6 insecte de ajutor pentru grădină pe care nu ar trebui sa le ucidem

0
Insecte utile pentru grădina

O gărgăriță poate mânca peste 5.000 de dăunători în timpul vieții sale, potrivit  National Geographic. Există zeci de gâze și arahnide pe planeta noastră care de fapt fac bine pentru noi – unele dintre ele polenizează culturile și mănâncă insecte dăunătoare.
🪲 Gândacii puturoși
Aceștia nu sunt cei mai plăcuți gândaci pe care îi poți întâlni în grădină sau acasă. Dar este în interesul tău să nu îi omori, deși eliberează un miros urât ca apărare. Acestia prădează omizi, gândaci care mănâncă plante și afide (păduchii plantelor), deci este mai bine să îi aveți in grădină.
🪲 Păianjeni
Este bine să te temi de păianjeni – se mișcă repede și au mult prea multe picioare. Dar sunt o  parte importantă a ecosistemului nostru – păianjenii din pivniță fac uneori pânze pentru a prinde alți păianjeni și dăunători și chiar insecte purtătoare de boli, cum ar fi țânțarii.
🪲 Călugărițe sau mantoideele
Călugărițele sunt mari ajutoare împotriva dăunătorilor din grădină. O singură specie poate mânca zeci de insecte ajutând la prevenirea deteriorării plantelor. Aceste insecte sunt atât de utile încât unii oameni le achiziționează pentru a le elibera în grădinile lor pentru a preveni alte insecte să distrugă culturile.

🪲 Gărgărițe
Gărgărițele trăiesc de obicei în aer liber și suferă cea mai mică cantitate de violență umană datorită aspectului lor atractiv. Nu numai că sunt drăguțe, dar sunt și extrem de utile – buburuzele mănâncă dăunători de grădină, cum ar fi afidele, acarienii, muștele fructelor și tripsul. O singură specie poate mânca mai mult de 50 de afide pe zi, ceea ce reprezintă până la 5.000 de afide în timpul vieții lor.
🪲 Albine
Albinele sunt o  parte extrem de valoroasă a ecosistemului nostru. Colectează nectar și polenizează flori și culturi. O singură albină vizitează până la 100 de flori într-o singură călătorie și de obicei fac mai multe pe zi, ca să nu mai vorbim de faptul că fac o miere delicioasă.
🪲 Urechelnița
Urechelnița arată intimidant datorită cleștilor. Urechile sunt relativ inofensive și atâta timp cât nu le atingi, nu își vor folosi cleștele. Se hrănesc cu insecte moarte și cu materii vegetale în descompunere, benefice pentru ecosistemul grădinii tale.

Niciun comentariu

Nu ratați!