Cum să elimini apa din pereții afectați de umezeală

0

Umezeala reprezinta inamicul numarul unu din casa ta, asa ca ar trebui sa stii care sunt rezolvarile la aceasta problema. Iata cum sa elimini umezeala din pereti si sa eviti formarea igrasiei in locuinta ta.
Cum sa iti dai seama ca exista umezeala in pereti
Nu este greu sa iti dai seama daca umezeala este prezenta in pereti, asa ca vei gasi imediat raspunsul. In primul rand, daca pui mana pe perete si il simti rece ori umed, acesta este primul semn.
Dupa aceea, daca observi pete de culoare neagra ori o cultura de culoare gri pe pereti, tamplarie sau tapet, atunci este un semn ca exista un nivel de umiditate ridicat. Mai mult, vopseaua scorojita ori un tapet ondulat, reprezinta un semn clar ca exista umiditate in acel perete.
Umezeala poate aparea si pe tavan, asa ca primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cauti semne de mucegai. Daca tavanul este decolorat ori patat sau daca exista mici pete maro in colturile exterioare, atunci ai o problema cu umiditatea.
Este foarte usor sa iti dai seama daca exista umiditate in casa ta cu ajutorul ferestrelor. Vei gasi condens pe ferestre sau pe pervazuri. Nu lasa lucrurile netratate, pentru ca mucegaiul sau igrasia vor aparea in scurt timp.
Totodata, iti poti da seama daca exista umiditate ridicata in casa atunci cand apar pete pe draperii, jaluzele sau pe canapele ori alte suprafete tapisate. Nu uita sa verifici si spatele mobilei de lemn, pentru ca acestea vor absorbi umezeala din perete, daca aceasta exista.
Cum sa elimini apa din peretii afectati de umezeala si sa eviti formarea igrasiei
Bineinteles, va trebui sa apelezi si la serviciile unui proiectant sau constructor, pentru a face acest lucru. Sunt unele metode care implica folosirea anumitor tehnologii, iar de multe ori acestea costa destul de mult.

Cea mai buna metoda de a elimina apa din peretii unei locuinte este sa folosesti anumite substante care permit inchiderea porilor prin transformarea apei in cristale. Substantele au rolul de a penetra materialul afectat si de a elimina in totalitate apa.
Procedeul implica executia unor gauri in peretele afectat, la o distanta de aproximativ 10 cm fata de pardoseala. Gaurile se vor face la o distanta de 10-15 cm, la o adancime de 5 cm mai mica de grosimea totala a peretelui si la o inclinatie de maximum 45 de grade in jos, fata de orizontala. Practic, se va forma o bariera chimica ce impiedica umiditatea capilara si ce va satura partea de zid tratata.
O alta procedura cunoscuta este metoda electro-osmotica. Aceasta consta in introducerea unor elemente din caramida numite „sifon”, care contin in cavitatea interna o placuta de cupru. Aceasta are rol de a atrage umiditatea si de a o transfera in exterior.
Metoda electro-osmotica consta in generarea curentului electric, care va cristaliza mineralele prezenta in apa infiltrata si astfel va impiedica urcarea umezelii in perete. Sistemul electro-osmotic va functiona continuu, iar durata medie de viata este unde 50 de ani.
Cum sa elimini umezeala din casa
Dupa ce ai terminat cu eliminarea apei din pereti, nu uita ca este foarte important sa elimini si umezeala din casa. Pentru a face acest lucru, va trebui sa aerisesti constant, mai ales zonele predispuse la umiditate.
Poti folosi si un dezumumidificator, in cazul in care locuinta ta este mai greu de aerisit. Acest aparat special va absorbi umezeala din casa ta, fara niciun pic de efort.
Ar fi inficat sa folosesti si un vas cu sare, pentru ca acesta va absorbi o mare parte din umiditate. Nu uita ca este nevoie si de caldura in casa, asa ca recomandam o temperatura mai mare de 20 de grade Celsius.
Daca usuci rufele in casa, ar trebui sa renunti la acest obicei, pentru ca in acest mod creste si nivelul de umiditate din locuinta ta. In cazul in care nu ai unde sa le usuci, asigura-te ca aerisesti camera foarte bine dupa ce rufele s-au uscat!

Niciun comentariu

Nu ratați!