Cu ce putem înlocui sarea? 10 alternative aromate

0

Sarea este unul dintre cele mai comune condimente.
Deși utilizarea cu moderare nu este de obicei o preocupare, aportul excesiv de sare a fost legat de hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate.
Mulți oameni cu afecțiuni cronice trebuie să reducă sarea, iar populația mănâncă în general prea mult din ea.
În schimb, puteți încerca mai multe ierburi, condimente și alte ingrediente pentru a adăuga o explozie de aromă la mâncarea dvs. preferata.
1. Usturoiul
Usturoiul este un condiment înțepător care crește aroma fără a crește conținutul de sodiu.
Puteți reduce sarea și dubla cantitatea de usturoi în rețetele de sosuri de roșii și marinate. Usturoiul are un gust delicios și în supe și cartofi prăjiți.
Mai mult, această legumă este încărcată cu beneficii pentru sănătate. Studiile arată că compușii usturoiului pot crește imunitatea, scad tensiunea arterială și pot promova sănătatea creierului.
2. Suc sau coaja de lamaie
Citricele, în special sucul de lămâie și coaja, reprezintă o alternativă excelentă la sare în unele rețete.
Ca sursă de acid, sucul de lămâie acționează similar cu sarea, scoțând la iveală aromele unui fel de mâncare. Între timp, coaja de lămâie oferă o aromă de citrice și mai puternică. Sucul și coaja de lămâi verzi și portocale au, de asemenea, aceste efecte.
Citricele pot fi stropite peste legume fierte și utilizate în sosuri de salată și marinate pentru carne și pește.
3. Piper negru măcinat
Sarea și piperul sunt un duo culinar clasic.
Cu toate acestea, dacă doriți să reduceți cantitatea de sare, pur și simplu ajungeți recurgeți la piper. Piperul negru este un bun adaos la supe, fripturi, paste și alte feluri de mâncare sărate.
În plus, piperul negru poate reduce inflamația legată de boli cronice precum bolile de inimă și cancerul.
Puteți încerca, de asemenea, piper alb, amestecuri de boabe de piper sau alternative de ardei, cum ar fi jalapeños, ardei iute și ardei Cayenne.
4. Mărar
Gustul proaspăt al mărarului , cu note de țelină și fenicul, îl face o alternativă aromată la sare.
Mărarul este un înlocuitor deosebit de bun în felurile de mâncare cu pește, cartofi și castraveți. Puteți să-l adăugați deasupra somonului , să-l folosiți ca si condiment principal în salata de cartofi sau să-l adăugați în suc de lămâie sau lămâie verde pentru preparate din pește.
5. Ceapă uscată sau pulbere de ceapă
La fel ca usturoiul, ceapa oferă un plus de aromă aproape oricărei rețete sărate.
În special, ceapa uscată sau pulberea de ceapă este mai puternică decât ceapa proaspătă și poate fi un înlocuitor pentru sare în cartofi prăjiți, supe, tocănițe, etc. Oferă un pic de condiment cu o ușoară aroma de dulceață.

6. Drojdie nutrițională
Drojdia nutrițională este o drojdie dezactivată vândută sub formă de fulgi și pulbere.
Cunoscuta pentru aroma sa de brânză, sărată, funcționează bine în popcorn , paste și cereale. În ciuda aromei sale de brânză, nu conține lactate.
Utilizarea drojdiei nutriționale în locul sării poate avea, de asemenea, beneficii pentru sănătate. Fibrele beta-glucanice din drojdiile nutritive vă pot ajuta să scădeați colesterolul, reducând potențial riscul de boli de inimă.
7. Oțet balsamic
Oțetul balsamic are o aromă ascuțită, acidulată, cu o notă de dulceață. De asemenea, scoate la iveală aromele naturale ale unui aliment, minimizând nevoia de sare.
Utilizați oțet balsamic în sosuri de salată , supe, tocănițe și marinate pentru carne și pește. Reducerea acestuia într-o cratiță la foc mic creează un sirop și mai aromat pe care îl puteți stropi peste roșii proaspete sau legume prăjite.
8. boia afumată
Gustul afumat, condimentat este însoțit de o culoare roșu intens.
Adăugați la carnea de taco, tocane, chili și nachos. De asemenea, îl puteți folosi pentru a înlocui salsa, care este adesea bogată în sodiu.
În special, acest condiment poate avea mai multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, studiile cu epruvete sugerează că compusul de boia capsaicină , care face ca unele soiuri să fie picante, poate opri creșterea celulelor canceroase.
9. Ulei de trufă
Uleiul de trufă este infuzat cu ciuperci comestibile pentru un gust puternic, pământesc, lăudat de iubitorii de mâncare din întreaga lume.
Este atât de puternic încât puteți folosi doar o cantitate mică în loc de sare. Stropiți-l pe paste, pizza , ouă, floricele, piure de cartofi și legume.
10. Rozmarin
Rozmarinul este o planta populara folosita adesea in uleiurile de scufundare.
Luați în considerare adăugarea de rozmarin proaspăt sau uscat la supe, tocănițe și fripturi, precum și legume prăjite, sosuri, sosuri și pâini.

Niciun comentariu

Nu ratați!