Trucuri din bucătărie care îți vor fi de folos

0
Trucuri din Bucătărie

👉 Laptele ars
Dacă laptele dă în foc în timp ce îl fierbi și il arzi, adaugă un vârf de cuțit de sare pentru a atenua mirosul și gustul de ars.
👉 Asigură-te că ouăle sunt proaspete
Dacă nu ești sigură că un ou este proaspăt, vezi ce se întâmplă când îl pui într-un pahar cu apă: ouăle vechi plutesc, cele proaspete se scufundă.
👉 Mai mult suc de citrice
Înainte să storci citricele, rulează-le cu mâna pe blatul de bucătărie pentru a elibera lichidul din porțiunile interioare.
👉 Legume proaspete
Tapetează baza sertarului pentru legume din frigider cu prosoape de hârtie. Acestea vor absorbi excesul de umezeală care face ca legumele să putrezească.
👉 Verdeața proaspătă
Pentru ca ierburile să rămână proaspete pentru cel puțin o lună păstrează tot mănunchiul, spălat și sigilat într-o pungă de plastic, în congelator. Când vrei să le folosești, vor fi mai ușor de tocat și se vor decongela imediat ce le pui în cratița fierbinte.
Iar pentru a menține verdeața tocată proaspătă mai multe zile, înfășoar-o într-un prosop de bucătărie umed, apoi pune-o în frigider, în sertarul pentru legume.

👉 Nu lăsa sarea să se întărească
Pune câteva boabe de orez în solniță pentru a împiedica sarea să se întărească. Orezul absoarbe condensul care duce la formarea bulgărilor de sare.
👉 Nu lăsa zahărul brun să se întărească
Dacă păstrezi zahărul brun în congelator acesta nu se va întări. Dacă deja ai zahăr brun care s-a întărit, îi poți reda textura inițială dacă îl videzi intr-o pungă împreună cu o felie de pâine proaspătă sau de măr- sau îl poți încălzi timp de 30 de secunde la cuptorul cu microunde, la putere mare.
👉 Mâncarea prea sărata
Încearcă să adaugi felii crude de cartof sau măr pentru a absorbi sarea. Fierbe mâncarea la foc mic timp de 10 minute. Dacă este încă prea sărată, presară zahăr. Dacă nici asta nu funcționează, un pic de oțet de mere ar putea fi de folos.
👉 Fructe coapte mai repede
Pentru ca fructele să ajung la maturitate mai repede, pune-le într-o pungă de hârtie împreună cu un măr. Merele elimină gaz de etilenă care grăbește procesul de coacere al celorlalte fructe.
👉 Menține bananele mai mult timp
Evită să separi bananele dacă nu intenționezi să le mănânci- se vor strica mai greu dacă rămân mănunchi.
👉 Păstrează strălucirea cuprului
Folosește ketchup pentru a lustrui cuprul: aplică un strat subțire de ketchup și freacă cu o cârpă curată.
👉 Refolosește ierburile îngălbenite
Nu arunca ierburile care s-au îngălbenit. În schimb, așază-le în tăvița pentru gheață, adaugă ulei de măsline și congelează-le. Vor oferi un plus de savoare la paste sau la salate.
👉 Ascute cuțitul cu cana
Dacă lama cuțitului s-a tocit, întoarce cana de apă sau cafea cu gura în jos și ascute-l de baza poroasă, în formă de cerc, ținând cuțitul ușor înclinat. Trece cuțitul de câte 20 de ori pe fiecare parte pe această suprafață.

Niciun comentariu

Nu ratați!