Ce sunt semințele de urechi și la ce te pot ajuta

0

Semințele de urechi sunt exact ceea ce sugerează numele – semințe mici, care sunt plasate pe puncte specifice ale urechii. Dar semințele nu sunt menite să crească plante auriculare. Acestea sunt plasate pe meridianele cunoscute de pe urechea exterioară pentru a declanșa fluxul de energie și pentru a stimula anumite organe ale corpului.
Vindecătorii chinezi antici care practicau medicina tradițională chineză știau că urechea poate fi cartografiată și conectată la organele și sistemele majore ale corpului. Acest lucru a dus la popularitatea beneficiilor acupuncturii și a presopuncturii urechii.
Prin stimularea unor zone foarte precise ale urechilor externe cu semințe, vindecătorii rezolvau blocajele care îi îmbolnăveau pe pacienți.
❓Ce sunt semințele de urechi
Semințele de urechi sunt semințe sau mărgele foarte mici care se folosesc pentru a stimula urechea externă, pavilionul urechii. Folosirea semințelor de urechi sau a acelor pentru a aplica presiune asupra urechii exterioare se numește auriculoterapie.
La fel ca picioarele tale, urechea are sute de puncte de acupunctură care corespund unor organe sau sisteme corporale specifice. Declanșarea acestor puncte este menită să permită fluxul adecvat de energie, numit qi, în organism, care poate rezolva blocajele care duc la probleme de sănătate și pot preveni deficiența de qi.
Această idee a unor părți specifice ale urechii legate de organele interne a fost descoperită pentru prima dată în China antică și notată în clasicul medical „Canonul de medicină al împăratului galben”. Astăzi, acupunctura auriculară este utilizată pentru diagnosticul și tratamentul mai multor afecțiuni de sănătate.
Semințele de urechi servesc drept stimul pentru urechi, dar nu străpung pielea. Profesioniștii instruiți au folosit în mod obișnuit semințe de plante sau perle magnetice pentru a declanșa o zonă foarte specifică.
❓Pentru ce se folosesc
Există sute de puncte acupunctuale în ureche care, atunci când sunt stimulate, îmbunătățesc fluxul de qi în corp. Semințele de urechi sunt uneori aplicate după o sesiune de acupunctură pentru a menține căile de energie deschise și a prelungi efectele benefice.

Majoritatea oamenilor folosesc semințe de ureche în plus față de o sesiune de acupunctură pentru tot corpul, dar spre deosebire de ace, semințele pot fi purtate continuu zile la rând.
Semințele de urechi sunt utilizate pentru o serie de probleme, de la pierderea în greutate până la dependență. Deși cercetările care investighează eficacitatea semințelor de urechi sunt limitate, rapoartele anecdotice sugerează că acestea pot ajuta la ameliorarea unor probleme precum:
•durere acută
•dureri de cap
•probleme de somn
•stres
•anxietate și atacuri de panică
•depresie
•probleme de greutate
•consumul de stres
•dependență
•libidoul scăzut
•oboseală
❓Cum funcționează
Conform cercetărilor publicate în Medicina complementară și alternativă bazată pe dovezi, mecanismele acupuncturii urechii au o relație strânsă cu sistemul nervos autonom și sistemul neuroendocrin.
Eficacitatea sa se bazează pe stimularea reflexelor neuronale, ceea ce face posibilă ameliorarea durerii, anxietății și problemelor de somn prin declanșarea acupunctelor urechii.
Presarea semințelor este menită să deschidă căile energetice și să stimuleze nervii care transmit mesajele către sistemul nervos central. Creierul primește aceste stimulări sau mesaje și activează partea specifică a corpului care a fost declanșată.
❓Funcționează
👉 Beneficii dovedite
Studiile științifice care susțin eficacitatea semințelor de ureche lipsesc, dar există unele studii preliminare care arată rezultate promițătoare. Unele beneficii dovedite ale acupuncturii urechii includ capacitatea sa de:
📌 Eliberați anxietatea
Un studiu clinic randomizat efectuat în Brazilia a evaluat eficacitatea terapiei auriculare în reducerea durerii și anxietății membrilor personalului de asistență medicală din spital.
Asistentele participante au primit 10 ședințe de terapie auriculară folosind semințe de ureche. Cercetătorii au descoperit că a existat o diferență clară pentru anxietate după evaluarea finală, deși cele mai bune rezultate au fost din acupunctura urechii cu ace.
A existat, de asemenea, o reducere de 24% a durerii după utilizarea terapiei cu semințe de ureche.
📌 Îmbunătățiți somnul
O analiză sistematică și meta-analiză publicate în BMC Complementary and Alternative Medicine au constatat că acupunctura auriculară are un efect pozitiv atunci când este utilizată pentru insomnie.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că acupunctura urechii poate servi ca terapie rentabilă și sigură, dar sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege pe deplin eficacitatea acesteia.
📌 Ameliorează durerea
Un studiu din 2012 publicat în Medicina complementară și alternativă bazată pe dovezi a examinat beneficiile utilizării semințelor de urechi pentru durerile de spate într-o perioadă de tratament de șapte zile.
Când presopunctura auriculară a fost utilizată pentru a reduce durerile lombare cronice, participanții au raportat o reducere de 46% a durerii lor cele mai grave și o reducere de 50% a durerii medii; 62% dintre participanți au raportat, de asemenea, că utilizează mai puține medicamente pentru durere.
📌 Dependență ușoară
Un protocol de acupunctură a urechii de 3 până la 5 puncte este cel mai implementat protocol asistat de acupunctură pentru abuzul de substanțe și probleme generale de sănătate comportamentală, potrivit cercetărilor publicate în Substance Abuse and Rehabilitation.
Există dovezi că acupunctura și presopunctura urechii au fost benefice pentru pacienții care suferă de dependență de droguri.
📌 Stimulati pierderea în greutate
Un studiu publicat în American Journal of Chinese Medicine a constatat că presopunctura urechii cu perle magnetice japoneze sau semințe de vaccaria a scăzut indicele de masă corporală într-un studiu controlat randomizat de opt săptămâni.
Cu toate că presopunctura auriculară nu a redus nivelul colesterolului total, al trigliceridelor totale sau al nivelului LDL.
❓Exista riscuri și efecte secundare
Pentru ca acupunctura urechii să fie eficientă, este important să apelați la un profesionist instruit, care știe să găsească acupunctele adecvate pe urechea exterioară.
Semințele de urechi sunt în general considerate sigure, deoarece sunt neinvazive și pur și simplu se sprijină pe urechea exterioară. Există câteva tipuri de semințe de ureche, inclusiv semințe propriu-zise de la planta vaccaria, semințe de ureche de cristal, margele metalice și margele ceramice.
Dacă observați semne de iritație după aplicarea semințelor sau margelelor, îndepărtați-le imediat. Cercetătorii din China au descoperit că cele mai frecvent raportate efecte adverse ale terapiei auriculare au fost:
•disconfort local al pielii
•roşeaţă
•sensibilitate
Aplicarea presiunii poate provoca iritații minore. De asemenea, este util să vă odihniți urechile după ce ați îndepărtat semințele înainte de a aplica din nou.
În plus față de semnele generale de iritare a pielii, unii oameni prezintă efecte secundare ale acupuncturii urechii, cum ar fi senzația de amețeală, somnolență sau greață.
Femeile gravide sau cei cu imunitatea scăzută ar trebui să vorbească cu medicul înainte de a încerca acupunctura urechii sau presopunctura.

Niciun comentariu

Nu ratați!