Urina de vacă – “elixirul vieții” potrivit medicinei ayurveda

0
urina de vaca beneficii

Ayurveda se referă la urina de vacă „Amrita” sau elixirul vieții. Potrivit Panchagavya Ghrita, urina de vacă are proprietăți medicinale. Se utilizează individual sau în combinație cu lapte, caș sau ghee pentru a vindeca boli precum SIDA, cancer, edem, anemie și diabet.
Urinei de vacă i s-au acordat brevete pentru proprietățile sale antibiotice, antifungice și anticancerigene. Urina de vacă conține 95% apei, 2,5% uree, minerale, 24 de tipuri de săruri, hormoni și 2,5% enzime.
Deoarece este îmbogățită cu diverse săruri, enzime și micronutrienți, consumul urinei de vacă sau adăugarea în băuturi, ceaiuri și preparate vă oferă numeroase beneficii.
Să ne uităm la câteva dintre ele în detaliu:
👉 Care sunt beneficiile consumului de urină de vacă?
1. Combate cancerul
Urina de vacă elimină radicalii liberi din sânge și combate cancerul care apare din cauza stresului oxidativ.
Are o activitate antioxidantă puternică și protejează limfocitele (globulele albe din sânge) de moarte. Această activitate vă crește imunitatea și vă protejează ADN-ul celular de daune ulterioare – întârzierea creșterii sau răspândirii cancerului.
Datorită proprietății sale antiinflamatorii, urina de vacă poate reduce durerea, inflamația, umflarea, iritarea și simptomele asociate pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu cancer.
2. Gestionează diabetul și sensibilitatea la insulină
Urina de vacă conține acizi grași volatili care acționează ca antioxidanți. Acești compuși, împreună cu vitaminele, reglează nivelul glicemiei.
Pacienții cu diabet zaharat au prezentat o sensibilitate crescută la insulină, niveluri mai scăzute ale glicemiei și niveluri de enzime antioxidante active la administrarea urinei de vacă timp de 28 de zile.
Dacă există mai puțini radicali liberi, există mai puține daune. O mai bună funcționare a pancreasului produce insulină eficient, care este utilizată și mai bine. Toate acestea duc la reducerea nivelului de glucoză din sânge și vindecă diabetul.
3. Are efecte hipolipidemice și hepatoprotectoare
Un nivel ridicat de colesterol în dietă poate declanșa compuși pro-inflamatori și radicali liberi. Acumularea de peroxizi lipidici și a radicalilor liberi crește stresul oxidativ și duce la inflamația ficatului.

