Deficitul de vitamina K – Cauze, simptome și tratament

0

Vitamina K este un nutrient vital care joacă un rol important în coagularea sângelui și modificarea proteinelor. Această vitamină ajută la păstrarea densității osoase și a sănătății vasculare. Vitamina K apare sub două forme; vitamina K1 și vitamina K2. Vitamina K1 poate fi obținută din plante, în timp ce vitamina K2 este produsă în intestinul gros de bacterii. Este recomandat să consumați 90 mcg / zi de vitamina K.
Dacă nu îndepliniți cantitățile necesare de vitamina K, aceasta poate duce la probleme grave de sănătate. O persoană cu deficit de vitamina K ar trebui să consulte un medic pentru diagnostic corect.
Deficitul de vitamina K este rezultatul alegerilor alimentare slabe. Legumele precum spanacul, broccoli, kale, napi, mazăre, tăiței, ouă, pâine integrală din grâu și ceapă sunt surse bune de vitamina K.
Cauze ale deficitului de vitamina K
Deoarece vitamina K este necesară pentru multe funcții vitale ale corpului, ar trebui să consumați alimente bogate în aceasta. Deficiența vitaminelor esențiale se întâmplă, de obicei, din cauza obiceiurilor alimentare slabe. Deficitul de vitamina K este o problemă foarte gravă și ar trebui rezolvată prin consumul de alimente naturale sau suplimente alimentare. Deficitul de vitamina K este rar, deoarece bacteriile din intestinul gros o pot produce intern. Alte lucruri care pot cauza deficit de vitamina K sunt:
⚠️ Probleme de sănătate precum fibroza chistică, boala celiacă, boala biliară și boala Crohn.
⚠️ Boală hepatică
⚠️ Luarea anticoagulantelor
⚠️ Arsuri grave
Simptome ale deficitului de vitamina K
1. Sângerări în tractul digestiv.
2. Sânge în urină.
3. Coagulare sanguină defectuoasă și hemoragii.
4. Incidente de coagulare mai mari și anemie.
5. Depunerea excesivă de calciu în țesuturile moi.
6. Întărirea arterelor sau probleme legate de calciu.
7. Boala Alzheimer.
8. Reducerea conținutului de sânge în protrobină.
Deficitul de vitamina K poate fi prevenit prin urmarea unei diete adecvate. O dietă bogată în vitamina K include legume cu frunze verzi, ouă și soia. Pacienții cu deficit de vitamina K pot lua, de asemenea, suplimente orale după consultarea unui medic.
⚠️ Boli datorate deficitului de vitamina K
❗️Cancer:
Studiile au arătat că persoanele cu aportul cel mai mare de vitamina K au un risc cu 30% mai mic de a dezvolta cancer.
❗️Osteoporoză:
Nivelul ridicat de vitamina K are ca rezultat o densitate osoasă mare, în timp ce nivelul scăzut al acesteia determină osteoporoză. Osteoporoza este o tulburare osoasă caracterizată prin oase slabe. Acest lucru poate duce la probleme majore, cum ar fi riscul de fracturi. Vitamina K îmbunătățește sănătatea oaselor și reduce riscul femeilor aflate în postmenopauză de a dezvolta aceasta afecțiune.
Probleme cardiovasculare:
Vitamina K2 ajută la prevenirea întăririi arterelor, care provoacă boli coronariene și insuficiență cardiacă.

❗️Sângerări excesive:
Vitamina K este cunoscută pe scară largă ca vitamina coagulantă. Vitamina K ajută la reducerea riscului de sângerare în ficat. Deficitul de vitamina K poate provoca sângerări nazale, sânge în urină sau scaun, scaun negru și sângerări menstruale abundente.
❗️Sângerări menstruale abundente:
Funcția principală a vitaminei K este coagularea sângelui. Nivelurile scăzute de vitamina K din corpul dumneavoastră pot provoca perioade grele. Prin urmare, consumați alimente bogate în vitamina K pentru o viață sănătoasă.
❗️Vânătăi:
Un deficit de vitamina K poate provoca vânătăi și umflături. Acest lucru va duce în continuare la sângerări excesive. Vitamina K poate reduce vânătăile și umflăturile.
❗️Îmbătrânire:
Deficitul de vitamina K poate provoca riduri. Prin urmare, consumul de vitamina K este important pentru a preveni îmbătrânirea prematură.
❗️Hematoame: 
Vitamina K este un nutrient esențial pentru mecanismele de coagulare. Vitamina K previne sângerarea continuă. Această vitamină inversează procesul de subțiere a sângelui.
❗️Defecte congenitale:
Deficitul de vitamina K poate duce la defecte congenitale, cum ar fi degetele scurtate, punțile nazale plate, urechile cupate, nasul subdezvoltat, gura și fața medie, deficiențe mentale și defecte ale tubului neural.
❗️Sănătate slabă a oaselor:
Oasele au nevoie de vitamina K pentru a utiliza calciul în mod corespunzător. Acest lucru ajută la construirea și menținerea forței și integrității oaselor. Nivelul ridicat de vitamina K duce la o densitate osoasă mai mare.
Alimente bogate in vitamina K

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.