Clorofila este un compus natural care se gaseste in plante, in special in frunzele acestora, si le confera culoarea verde caracteristica, permitandu-le sa creeze fotosinteza. Atunci cand mancati legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau varza, veti obtine o cantitate adecvata de clorofila.
O mare curiozitate a clorofilei este faptul ca are structura chimica foarte apropiata de cea a sangelui, singura diferenta fiind faptul ca hemoglobina din sange contine fier, iar clorofila contine magneziu.
Reduce riscul de cancer
Clorofila reduce riscul aparitiei cancerului, in special cel de colon. Are mai multe mecanisme diferite de actiune, dar cea mai importanta este declansarea uciderii celulelor canceroase si de neutralizare a toxinelor.
Clorofila ajuta la prevenirea absorbtiei substantelor cancerigene prin intermediul tractului gastro-intestinal si inhiba procesarea acestor toxine care ar putea declansa modificari canceroase la celulele sanatoase.
Durere artritica
Artrita este o afectiune inflamatorie cronica caracterizata prin articulatii dureroase si inflamate. Utilizarea clorofilei poate ajuta la suprimarea mediatorilor inflamatorii care contribuie la artrita, reducand, la randul sau, umflarea dureroasa.
Sanatatea gastrointestinala
Clorofila ajuta la sustinerea culturilor probiotice sanatoase din interiorul intestinelor, ceea ce poate contribui la promovarea regularitatii si, mai important, poate ajuta la reinnoirea celulelor deteriorate ale peretilor intestinali.
Imunitate
Clorofila este un puternic agent de stimulare a imunitatii, in mare parte datorita capacitatii sale de alcalinizare al organismului. Cand organismul are un pH neutru, bacteriilor le este greu sa se dezvolte si, ca urmare, nu reusesc sa provoace boli. Celulele sunt, de asemenea, mai bine oxigenate la acest pH, ceea ce contribuie la o vindecare mai eficienta si la capacitatea sistemului imunitar de a respinge invadatorii.
Sanatatea oaselor
Clorofila este o sursa foarte mare de magneziu. Atomul central al unei molecule de clorofila este magneziul, care in organism este descomus pentru a elibera acest mineral. In schimb, magneziul si calciul ajuta la sustinerea densitatii masei osoase.
Previne dezvoltarea pietrelor la rinichi
Capacitatea clorofilei de a ajuta la reducerea probabilitatii aparitiei pietrelor la rinichi se datoreaza prezentei vitaminei K. Cunoscuta cel mai frecvent ca un factor important de coagulare, in ceea ce priveste sanatatea renala, vitamina K ajuta la eliminarea calciului din urina, directionandu-l spre matricea osoasa.
Anemie
Clorofila este exceptional de benefica pentru cresterea rapida a celulelor rosii din sange, deoarece se spune ca structura sa chimica pare foarte apropiata de hemoglobina moleculei purtatoare. Desi nu este sigur de ce, aceasta structura pare sa contribuie la imbunatatirea transferului de oxigen, abordand ulterior problemele legate de anemie.
Surse alimentare:
Exista mai multe moduri in care putem sa consumam clorofila, insa, cu siguranta, cel mai bine o asimileaza organismul din plantele verzi. Cu cat este mai verde o planta, cu atat contine mai multa clorofila. Cea mai mare cantitate de clorofila se gaseste in spanac, salata verde, rucola, varza, patrunjel, urzici, broccoli, iarba de orz, iarba de grau, moringa dar si in germenii de grau. De asemenea, anumite alge, ca, de exemplu, spirulina sau chlorella, contin o cantitate considerabila din aceasta substanta minunata.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.naturalfoodseries.com
Niciun comentariu