Ulei esențial de liliac – divin pentru trup și pentru suflet

0
Ulei esential de liliac Beneficii

Știați că uleiul esențial de liliac vă poate reduce febra? Sau că are numeroase proprietati medicinale? Dacă v-ați întrebat vreodată care sunt celelalte beneficii ale uleiului esențial de liliac, vă vom explica în cele ce urmează:
👉 Ce este uleiul esențial de liliac?
Uleiul esențial de liliac provine din frunzele plantei Syringa vulgaris. Planta este originară din Europa de Est și Persia. Uleiul esențial de liliac este un extract din frunze distilat cu abur. Este de culoare violet deschis și are un miros floral răcoritor.
👉 Beneficiile uleiului esențial de liliac
1. Vermifug:
Uleiul esențial de liliac este un vermifug eficient, ceea ce înseamnă că vă ajută să vă curățați corpul de viermi intestinali.
2. Antifungic:
Uleiul esențial de liliac are proprietăți antifungice puternice care îl fac un agent eficient pentru eliminarea ciupercilor din corp și ajută la scăderea riscului de infecții fungice.
3. Astringent:
Uleiul esențial de liliac oferă beneficii pentru pielea ta. Are proprietăți astringente dovedite, care îl fac un agent eficient de curățare a pielii și toner. Aplicarea topică a uleiului ajută la reducerea liniilor de vârstă și a ridurilor. Uleiul de liliac poate ajuta și la reducerea lăsării pielii.
4. Febrifug:
Uleiul esențial de liliac este un febrifug eficient. Cu alte cuvinte, este un agent care ajută la reducerea febrei și oferă confort.

5. Ameliorează anxietatea:
Uleiul esențial de liliac are un parfum dulce caracteristic. Vă poate ajuta să vă ușurați anxietatea și să vă liniștiți mintea. De fapt, mulți aromaterapeuți folosesc ulei esențial de liliac pentru a-și relaxa clienții. Uleiul esențial de liliac induce o dispoziție armonioasă.
6. Tratează problemele pielii:
Uleiul esențial de liliac are multe beneficii pentru sănătate și ajută la tratarea problemelor pielii, cum ar fi tăieturi, erupții cutanate și arsuri. Uleiul ajută și la tratarea arsurilor solare. Uleiul esențial de liliac promovează pielea strălucitoare și sănătoasă.
7. Antibacterian:
Uleiul esențial de liliac este un puternic agent antibacterian și miroase divin. Aceste proprietăți îl fac un agent de sterilizare ideal, care nu numai că elimină bacteriile care induc infecții, dar și îți lasă casa mirosind minunat.
Uleiul esențial de liliac se amestecă bine cu uleiurile esențiale de frezie, crin și lavandă.
❗️Un Cuvânt de Atenție
Uleiul esențial de liliac este o esență concentrată, extrasă prin distilare cu abur. Are multe beneficii pentru sănătate, dar poate duce la posibile efecte secundare. Aici enumerăm câteva precauții înainte de a începe să utilizați uleiul:
– Nu ar trebui să ingerezi deloc ulei esențial de liliac.
– Dacă sunteți gravidă sau alăptați, evitați contactul cu uleiul esențial de liliac.
– Dacă aveți o piele hipersensibilă, uleiul esențial de liliac poate declanșa iritații ale pielii.
– Amestecă uleiul esențial de liliac cu un ulei purtător și aplică câteva picături de soluție pe o zonă mică și vezi dacă pielea ta dezvoltă o infecție sau reacționează la uleiul de liliac.
– Nu uitați să consultați un medic dacă utilizați ulei esențial de liliac pentru afecțiuni la care aveți deja tratament prescris.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.