabile pentru acest efect de vindecare. Are un rol important în tratamentul ridurilor, repararea și întinerirea pielii, contribuind la menținerea aspectului neted al acesteia. Aplicat în mod regulat, uleiul de ricin ajută la diminuarea cearcănelor.
Acesta vă poate ajuta să adormiți fără prea multă întârziere. Nu este clar cum uleiul de ricin induce somnul, dar oamenii care îl folosesc pe păr sau în jurul ochilor garantează eficacitatea sa.
Uleiul de ricin este un remediu pentru condițiile mai grave de sănătate care pot include inducerea travaliului la femeile însărcinate – ! consumul de ulei de ricin în timpul sarcinii se va face doar la recomandarea medicului pentru a evita potențialele efecte secundare pentru mamă și copil! Uleiul de ricin ameliorează sciatica, o condiție dureroasă, caracterizată de dureri și inflamație în partea inferioară a spatelui și în zona membrelor inferioare.
Uleiul de ricin stimulează activitatea sistemului limfatic, responsabil cu eliminarea deșeurilor metabolice ale organismului.
În plus, acesta se consideră că oferă beneficii inclusiv în cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multiplă și paralizia cerebrală.
Grație multiplelor avantaje pentru sănătate oferite de uleiul de ricin, nu este de mirare că acesta se numără printre cele mai des utilizate tipuri de ulei. Este un remediu valoros, natural, care poate îmbunătăți condiția fizică a corpului, ii oferă rezistență și frumusețe.
Niciun comentariu