Usturoi – un dar deosebit de benefic oferit de natură, un medicament natural foarte puternic

0

Usturoiul este folosit pe scară largă ca aromă în foarte multe preparate culinare, dar a fost de asemenea folosit ca medicament în întreaga istorie antică și modernă. A fost și este recomandat pentru a preveni și a trata o gamă largă de afecțiuni și boli.
A fost folosit de oameni de mii de ani, în Egiptul Antic a fost utilizat atât pentru scopuri culinare cât și pentru sănătate și beneficii terapeutice.
Richard S. Rivlin a scris în Journal of Nutrition că medicul grec antic Hippocrate (circa 460-370 i.Hr.) cunoscut azi ca „tatăl medicinei occidentale”, a prescris usturoiul pentru o gamă largă de condiții și boli. Hipocrate a promovat utilizarea usturoiului pentru tratarea problemelor respiratorii, a paraziților, a digestiei și a oboselii. Clasele superioare, în schimb, evitau usturoiul deoarece disprețuiau mirosul său puternic.
De-a lungul istoriei, în Orientul Mijlociu, Asia de Est și Nepal, usturoiul a fost utilizat pentru a trata bronșita, hipertensiunea arterială, tuberculoza, tulburările hepatice, flatulența, colica, viermii intestinali, reumatismul, diabetul și febra.
În prezent, usturoiul este folosit pe scară largă pentru mai multe afecțiuni legate de sistemul sanguin și de inimă, incluzând ateroscleroza (întărirea arterelor), colesterol ridicat, atac de cord, bolile coronariene și hipertensiune arterială.
Este utilizat și pentru prevenirea cancerului pulmonar, de prostată, de sân, de stomac, rectal și de colon.
Iritabilitatea, anxietatea, grețurile, migrenele, oboseala sau agitația, balonarea, umflarea extremităților, amețelile, tulburarea vederii, umflarea și sensibilizarea dureroasă a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene – toate pot fi ameliorate cu ajutorul usturoiului.
Oamenii care au mâncat usturoi cel puțin de două ori pe săptămână, în timpul perioadei de 7 ani de studiu, au avut un risc de 44% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar, potrivit unui studiu realizat de Centrul Provincial Jiangsu pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China.

Compușii organo-sulfici găsiți în usturoi au fost identificați ca fiind eficienți în distrugerea celulelor canceroase. Oamenii de știință de la Universitatea Medicala din Carolina de Sud au raportat în revista Cancer că trei compuși organici puri din usturoi – DAS, DADS și DATS – distrug celulele canceroase cerebrale, fiind foarte eficienți. „Această cercetare evidențiază marea promisiune a compușilor de origine vegetală ca medicamente naturale pentru controlul creșterii maligne a celulelor tumorale ale creierului uman.” Usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu și seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă și a multor forme de cancer). Usturoiul conține substanța ajoena care „diluează” sângele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase.
Dialil sulfura, un compus din usturoi, a fost de 100 de ori mai eficace decât doua antibiotice populare în combaterea bacteriei Campylobacter, potrivit unui studiu publicat în Journal of Antimicrobial Chemotherapy.
Bacteria Campylobacter este una dintre cele mai frecvente cauze ale infecțiilor intestinale.
Trisulfidul dialilic, o componentă a usturoiului, ajută la protejarea inimii în timpul intervențiilor chirurgicale cardiace și după un atac de cord, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Emory de Medicină. Ei cred ca aceasta componentă ar putea fi folosită ca tratament pentru insuficiența cardiacă.
Consumat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac și intestine, afirmă un reputat cercetător și expert în terapia cu usturoi. Se știe că alicina din usturoi stimulează pereții stomacului și ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive.
În prezența usturoiului, germenii de răceli, gripe sau viroze au șanse minime de supraviețuire. Usturoiul fiind considerat cel mai puternic antibiotic sub formă de aliment.

Niciun comentariu

Nu ratați!