Analiza biochimică a urinei de vacă a arătat că conține mulți constituenți precum cupru, calikreină, urokinază, azot, acid uric, acid hipuric și fosfat.
Când sunt utilizați timp de 30 de zile, acești constituenți biochimici din urina de vacă scad nivelul trigliceridelor și colesterolului seric. În acest fel, previne peroxidarea lipidelor, protejează ficatul de inflamații și boli precum ciroza și hepatita.
4. Reglează deficitul de iod
Iodul este esențial pentru a produce hormoni tiroidieni precum triiodotironina (T3) și tiroxina (T4).
În cazurile de deficit de iod, glanda pituitară secretă cantități crescute de hormon stimulator tiroidian (TSH). Acest exces de secreție are ca rezultat mărirea brută a glandei tiroide și provoacă gușă, nașteri mortale, avorturi, pierderea sau creșterea în greutate nenaturală și alte deficiențe de iod.
Urina de vacă are 79 până la 94 mcg / l de iod, care este suficient pentru corpul uman. Ce este și mai bine este că iodul din urina de vacă este absorbit rapid din tractul gastrointestinal ( 4 ).
Deci, acum știi ce să faci!
5. Are efecte diuretice
Urina de vacă este o băutură excelentă de detoxifiere, deoarece elimină toate reziduurile toxice chimice și fizice care persistă în sânge și organe.
Într-un studiu, șobolanilor cu calculi renali li s-a administrat urină de vacă. Iar rezultatele au fost șocante!
Urina de vacă a redus cristalizarea resturilor de oxalat de calciu și fosfat de calciu (care formează pietrele la rinichi) cu 40%, respectiv 35%.
Inhibă transformarea oxalaților, fosfaților și a uraților în reziduuri asemănătoare pietrei, prevenind durerea și inflamația rinichilor.
Datorită efectelor diuretice, antioxidante, antiinflamatorii și nefroprotectoare, urina de vacă ține la distanță majoritatea infecțiilor tractului urinar (UTI) și a problemelor renale.
6. Este extraordinară în îngrijirea pielii și în vindecarea rănilor
Gomutra sau urina de vacă este utilizată pentru a vindeca eczeme, acnee, coșuri și simptome de îmbătrânire în Ayurveda.
Deoarece are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiinflamatoare, urina de vacă este utilizată și pentru vindecarea rănilor. Acest lichid incredibil poate vindeca rapid rănile deschise, tăieturile, vânătăile și rănile diabetice și cronice.
Urina de vacă inhibă producția de substanțe chimice inflamatorii în corpul dumneavoastră și îmbunătățește conținutul de colagen și formarea țesutului de granulație care ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor fără infecții secundare.
Urina de vacă nu este benefică doar pentru corpul și sănătatea dumneavoastră, ci este folosită și în diverse domenii, cum ar fi agricultura și în gospodăriei, datorită proprietăților sale incredibile.
👉 Iată o listă cu alte aplicații ale urinei de vacă:
În agricultură: este utilizată ca pesticid natural și insecticid, deoarece este bogată în derivați de azot și are proprietăți antimicrobiene.
În săpunuri și șampoane: urina de vacă este un ingredient esențial al scruburilor ayurvedice sau pe bază de plante, șampoanelor și produselor cosmetice datorită proprietăților sale de purificare a sângelui și de proliferare a celulelor.
În energia electrică durabilă: urina de vacă are diverse săruri, ioni și un pH alcalin, care o fac un electrolit ideal. Prin alimentarea continuă a 5 litri de urină proaspătă de vacă, puteți genera aproximativ 1W putere. Dacă acest lucru poate fi mărit, urina de vacă poate deveni o altă sursă ideală de energie durabilă, ecologică.
❗️Care ar putea fi efectele secundare sau riscurile urinei de vacă?
– În studiile la șobolani, s-a constatat că urina de vacă nu este toxică chiar și atunci când șobolanilor li s-a administrat doza de 32 de ori mai mare decât cea a studiului.
– Un risc potențial ar putea fi contaminarea. Urina vacii își pierde sterilitatea atunci când este în afara corpului vacii. Deci, depozitarea urinei de vacă mai mult de o oră poate duce la creșterea microbiană.
Surse:
1. “Therapeutic potential of cow urine…” Journal of Intercultural Ethnopharmacology, US National Library of Medicine
2. “Evaluation of antidiabetic, antioxidant effect…” Ancient Science of Life, US National Library of Medicine
3. “Lipid lowering activity of Cow urine…” Avicenna Journal Of Phytomedicine, US National Library of Medicine
4. “Effect Of Cow Urine On Thyroid…” Journal of Cell and Tissue Research, Academia
5. “Anti-urolithiatic effect of cow urine…” International Brazilian Journal of Urology, US National Library of Medicine
6. “Skin Care In Ayurveda…” International Research Journal of Pharmacy
7. “Evaluation of wound healing activity…” Journal of Intercultural Ethnopharmacology, US National Library of Medicine
8. “Agriculture and Therapeutic Uses…” International Journal of Research in Science and Engineering, US National Library of Medicine
9. “Generation of Electricity using Cow urine” International Journal of Innovation and Applied Sciences, Innovative Space of Scientific Research Journals

Niciun comentariu

Nu ratați!